Ingyenes lett minden idők egyik legjobb fantasy RPG-je, a Witcher

2018. április 29. 23:59 - -Szűcs Gyula-

Lengyel testvéreink megmutatták a világnak, milyen a jó kard & boszorkányság sztori!

the-witcher-enhanced-edition.jpg

Aki eddig egy göcsörtös fákkal teli, sűrű, sötét varázserdőben élt (esetleg valami kazamata mélyén, láncra verve), és a 2007-es megjelenése óta még egyszer sem volt még alkalma kipróbálni a kultikus Witcher-széria legelső részét, annak eljött végre az ideje!

A CD Projekt Red legendás játékát ugyanis most ingyenesen le lehet szedni PC-re a GOG-ról!

witcher.JPG

Igaz, csak annak, aki ezen a linken feliratkozik a GOG hírlevelére, és bezsuppol egy ingyenes Gwent paklit (ez eredetileg a Witcher minijátéka volt, ahol a főhős kártyázgatott a világ többi lakójával, de önálló videójátékként, sőt, kinyomtatott kártyalapos társasként is hihetetlenül népszerű lett). És hát ugye a GOG könnyen osztogatja az ingyen Witchert (nem ez az első ilyen akciójuk), hiszen ennek a digitális játékdisztribúciós cég tulajdonosa is a lengyel CD Projekt.

witcher-enhanced-edition.jpg

No de hogyan lett a Witcher-trilógia mára lengyelek első számú exportterméke, ami mostanra már ugyanúgy meghódította a világot, mint a Trónok harca? Úgy, hogy a varsói videojátékfejlesztők a legsikeresebb fantasy írójuk, a helyi George R.R. Martinnak számító Andrzej Sapkowski regényeit dolgozták fel, ami radikálisan eltér a fantasy fősodorától.

witcher-dryad.jpg

Sapkowski ugyanis a tolkieni igényességgel felépített fantasy világát nem a szokásos angolszász elfes-törpés-orkos szentháromság mentén álmodta meg. Inkább az európai középkorhoz nyúlt vissza (akárcsak Martin), megbolondítva kicsit a szláv folklórral, így a Witcher főszereplői sem folyton lakomázó, fényes páncélú lovagok meg naiv sárkányúrnők lettek. A játékokban egy Geralt nevű, hófehér hajú, marcona szörnynyavadász bőrébe bújhatunk, aki egy lenge öltözetű boszorkányokkal és ocsmány szörnyekkel teli, igencsak egyedi világban keveredik mindenféle izgalmas kalandokba.

gog_witcher.JPG

Bár a The Witcher Enhanced Edition nem egy mai cucc, a kultstátusza miatt mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen ez ma már egy darabka játéktörténelem! (via PC Gamer)

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEOJÁTÉKOS, JAMES BONDOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a sztoriközpontú RPG-ket és a dark fantasyt? Mindened a Witcher, a Dark Soulst és a Gothicot? Akkor a Mesék az ágy alól képregény pont neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

darkfantasy2.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3113882090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló