9 kultfilm amiből piszok jó LucasArts kalandjáték lehetett volna!

2020. július 05. 10:23 - -Szűcs Gyula-

Te is végigjátszottad volna az Alienst az Állj mellém!-et és a Kincsvadászokat?

aliens_cover.jpg

A számítógépezés aranykorában, az 1.44-es lemezeken 486-osokra másolt játékok idején a Future Wars volt az, ami örökre megszerettette velem a kalandjátékok műfaját: egyből lenyűgözött, hogy bár ennek a játéknak is ugyanolyan gyönyörű sci-fi pixelvilága van, mint az Another Worldnek, nem kell észvesztve rohangálni benne, ráérek fejtörőkön agyalni, tárgyakat kombinálni, párbeszédet szótárazgatni és a szereplők akasztófahumorán nevetni (például amikor az ablakmosó főhős vizesvödre kiborul, de utána nyakon lehet önteni vele az izgága főnököt is).

Szép lassan azon vettem észre magam, hogy míg a többi osztálytársam számtekórán a Prehistorikot, a Lotust, a Cool Spotot, a Ski or Die-t vagy a Street Fightert nyúzta, én inkább csendben elvoltam a leghátsó padban olyan LucasArts-klasszikusokkal, mint a Monkey Island 1-2, a Day of the Tentacle, a Sam & Max, a Loom, az Indiana Jones and the Fate of Atlantis a The Dig vagy a Full Throttle. És emlékszem, sosem vártam még annyira játékmegjelenést, mint a középiskolában, 1997-ben a zseniális rajzfilmgrafikájú Monkey Island 3-at! Aztán persze jött a Broken Sword 1-2, a Discworld, az Under a Killing Moon, a Putt-Putt Goes to the Moon, a Shadow of the Comet, és igen, a Simon the Sorcerer 1-2, ami miatt deresre húztak és kerékbe törtek az IDDQD blog Checkpointjában.

No, ezek a kellemes emlékek rohantak meg, amikor szembejött velem a Facebookon valamelyik retrójátékos csoportban az alábbi képes összeállítás, amin egy LucasArts-rajongók grafikus eljátszott a gondolattal, mi lett volna, ha a patinás cég nemcsak az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag point&click verzióját készíti el, hanem olyan '80-as és '90-es évekbeli sikerfilmekét is, mint A herceg menyasszonya, a Kincsvadászok, a Vissza a jövőbe 2, A három amigoA bolygó neve: Halál, az Állj mellém!, a Batman visszatér vagy a Rambo.

Nektek melyik a kedvencetek? Melyiket játszottátok volna végig 1992-ben számtekórán a leghátsó padban, amíg a többiek a BASIC-programozás rejtelmeivel ismerkednek, vagy irtják a nácikat a Spear of Destinyben?

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEÓJÁTÉKOS, TOMB RAIDERES ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Mindened a kaland és a játék? Imádtad a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket a '90-es években? Akkor az Allansia bérgyilkosai is neked készült! Rendeld meg még ma a magyar kiadást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4015982558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló