A CSI jócsaja ledobja a textilt [18+]

2013. október 31. 15:00 - -Szűcs Gyula-

A legjobb Halloween-horror: Trick 'r Treat

trick_r_treat_poster-425x578.jpgMa már nem lepődünk meg azon, hogy vannak, akik október 31-én jelmezes Halloween-bulit szerveznek és töklámpást farigcsálnak. Legfeljebb néhányunk morogni kezd, hogy miért kell majmolni a béna nyugati popkultúrát, hiszen ugye az amerikaiak sem ünneplik meg a busójárást...

20 évvel ezelőtt viszont még tényleg családi balhé lett a vége, amikor bejelentettem otthon: az általános iskolai amerikai angoltanárunk beöltözős Halloween-bulit szervez, ahová mindenek jelenése van az osztályból, csokival és faragnivaló sütőtökkel a kezében. Tököt sajnos már nem lehetett venni aznap a piacon, a jelmezem pedig elég fapados lett, mivel a duzzogó édesanyám ("Halottak napja előtt bulizni? Mi ez a baromság?") csak egy kísértetmaskarát volt hajlandó elkészíteni: fogott egy lyukas lepedőt, és vágott rá még egy szemnyílást, hogy kilássak.

Fateromnak viszont tetszhetett az osztályunkban kitört Haloween-őrület, mert a telekről kerített egy nagy, rozsdás láncot meg néhány régi lakatot, hogy legyen mit csörgetnem. A tanáromnál végül hányásig zabáltam magam túlcukrozott süteményből, úgyhogy a rossz emlékek miatt a következő 20 évben nem nagyon erőltettem a Halloween bulikat, bár nemrég pont beöltöztem vámpírnak (előtte pedig egy videó kedvéért Freddy Kruegernek).

A Halloween-buli nálam nagyjából a VHS-korszak alkonyától és a 700 megás filmekkel teleírt dvd-k cserélgetésétől kezdve jelentett egyet a Halloween témájú horrorfilmek tradicionális újranézésével. Természetesen én is John Carpenter 78-as klasszikusával kezdtem (vicces, hogy eredetileg Nagy Bébiszittermészárlásnak készült, aztán amikor Halloween lett belőle, Carpenternek úgy kellett teleszórnia falevelekkel a tavaszi gyepet, hogy hihetőnek tűnjenek a jelenetek), aztán jöttek sorban a jobb-rosszabb folytatások, a franchise-t lehugyozó, gyalázatos III. rész és persze a Rob Zombie-féle, csöcsös-véres remake-ek.

trick_r_treat10.jpg

Pár éve viszont igazi gyöngyszemmel bővülhetett a Haloween-napi néznivaló: az X-Men 2 forgatókönyvírója,  leforgatta minden idők egyik legjobb horrorvígjátékát, a Trick 'n Treatet. Ami ráadásul nem is egy film, hanem négy mini rémtörténet. Ez a feldarabolás (haha, érted, darabolás!) egyfelől a Mesék a kriptából képregényes és tévés változata előtt tiszteleg. Másrészt viszont nem is igazi négyes felosztás, hanem egy több Halloween-ünnepen átívelő, tragikus eseménysor Tarantino-stílusban felszabdalt, kicsavart narrációja, sok vérrel, mellel és váratlan fordulattal, úgyhogy nem is nagyon akarok spoilerezni. 

trick2.jpg

Legyen elég annyi, hogy amíg a Halloween-fesztivál lázában égő, békés kisváros tinijei egy horrorisztikus városi legenda nyomába erednek és közben halálra ijesztgetik egymást, addig az iskolaigazgatóról és a rigolyás szomszédjáról is megtudunk pár sötét titkot. A CSI - helyszínelők és az L című leszbisorozat szőke sztárja,  eközben egy kifordított Piroska és a farkas-történetben dobja le a textilt, sőt, a filmbéli kebelbarátnői is mutatós dekoltázst villantanak. Így tesz többek között a True Blood főhősnője, Anna Paquin is. Minden horrorrajongónak kötelező darab!

trick1.jpg

Trick 'r Treat (2007) - ítélet:

5hcsillag560.jpg

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr25607304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.31. 17:32:39

Kár, hogy nincs melle.

kozi001 2013.10.31. 18:13:50

Ez a kancsal, csorbafog jó csaj? Jó vicc!

2013.10.31. 21:16:10

Hehe, a halálcsillag pöttyökön röhögtem...

átlátó 2013.10.31. 21:55:18

nagyon izgalmas volt. nagyon.

nick-probieren 2013.11.01. 11:37:54

Lie With Me azért jobb Laurennel :)

randomuser1 2013.11.01. 14:06:23

kivertem rá, de közben végig melissa joan hartra gondoltam.
ennyi....

csorsza 2013.11.01. 15:47:29

Erdektelen bejegyzes, bena csaj, 2 cici miatt 18-as karika. Delete.

Thomas T. Owen 2013.11.02. 15:08:45

A poszt elejéhez: Szerencsére én azt veszem észre, hogy hozzánk eddig a Halloween-nek csak a party része ékelődött be a kultúránkba. Így több alkalom van egy évben az ivásra. :) Az már megint egy másik kérdés, hogy mikor kezdenek el a kisgyerekek drága édességek (vagy éppen pénz) után házalni.

Mindenesetre a filmet megnézem. Felkeltetted az érdeklődésem.

U.I: A cicik igenis jók. :)
süti beállítások módosítása
Helló