Későn ébredő gémerek, riadó! Ingyenes a Shadow of the Tomb Raider

2021. január 19. 21:44 - -Szűcs Gyula-

De csak a PS Plus-előfizetőknek, akik a Greedfallt és a Maneatert is megkapják mellé

shadow_of_the_tomb_raider.jpg

Kicsid döcögősen indul be itt a Nerdblog háza táján az új esztendő, elnézést ezúttal is, hogy csak a napokban csaptam bele újra a lecsóba, és a januári Playstaton-ingyenjátékokat is csak akkor veszem lajstromba, amikor lassan már a februáriakat kellene... Nem is szaporítanám tovább a szót, lássuk mit húzhatnak be ingyen a PS4 és PS5 tulajok, ha rendelkeznek Playstation Plus-előfizetéssel!  

Az első és legfontosabb januári ingyen játék PS4-re az Eidos-Montréal és a Square Enix 2018-as nagy dobása, a Shadow of the Tomb Raider. A sztori a 2013-as Tomb Raider-reboot és a tavaly júliusi ingyen játék, a Rise of the Tomb Raider folytatása, ami lényegében szakított a korábbi két évtized Tomb Raider-einek kronológiájával, és tiszta lappal indulva mutatta be, hogyan lett Lara Croftból, a hajótörött fiatal lányból az a rettenthetetlen női Indiana Jones, akinek anno 1996-ban (a mostaninál még jóval hangsúlyos keblekkel és tomporral ábrázolva) megismertük. Az új széria harmadik fejezetében a Rambo-üzemmódba kapcsolt Larának ezúttal Latin-Amerika dzsungeleiben kell megakadályoznia, hogy eljöjjön az emberáldozó maják ősi naptáraiban megjövendölt világvége... 

A második PS4-es ingyen játék ezúttal a Greedfall című francia fejlesztésű, 2019-es RPG, amit egyáltalán nem újságírói túlzás „a szegény ember Witcherének” hívni. Jóllehet, a természeti mágiával megbolondított, kardos-flintás-háromszögkalapos lőporfantasy világával sokkal inkább hajaz a Gothic-széria kistestvérére, örök kedvencemre, a kalózos Risen-trilógiára. A sztori egyszerű, de nagyszerű: ifjú nemesként reményekkel telve lépsz partra a titkokkal és veszedelmekkel Újvilágban, hogy gyógyírt találj a hazádban pusztító kórságra, ám igen hamar kiderül, hogy korántsem a szigeten élő, mágiahasználó őslakos népség lesz az igazi ellenfeled...

A harmadik ingyen játék, a tavaly megjelent Maneater a legújabb generációs PS5-öt megvásárlókat kényezteti el. Feltéve persze, ha valaki mindenképpen szeretné kipróbálni milyen úgy GTA-zni, hogy te vagy Steven Spielberg Cápájából a bikinis csajokat és morcos tengerjárókat befalatozó, vérszomjas tengeri ördög!

Korábbi konzolos játékkritikáim itt a Nerdblogon:

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEÓJÁTÉKOS, HORRORFILMES ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Mindened a kaland és a játék? Imádtad a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket a '90-es években? Akkor az Allansia bérgyilkosai, A veszedelem kikötője és Az országút harcosa is neked szól! Rendeld házhoz mindhármat még ma!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1016393210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló