Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Neked is tele voltak a zsebeid szörnyekkel a 90-es években?

2019. augusztus 03. 13:55 - -Szűcs Gyula-

Trafikból hordtuk haza a Monster in My Pocket boszijait és rémeit. Neked mi volt meg?

monsterinmypocket_logo.jpg

A Monster in My Pocket a Matchbox népszerű figurás brandjeként indult 1989-ben, de később készült hozzá rajzfilm, képregény és videojáték is. Ezek a négyesével kapható, puha műanyagból készült, a pirostól a liláig a szivárvány összes színét felvonultató kis figurák igazi felüdülést jelentettek az ifjúságnak sok szörnyes játék között az aprólékos kidolgozottságukkal, és az egyszerre félelmetes és rajzfilmszerűen vicces kinézetükkel! A gyártó ráadásul amolyan „Tanulj játszva!”-jelleggel nemcsak a mozifilmek jól ismert rémpofáit, azaz Drakulát, Frankenstein szörnyét, a múmiát, a farkasembert, az őrült tudóst meg az Operaház fantomját csomagolták be nekünk, hanem olyan híres irodalmi alakokat is, mint a H.G. Wells láthatatlan embere vagy Victor Hugo púpos Notre Dame-i toronyőre!

Tovább
Szólj hozzá!

Augusztusban ingyen kinyírhatod Hitlert!

2019. augusztus 02. 15:07 - -Szűcs Gyula-

Nem a világ legjobb játékait adja oda a Playstation, de a Sniper Elite 4 azért megjárja

sniper_elite.PNG

Augusztusban sem estem hanyatt a PlayStation Plus előfizetések mellé csomagolt ingyen játékokról, mivel egyáltalán nem a korábban pletykált Star Wars Battlefront 2(!!!) és az EA Sports UFC 3 kerültek be a kosárba, hanem a Wipeout Omega Collection és a II. világháborús Sniper Elite 4.

Tovább
Szólj hozzá!

Durva coming out: a Dino Riderst jobban szerettem, mint a G.I.Joe-t!

2019. július 30. 23:55 - -Szűcs Gyula-

Sosem kaptam meg Road Piget és Cobra Commandert, ezért lettem eretnek...

storm-shadow-card-art.jpg

Miért nem lett belőlem G.I. Joe-gyűjtő?

A '80-as évek trafikos Jedi-bábui a '90-es években már csak akkor kerültek elő, amikor látványosan széteső, leszakadt karú ellenfelek kellettek a vagány G.I. Joe kommandósoknak, és ádáz ellenfeleiknek, a Kobráknak. A G.I. Joe franchise nagyon hamar népszerű lett itthon a gyerekek körében, mivel a rendszerváltás előszelének éveiben, 1987-88 környékén több lakótelepen is be lehetett már fogni a brit Super Channelt és Sky Channelt, ahol a reggeli rajzfilmblokkokban (Fun Factory, DJ Kat, stb.) minden hétvégén lődözték egymást a Joe-k és a Kobrák, majd átadták az adásidőt a Transformereknek, He-Mannek és Inspector Gadgetnek.

Tovább
2 komment

Még a végén jó lesz a Watchmen-tévésorozat?

2019. július 28. 19:36 - -Szűcs Gyula-

watchmen-5819-625x352.jpg

Coming outtal kell kezdenem: sosem értettem, miért lett ennyire kultikus a Watchmen! Dave Gibbons rajzai teljesen átlagosak (és ez most nem negatívum: tisztességes iparosmunka, de semmivel sem emelkedik ki a korszak tizenkettő egy tucat DC- és Marvel-képregényeinek tengeréből), Alan Moore sztorija pedig bonyolult és unalmas - a tengerészes betoldásokat konkrétan átlapoztam, a nagyvárosban pusztító óriáspókos hirignél pedig erősen vakartam a fejem: ezt most így hogy? Ami viszont nagyon tetszett, az a korábban Minutemen néven működő szuperhőscsapat, akikről szívesebben megtudtam volna többet is, nemcsak annyit, amennyit a hangulatos flashbackek és az alapos függelék felvillantott...

Tovább
Szólj hozzá!

Bitang jó trailert kapott a Magyarországon forgatott Witcher!

2019. július 20. 21:32 - -Szűcs Gyula-

Gémerek, sorozatrajongók, Andrzej Sapkowski-fanok, riadó!

the-witcher-netflix-trailer.jpg

A Netflix a hetekkel ezelőtt közzétett Wtcher-jelenetfotók után végre egy előzetest is villantott a magyarországi helyszíneken forgatott fantasy sorozatából, a Witcherből, amelyben Henry Cavill alakítja Geraltot, a rettenthetetlen szörnyvadászt. Íme, elég badass lett:

Tovább
Szólj hozzá!

10 kegyetlenül jó képregény, amit kötelező megvenned a hétvégén!

2019. július 10. 08:43 - -Szűcs Gyula-

Conan, Hellboy, Az országút harcosa: ezekkel és sok más jósággal vár a Nyári Börze!

conan2.JPG

Őrület, hogy repül az idő! Még meg sem tudtam írtam a recenziókat a májusi Képregényfesztiválon bezsákolt újdonságokról (Zorro! From Hell! Különleges Úriemberek Szövetsége!), máris itt a Nyári Képregénybörze, amit sokan félig viccesen már egyszerűen csak Kingpin Con-ként emlegetnek, mivel a Börzéket hagyományosan Pókember-füzetek örökös szerkesztője, Harza Tamás, a Kingpin Kiadó vezetője szervezi. De nemcsak a Kingpin időzítette ekkora az újdonságait: szinte minden hazai kiadó igyekszik azoknak a fanatikus képregényrajongólnak a kedvébe járni, akik a nyári hőség elől nem menekültek a Balatonba vagy az Adriára. Lássuk a legérdekesebb új címeket!

Tovább
4 komment

Te meg tudtad oldani 1990-ben Sherlock Holmes megoldatlan esetét?

2019. július 07. 22:57 - -Szűcs Gyula-

Allen Sharp angol-magyar játékkönyve volt a Kaland, Játék, Kockázat filléres kistestvére

holmes.JPG

Amíg 1990-ben a magyar felnőtteket leginkább a frissen kikiáltott köztársaság első szabad választása, majd az Antall-kormány intézkedései, a taxisblokád és a felbomlása felé rohanó Szovjetunióban zajló események tartották leginkább lázban, mi, gyerekek inkább a lapozgatós könyvek első nagy dömpingjének örültünk. A Kaland, Játék, Kockázat sorozat első fecskéjét, az 1989-ben kiadott Halállabirintust még ugyanabban az évben követte A Tűzhegy varázslója, Az országút harcosa, A Gyíkkirály szigete és A Skorpiók Mocsara. De nemcsak a Rakéta Kiadónál jöttek rá, mekkora üzlet van a lapozgatós könyvekben! A patinás Móra Kiadó jó ütemérzékkel éves klubtagsági ajándékként adta oda a Magyar Könyvklub-tagoknak az első Időgép-regényt, A lovagok titkát, két fantasy rajongó magyar programozó, Tihor Miklós és Mazán Zsolt (a Beholder Kft. és a Bíborhold magazin későbbi munkatársai) pedig szintén '89-ben jelentették meg az Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálatnál saját játékkönyvüket, A sárkány háborúját.

Tovább
Szólj hozzá!

Sosem fogod kitalálni, hány kérdést tett fel Luke a Star Warsban!

2019. július 05. 23:24 - -Szűcs Gyula-

Szupervicces videó: ennyit okvetetlenkedett Mark Hamill a Csillagok háborújában!

star_wars_1.JPG

Sokan sokféle videót készítettek már a Csillagok háborúja-filmekről, de ez most jelenleg viszi a pálmát: a Star Wars Kids csapata egy elképesztően vicces videóban számolta össze, mennyit okvetetlenkedett Mark Hamill a Csillagok háborúja-filmekben! Spoiler: nagyon sokat!

Tovább
Szólj hozzá!

A végén még betyár jó lesz a Magyarországon forgatott Witcher!

2019. július 03. 08:04 - -Szűcs Gyula-

Gémerek, riadó! Kijött egy tonnányi jelenetfotó a Netflix várva várt fantasy sorozatához!

geralt_cover.JPG

A fél világ geek szaksajtója megírta, így mi sem titkolhatjuk tovább: a Netflix közzétett egy csokornyi pompás fotót a magyarországi helyszíneken forgatott fantasy sorozatából, a Witcherből, amelyben Henry Cavill alakítja Geraltot, a rettenthetetlen szörnyvadászt.

Tovább
Szólj hozzá!

Gyönyörű lett a maga rút ocsmányságában a Sinking City! [18+]

2019. július 02. 19:12 - -Szűcs Gyula-

Villámkritika az év legjobban várt Lovecraft-játékáról Az utolsó előtti huszár atyjától!

the-sinking-city.jpg

Tavaly augusztusban, egy ugyanilyen forró nyári napon épp azon lelkendeztem, mennyire félelmetesen jó Lovecraft-hangulatú videojátékon parázhatunk majd 2019-ben – erre tessék, hipp-hopp elrepült majdnem egy év, és már meg is jelent az 1920-as években játszódó Sinking City! Sajnos nekem a Port.hu, a PORTcast, a Nerdblog és a Kaméleon Komix könyvkiadó mellett bármennyire is szeretném, csak akkor maradna időm videojátékokat nyúzni, ha mindössze napi 2 órát aludnék... Szerencsére geek kollégámnak és országos cimborámnak, Varga Bálint Bánknak a Chicken Police című kalandjátékuk fejlesztése, valamint Az utolsó előtti huszár, a Nekronin és a Bukottak című képregények írása mellett valami furmányos időkibővítő szerkezettel (esetleg a pincében láncra vert klónok/robothasonmások dolgoztatásával) jutott ideje kipróbálni a Sinking Cityt. Úgyhogy most a vendégposztok sorát gyarapítva egy villámkritika következik Bánktól (ami eredetileg a H. P. Lovecraft - Hungary Facebook-csoportban jelent meg, és a szerző hozzájárulásával, minimális szerkesztéssel másodközöljük)!

Tovább
Szólj hozzá!

Neked is volt anno megfordulós fejű G.I. Joe-akciófigurád?

2019. június 29. 23:59 - -Szűcs Gyula-

A '90-es évek ritka kincse volt a Madelman 2050, ütős sci-fi képregényt is adtak hozzá!

madelman-2050.jpg

A G.I. Joe akciófigurák már évekkel a rendszerváltás és a nyakunkba szakadt vadkapitalizmus előtt népszerűek lettek itthon, mivel 1987-88 környékén már több lakótelepen is be lehetett már fogni a brit Super Channelt és Sky Channelt, ahol a reggeli rajzfilmblokkokban (Fun Factory, DJ Kat, stb.) minden hétvégén lődözték egymást a G.I. Joe-k és a Kobrák (majd átadták a stafétabotot és az adásidőt a Transformereknek, He-Mannek és Inspector Gadgetnek). A G.I. Joe rajzfilm legnépszerűbb akciófigurái csakhamar az ún. „zsebimport”-ban utazó, élelmes trafikosok, maszek butikosok és jó összeköttetésekkel rendelkező dollárboltosok kínálatában is megjelentek, a rendszerváltás után pedig már legális úton, akár a legközelebbi játékboltban vagy a május 1-én felállított, ligeti bazársoron is ki lehetett fogni egy-egy Snake Eyes vagy Road Pig figurát.

Ráadásul a kínai fröccsöntő üzemekből is tucatszám kerültek ki ekkortájt „a szegény ember G.I. Joe-i”: azoknál a családoknák, ahol nem volt pénz eredeti G.I. Joe-figurákra, ott általában a Sungold tömör törzsű, puha gumikarú Special Force-harcosai kerültek a karácsonyfa alá (egy ejtőernyős figurám nekem is volt, ebben a posztban írtam róla).

madelma_2050_cover.JPG

Tovább
6 komment

Micsoda meglepetés! Júliusban sem a Last of Us a PS4 ingyenjátéka...

2019. június 28. 14:47 - -Szűcs Gyula-

Futottak még-kategóriás focis és autóversenyzős játékot kapnak a Plaistation Plus-tagok

screenshot_02.jpg

Nem dőltem a kardomba, hogy lejárt a Playstation Plus-előfizetésem, most, hogy nyáron végre ráérnék játszani a szobában hűsölve: minden idők legsemmitmondóbb címeit kapják meg júliusban ingyenes játékként a PS4-tulajok. A tavaly kijött Pro Evolution Soccer 2019 tipikusan olyan játék, ami a fanatikus focirajongóknak már réges-rég megvan eredetiben, a Horizon Chase Turbo pedig egy jópofa, retró grafikájú, 2015-ös autóversenyzős játék – ami eredetileg mobiltelefonra jelent meg...

Tovább
Szólj hozzá!

Trónok harca! Star Wars! Marvel! Podcast indult a Nerdblog szerzőivel

2019. június 23. 23:54 - -Szűcs Gyula-

Ami valójában a Port.hu kéthetente jelentkező geek podcastje, a PORTcast!

512.jpg

A héten ünnepelte 30 születésnapját Tim Burton legendás Batmanje, amit itthon már viszonylag hamar, 1989. karácsonyán levetítettek Devenérember címmel. A Nerdblog szerzői (Lakatos István és jómagam) viszont egy saját jubileumnak is örülhettek: 5. adásához érkezett a podcast sorozatunk, amiben ezúttal Burton kultfilmjéről, a '90-es években ronggyá olvasott Kandi Lapokról és a Warner szuperhősös univerzumáról diskuráltunk.

Tovább
1 komment
Helló