Bitang jó Full Throttle-kamuelőzetest villantott egy londoni banda

2021. február 04. 06:20 - -Szűcs Gyula-

Ti megvennétek a '95-ös kultjáték felpimpelt 3D-verzióját? És egy így kinéző 2. részt?

full_throttle_2020_3d.jpg

Tavaly volt 25 éves(!!!) minden idők egyik legjobb LucasArts-kalandjátéka, a Full Throttle, amiről pár éve én is ódákat zengtem itt a nerdblogon, miután a Remastered-verzió pár napig ingyenesen bezsákolható volt a GOG-on, és én sokadszorra is végigvittem. Bár jogsim a mai napig sincs se motorra, se kocsira, 13 éves korom óta imádom a LucasArts point & click„Mad Max-rajzfilmjét". Mi fogott meg benne? Leginkább az, hogy a Monkey Islandekkel és Day of the Tentacle-lel ellentétben a sztori itt olyan volt, mint valami menő akciófilm, és nem az a fajta őrült marhaság, ahol csak többórányi értelmetlen tárgykombinálás árán juthatok előre a sztoriban. No és persze bejött a lepusztult, disztópikus jövő is, ahol gazdag iparmágnások légpárnás autócsodái és repkedő rendőrjárőrök árnyékában motorizált martalócok csépelik egymást a láncra fűzött tüskés koponyáikkal az elhagyott országutakon.

Hasonlóan gondolhatta a Red Knuckles nevű, londoni székhelyű animátorstúdió is, akik még tavaly gründolták össze az alábbi, Full Throttle-fanfilmet, ami félig a régi intró remake-je, félig pedig annak felturbózása a ma divatos 3D látványvilággal, mintha csak egy második rész trailere lenne. Íme – pont az ilyenekre szokták azt írni a túlzásokra hajlamos sajtómunkások, hogy eszelősen ütős!

2000-ben egyébként valóban akart a LucasArts egy folytatást Full Throttle: Payback címmel a nagy klasszikushoz, de ebből akkor végül nem lett semmi. Később megpróbálkoztak viszont egy akciójáték-verzióval, ami szintén afféle folvtatás lett volna Full Throttle: Hell on Wheels címmel, és a széria történetében először nemcsak PC-re jelent volna meg Windows-támogatással, de PlayStation 2-re és Xbox-ra is. A 2003-as E3-on bemutatott trailert és játszható demót elnézve inkább nem is baj, hogy akkor ebből nem lett semmi, és a projektet lelőtték...

De talán pont most érkezett el az idő egy igazán ütős 3D-verzióhoz, nem? Ti megvennétek a '95-ös kultjáték felpimpelt 3D-verzióját? No és egy ilyen vagányul kinéző 2. részt?

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEÓJÁTÉKOS, HORRORFILMES ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Mindened a kaland és a játék? Nemcsak a LucasArts-játékait imádtad a '90-es években, de a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket is? Akkor az Allansia bérgyilkosai, A veszedelem kikötője és Az országút harcosa pont neked szól! Rendeld házhoz mindhármat még ma, amíg a készlet tart!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6916405792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló