Neked is tele voltak a zsebeid szörnyekkel a 90-es években?

2019. augusztus 03. 13:55 - -Szűcs Gyula-

Trafikból hordtuk haza a Monster in My Pocket boszijait és rémeit. Neked mi volt meg?

monsterinmypocket_logo.jpg

A Monster in My Pocket a Matchbox népszerű figurás brandjeként indult 1989-ben, de később készült hozzá rajzfilm, képregény és videojáték is. Ezek a négyesével kapható, puha műanyagból készült, a pirostól a liláig a szivárvány összes színét felvonultató kis figurák igazi felüdülést jelentettek az ifjúságnak sok szörnyes játék között az aprólékos kidolgozottságukkal, és az egyszerre félelmetes és rajzfilmszerűen vicces kinézetükkel! A gyártó ráadásul amolyan „Tanulj játszva!”-jelleggel nemcsak a mozifilmek jól ismert rémpofáit, azaz Drakulát, Frankenstein szörnyét, a múmiát, a farkasembert, az őrült tudóst meg az Operaház fantomját csomagolták be nekünk, hanem olyan híres irodalmi alakokat is, mint a H.G. Wells láthatatlan embere vagy Victor Hugo púpos Notre Dame-i toronyőre!

monster-06.jpg

Emellett számos ókori mitológiai lény is helyet kapott a pakkokban a küklopsztól kezdve Medúzán át a háromfejű Kerberoszig. De még a virágkorát élő fantasy zsánerből is átvett a Matchbox olyan klasszikus szörnyeket, mint a goblin, az ogre, a zombi vagy a csontvázharcos! Én a 90-es években mindig a Tyrannosaurust meg a Krákent szerettem volna megszerezni, de ezek sosem voltak kaphatóak a kedvenc trafikáru-beszerző helyemen, a tiszafüredi strand bazáros bódéjában... Persze így is nagyon örültem annak pár figurának, amiket meg tudtam venni a kevéske zsebpénzemből: volt nagydarab jetim, kísértetem (amelyik épp levette a saját fejét), ronda pocakos-hentesbárdos púposom, seprűs-varázslókalpagos boszorkányom, búvárruhában(?!?) parádézó láthatatlan emberem (naná, hogy a lehető legkülönfélébb színekben), és megvolt Kharón is, az alvilági révésze is, akinek az evezőjén menő koponyák díszelegtek, és még a túlvilági szolgáltatásáért kapott, kis pénzérme is ott díszelgett a tenyerében!

monster_in_my_pocket_bittner_bettina.jpg

A megmaradt szörnyikéim: a banya, Bigfoot és Kharón, az alvilág révésze (fotó: Bittner Bettina)

Minden figura talpán volt egy szám, 5 és 25 között, ami a gyakoriságát és az erejét jelentette. Hogy miképpen kellett játszani velük, számomra sosem derült ki, de sebaj, feltaláltam magam! A suliban mindenki kis vászonzsákba rejtette a szörnyeit, majd egyszerre húztunk elő egyet-egyet. Az nyert meg egy fordulót, akinek nagyobb szám volt a szörnye talpán, az eredményeket felírtuk, és 8-12-16 küzdelem után (kinek mennyi figurára volt pénze ugye...) összesítettük a pontokat. Persze egy idő után már tapintásra meg lehetett jó előre jósolni, melyik figura akadt a kezünkbe, így lehetett taktikázni azzal, hogy rögtön az elején bedobunk egy "mindent vivő", erős rémpofát, vagy esetleg megpróbáltuk tartogatni az ászokat a szörnyháború legvégére...

No és nektek ott lapult a farzsebetekben a Moster in My Pocket-széria valamelyik kedves kis csúfsága?

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, RETRÓ AKCIÓFIGURÁS ÉS VICO FILMES KONTENT NÉLKÜL!

    Régen minden jobb volt? Mindened a retró? Soha olyan jó játékok nem készültek, mint a '80-as és a 90-es években? Akkor a Mesék az ágy alól című képregény pont neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, ugorj be egy példányért a Szellemlovasba!

    komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5814993410

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Chimer 2019.08.22. 07:48:05

    Húha, a padláson van vagy 12 darab. Még Tiszafüreden vettem kenutúrán '94 magasságában. :-)
    süti beállítások módosítása
    Helló