Hoppá! 2 nap alatt 310 ezren látták a Heti Hetes nosztalgiaadását

2020. december 30. 18:40 - -Szűcs Gyula-

Népszerű youtuber ültette ismét egymás mellé Havast, Hajóst, Gálvölgyit és Hernádit

hetihetes_partizan.jpg

Mivel az év első felében már minden létező rendszerváltós műsort megnéztem a YouTube-on, nyár óta „ráfanyalodtam” a vállaltan baloldali politikai aktivista, Gulyás Márton Partizán című online műsorára, ami a Fidesz mellett az MSZP-t sem különösebben kímélve veszi górcső alá a rendszerváltás óta eltelt 30 évet. A fajsúlyos politikai témák közé nemrégiben a könnyedebb bulvár is bekerült: volt, hogy két levitézlett politikus között megfordult Gulyásnál interjúalanyként Pumped Gabo, Lagzi Lajcsi és Győzike is. Év végén pedig jött a feketeleves, amikoris a Partizán csatorna valósággal felrobbantotta az internetet egy nosztalgikus hangulatú, belemenős Heti Hetes-reunionnal, amelyben Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Hajós András, Havas Henrik és Kéri László mellett a műsor kreátora, Ónodi György emlékezett vissza a '90-es és a 2000-es évek médiaviszonyaira. Az adást jelen poszt megírásának pillanatában már 310 ezernél is többen nézték meg, pedig a videó csak mindössze pár napja, december 28-án került ki a világszőttesre! Az alábbiakban a BUZZWORD Strategies sajtóközleményét adjuk közre.

Noha annak idején "hét vödör szart" is küldtek a Heti Hetesnek, mégis az egyik legnézettebb és legnépszerűbb közéleti szórakoztató tévéműsora volt a kora 2000-es éveknek. A Partizán meghívását elfogadta Ónodi György főszerkesztő-producer és az egykori szereplők közül Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Hajós András, Havas Henrik és Kéri László. Egy nap alatt 200 ezres nézettséget ért el a műsor, de népszerűségét jól jelzi a rekordszámú lájk, komment, megosztás, mind Facebookon, mind a Youtube-on a videó posztja alatt.

A Heti Hetes alapítása körülményeinek, valamint fogadtatásának és sikerének kivesézése mellett leplezetlen őszinteséggel beszélnek a szereplők számos olyan korabeli eseményről, mely a mai napig meghatározza a magyar belpolitikát, a kulturális közéletet és a közbeszédet: így a közmédia szerepéről, a rendszerváltás újraértelmezéséről, az első Orbán kormány megítéléséről, vagy éppen az őszödi beszédről és annak tovagyűrűző hatásáról. Mindezek mellett szóba kerülnek az elmúlt két évtized közéleti szereplőinek egykori viselt dolgai és emlékezetes botrányai, Grespik Lászlótól Torgyán Józsefig. Nem kímélték a vendégek az egykori műsorvezetőket, Csiszár Jenőt és Jáksó Lászlót sem, és őszintén vallottak saját szerepük evolúciójáról, egykori nézeteltéréseikről, vagy éppen a műsor következtében zátonyra futó baráti vagy szakmai kapcsolataikról.

A Heti Hetes tagjaival forgatott évzáró adásnak is köszönhetően a Partizán Youtube csatornájának követői immár 100 ezernél is többen vannak. Az utóbbi hetek másik említésre méltó nézettséget elérő adása volt a Pa-Dö-Dő tagjaival, Falusi Mariann-nal és Lang Györgyivel készült riport is, ami a közösségi médiában is jelentős visszhangot váltott ki.

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ TÉVÉS, MOZIFILMES ÉS RETRÓ KONTENT NÉLKÜL!

Régen minden jobb volt? Mindened a retró? A rendszerváltás óta imádod a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket? Akkor az Allansia bérgyilkosai és A veszedelem kikötője is neked szól! Rendeld házhoz mindkettőt még ma!

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5316364540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De nagyot tud lökni az úr az ajtón 2020.12.31. 14:29:13

ezekről az emberekről, meg erről a műsorról mindig az jut eszembe, amikor Broflovskiék elköltöztek San Francisco-ba, ahol az emberek pezsgőspohárból szagolgatták a saját fingjukat az önelégültségtől

nemecsekerno_007 2020.12.31. 16:28:46

A Heti hetes egy álisntellektüell Mónika Show volt. Kevés képmutatóbb és hazugabb valami volt a magyar médiában.
Mentek a trükkök százai, az ország lerohasztása, a rendszer haszonélvezői meg heherésztek jó pénzért a TV-ben.
Ez a műsor tette a legtöbbet a Fidesz 2/3-ért. Képzeljetek el egy hasonló műsort 1944-ben, a náci Németország összeomlásának előestéjén.

odamondó 2020.12.31. 17:19:45

Annyi a savanyúság a műsorban, hogy 20 évre előre elraktam belőle a kovászos uborkát.

Csiszárt gondolom azért fikázzák, mert közben befideszült.

redmiller 2021.01.01. 09:22:55

Havas nagyot tévedet! Úgyan név nélkül, de viccet csinált Szájer brüsszeli lebukásából a szilveszteri Rádiókabaréban

studkell 2021.01.01. 11:10:27

redmiller: Úgyan? Komolyan?

D. Petres 2021.01.01. 11:23:30

A Heti Hetes minden hibája ellenére is megmutatta a komolyabb pillanataiban, hogyan lehet kulturáltan vitatkozni olyanokkal, akiknek más a véleményük. Mert a műsor szereplőinek közel sem volt azonos a véleménye a világ dolgairól (kivált Verebes, Hajós, Havas, néha Hernádi is), de ezekről mégis tudtak értelmesen és olyan hangnemben vitatkozni, hogy azzal ne egymást sértegessék, hanem ténylegesen a problémák lényegéről beszéljenek. A mai közbeszédben és kivált a politikában ez már egyáltalán nincs jelen, bár az itteni hozzászólók egyike- másika alapján talán nem is lenne mindenkinek igénye rá.

Nylul 2021.01.01. 17:53:22

@nemecsekerno_007: Na ebből látszik, hogy mennyire elfogult (pártkatona??) vagy. Én, aki 2014-ig fidesz szavazó voltam, végig tudtam röhögni az összes epizódot 99-től, mindegy, melyik párt volt éppen a hatalomban, mindegyik kapott a pofájára rendesen.

Az eddigi blog.hu-s ámokfutásodból kiindulva borzasztóan egybites lehetsz, azért kívánom neked, hogy megértsd, amit @D. Petres: kolléga írt.

nemecsekerno_007 2021.01.01. 18:49:25

@hasdrubal_barcas_122: Mi van FaszMatyi, látom nagyon szeretnél még 10 év Fidesz kormányt :))))

nemecsekerno_007 2021.01.01. 19:18:20

@hasdrubal_barcas_122: Hajrá faszkalap, előre a Fidesz 3/4 felé.
Persze nekem bőven elég lenne egy újabb 2/3, de ha te ezt akarod.
süti beállítások módosítása
Helló