Felkészültél? Szombaton találkozhatsz magával Ian Livingstone-nal!

2018. november 01. 13:18 - -Szűcs Gyula-

Ne feledd, november 3-án az Arcadia díszvendége lesz a Kaland-Játék-Kockázat atyja!

Van még egyáltalán idehaza olyan geek, aki nem tudja, hogy most hétvégén Magyarországra jön Ian Livingstone, és az Arcadia Nosztalgia Játékkiállítás második napján, november 3-án, szombaton előadást tart, majd dedikálja a rajongók könyveit? A szerző látogatását az Insert Coin Egyesület a Videojátékos Kultúráért szervezte le a Flippermúzeum szokásos éves rendezvényére, ami idén az Insert Coin éves közönségtalálkozójának, a PixelConnak is otthont ad.

Fontos szolgálati közlemény: a szombati belépő mellé megvásárolható dedikálójegyek mostanra teljesen elfogytak! Viszont aki ott lesz szombaton az Arcadián, Ian Livingstone angol nyelvű előadását nyugodtan meghallgathatja – csak nem kap hozzá szinkrontolmácsolást fülhallgatón, és nem tud posztert meg könyvet dedikáltatni a Mesterrel az előadás után!

flippermuzeum1.jpg

Íme a részletes szombati timeline – de persze pénteken és vasárnap is érdemes lesz kimenni, rengeteg jobbnál jobb program lesz, a kiállított flipperek és arcade játékok pedig érmebedobás nélkül, kifulladásig nyúzhatók lesznek mindegyik napon!

12:00 Színpadon a Tetris Master + Demoshow 
14:00 Az Indie Grand Pix döntőseinek előadásai (köztük a Chicken Police, amiről már itt a Nerdblogon is írtunk korábban)
16:00 - 17:00 Roboraptor kerekasztal: Lesz-e Magyar Witcher? 
17:00 - 19:00 Checkpoint podcast élő felvétel (ide Ian Livingstone is becsatlakozik egy időre, hogy 35 év után újra találkozzon a Novotrede játékfejlesztőjével, Kiss Donáttal!)
19:00 - 20:00 Ian Livingstone előadás (a dedikálójegyek már elkeltek, de az előadás a szombati látogatóknak tolmácsolás nélkül, állóhelyről megtekinthető)
20:00 - 20:20 PixelCon gála, Grand Pix Indy verseny díjátadó
20:20 - Ian Livingstone dedikál a dedikálójegyes rajongóknak

És hogy kicsoda Ian Livingstone? Aligha van olyan 30 év feletti fantasy rajongó idehaza, aki ne tudná, hiszen a Kacsamesék-generáció minden tagjának ott volt a polcán a Kaland-Játék-Kockázat könyvsorozat a '90-es évek elején. Livingstone ráadásul nemcsak lapozgatós könyveket írt: 1991-ben, az egyre népszerűbbé váló videojátékok első aranykora idején otthagyta patinás cégét, a Games Workshopot és fejest ugrott a főállású játékfejlesztésbe. Ő lett a brit Eidos stúdió egyik igazgatója, az ő főnöksége idején született meg többek között a Tomb Raider-sorozat (és a mérsékelt siker arató Deathtrap Dungeon is, az azonos című játékkönyvéből).

Livingstone persze már a '80-as években is sejtette, hogy a számítógépezés, mint forradalmian új szórakozási forma előbb-utóbb meg fogja ásni az egyszemélyes, lineáris játékkönyvek sírját, ezért a Tűzhegyből, A káosz fellegvárából, a Végzet erdejéből, A rémület útvesztőjéből és a Vértengerekből ő maga rendelte be a C64-es és ZX Spectrumos változatot. És ő volt az egyik írója az 1984-es Eureka! című, kultikus C64-es játéknak is, amit a patinás magyar cég, a Novotrade gyártott le Vasfüggöny mögött a nyugati piacra – innen van tehát a kapcsolat Ian Livingstone és a hazai videojátékos szubkultúra között.

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KALAND-JÁTÉK-KOCKÁZATOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Megvan az összes Kaland-Játék-Kockázat? Imádod a fantasyt és a horrort? Mindened a retró? Akkor pont neked szól a Mesék az ágy alól című képregény is! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

kjk.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1614337879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

William Kidd 2018.11.02. 18:05:13

Nos nekem ott porosodik a polcon az osszes Ian Livingstone-Steve Jackson femjelezte konyv. Ereklye gyujtemeny, egy dedikalas rajuk ferne epp. ☺

agarik 2018.11.02. 19:01:46

10K HUF-ért 30 mp aláiratni, miegymás - kenjétek a hajatokra.

Ragi 2018.11.03. 10:18:11

@agarik: Bevateráztam pár könyvet, nem is gondoltam volna, hogy ezek még akár vadiúj állapotban is hozzáférhetőek. Aztán rájöttem, hogy sosem voltam akkora rajongó, hogy aláírásért álljak sorba. Így, hogy ezek a jegyek elfogytak, végül is okafogyottá vált a történet. Ellenben a Romeros akción ottvoltam. Eszembe se jutott volna aláíratni, kimondottan játszani mentem, ezért tettem le nem kis zsét az asztalra - annak tudatában, hogy a régi versenyes korszakot el kell felejteni, CSAK a pillanatért mentem. Ami sajnos tényleg egy pillanat volt. Háttérben játszottunk, az előtérben valami teljesen már esemény ment kivetítőn, 5 perc alatt túl voltunk rajta. 5 perc. Úgy, hogy egy sima 4 fős meccs se volt sose rövidebb 1 óránál. Itt meg életed pillanatát lerendezték ennyivel, sőt, a következő cikkekben úgy lett az egész beharangozva, hogy Romero idejött, és hülyére alázott mindenkit. Ezzel csak azt akartam kb mondani, hogy jobban meg kéne becsülni azokat az embereket, akik kifizetik a "szereplő" tisztelet/fellépti díját, hiszen ők finanszírozzák az esemény elég nagy részét...

marczy 2018.11.11. 23:31:12

Sajnos nem bírtam ott lenni, mert nem voltam az országban... :(((
süti beállítások módosítása
Helló