Na de most akkor tényleg Rachel McAdams énekelt olyan szívfájdítóan jól az új Netflix-filmben?

2020. július 08. 20:51 - -Szűcs Gyula-

Ezen pörög hetek óta a fél internet! A másik fele meg a Jaja Ding Dongon!

husavik.jpg

Nemrég debütált a Netflixen Rachel McAdams és Will Ferrell szívmelengető zenés vígjátéka Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga címmel. Bár a film valójában egy görbe tükör az ABBA diadalútja után lényegében csak csupa tarkaruhás tökfilkót, magamutogató pojácát és giccsben úszó dívát felvonultató Eurovíziós Dalfesztiválnak, az a furcsa helyzet állt elő, hogy teljesen jól működik nyári blockbusterként. Igen, a sztori egy ordas nagy kliséhalom, igen, a fülbemászó-könnyfakasztó dalok és a színpadi show az a fajta bazári látványosság, amit évek óta mindig meg lehet etetni velünk, magyarokkal is Csillag születikX-Faktor, Sztárban sztár és A dal címmel, no meg persze magával az Eurovíziós Dalfesztivál-közvetítéssel. Mégsem lehet haragudni erre a filmre, mert a világ végén (a lehető legsztereotipabb módon ábrázolt Izlandon) nagyot álmodó, különc popduó története tökéletesen működik, a dalok pedig annyira fülbemászóak, hogy ezt az Eurovízió-paródiát alighanem pont az Eurovízió-rajongók fogják a legjobban szeretni!

Na de akkor most tényleg a tüneményesen elvarázsolt Sigrit Ericksdottirt alakító Rachel McAdams énekelte a Volcano Man című, tinglitangli eurodance slágert, meg a fél világot megríkató Husavikot?!?

Nem. Vagyis valahol igen, mert énekelt azért a forgatáson, utána pedig nagyon ügyesen playbackelt egy igazi Eurovízió show-t imitálva (elvégre ez volna a mestersége, hihetően eljátszani olyan dolgokat, amiket amúgy nem ő csinál...), de a dalokat igazából nem ő, hanem egy hihetetlenül tehetséges svéd énekesnő, Molly Sandén adta elő, és ezt keverték össze a filmben végül McAdams hangjával.

Hogy kicsoda Molly Sandén? 14 évesen már ő képviselte Svédországot a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon, és harmadik lett, később viszont a „felnőtt” mezőnyben már nem tudott nyerni, hiába indult el többször is a helyi előválogató versenyeken. Valahol ezek után tényleg sorsszerű, hogy pont abban az évben, amikor a koronavírus miatt hivatalosan elmarad az Eurovíziós Dalfesztivál, Molly Sandén mégis „megnyeri az idei Eurovíziót” azzal, hogy a dalait felvonultató Netflix-film világszerte óriási siker.

Tudom, tudom, kit érdekel, ki énekli valójában ezeket a dalokat a filmben, mikor a Jaja Ding Dong című nótát is meg lehetett volna hallgatni ennyi idő alatt vagy háromszor! Tessék:

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ STAR WAROS, VICO FILMES ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Régen minden jobb volt? Mindened a retró? Imádtad a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket a '90-es években? Akkor az Allansia bérgyilkosai is neked készült! Rendeld meg még ma a magyar kiadást!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5415989938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
Helló