Kardfogú kocsik, repülő rémpfoák – neked is volt Attack Packed?

2019. augusztus 21. 23:03 - -Szűcs Gyula-

Amikor a '90-es években Cadillac és a dinoszaurusz egy és ugyanaz volt...

giphy_2.gif

Ahogy porfogó műanyag kacatjaim legtöbbjét (lásd például a nemrég kitárgyalt Monster in My Pocket-szörnyeket), az Attack Pack figuráimat is a tiszafüredi strand trafikosától szereztem be gyerekkoromban. Emlékszem, az eladó néni egy nyolcszögletű üvegpavilon közepén üldögélt, a falak mentán sorakozó polcok pedig rogyásig tele voltak pakolva a legelképesztőbb játékokkal. Az Attack Pack-kocsik szintén a 90-es évek elején-közepén tomboló dínóőrület tipikus termékei voltak: a Hot Wheels frappáns válasza Transformers és a MASK brandek átalakuló kocsijaira, meglovagolva Jurassic Park sikerét.

A receptjük egyszerű volt: egy sosemvolt őserdőben aligátorfogú bigfoot terepjárók csapnak össze a dínóvá változó tankokkal, miközben fölöttük egymást marják a repülőgépekké átalakulni képes pterodactylusok! Itt is volt természetesen jó és gonosz oldal, de hogy kit hogy hívtak, az nálam már a múlt ködébe vész… Egy dolog viszont biztos: a motorháztető alól előbukkanó kardfogú tigris szájak és egyéb mókás szörnypofák veszettül jól mutattak!

attack_pack_mattel_hit_wheels.jpg

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, RETRÓ AKCIÓFIGURÁS ÉS VICO FILMES KONTENT NÉLKÜL!

    Régen minden jobb volt? Mindened a retró? Imádod a '80-as és a '90-es évek tárgykultúráját? Akkor a Mesék az ágy alól című képregény pont neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, ugorj be egy példányért a Szellemlovasba!

    komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3015019262

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Gerberus 2019.08.25. 23:15:21

    A tigrismintás bigfoot pickup V8-cal az orrán megvolt, mert az még úgy ahogy valódinak hatott.

    The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2019.09.22. 14:06:51

    Hú, nagyon megörültem ennek a posztnak, hiszen eszembe juttatta az egyik kedvenc szülinapi ajándékom/gyerekkori játékom, amelyet gyorsan elő is kerestem. Íme: i.imgur.com/y3wMJeml.png

    (Valószínűleg épp azért van meg még, mert nincs meg az első-kereke, különben sanszosan elajándékoztam volna egy karácsonyi cipős doboz adomány keretében)

    Szóval végre örültem, hogy egy olyan kultikus 90-es évekbeli játéksor került elő, amiből én sem maradtam ki, aztán elkezdtem rákeresni az Attack Pack-re, és egyszerűen sehol sem találtam nyomát ennek az alligátorpofájú-hotrodnak. Szóval sanszosan valamiféle utánzattal rendelkezem (sajnos magán a játékon semmi azonosítható márka/cég jelzés nincs), de hogy mifélével, arról fogalmam sincs. Őtlet esetleg.
    süti beállítások módosítása
    Helló