A Família Kft. ikrei is imádták a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket!

2020. március 22. 20:10 - -Szűcs Gyula-

Ricsi és Misi az 1992-ben megjelent A pusztítás maszkjait bújták a 24. részben!

pusztitas_maszkjai_kjk_familia_kft.jpg

Ha az egyszeri kontentgyáros a koronavírus idején önkéntes karanténban és home office-ban dolgozik, amivel naponta megspórol 2 x 90 percnyi tömegközlekedést, akkor az így nyert szabadidőt csupa hasznos dologgal tudja eltölteni! Én például elkezdtem újranézni a '80-as és a '90-es évek hazai gyártású tévésorozatait! A Szomszédok teleregény természetesen máig örök kedvenc nálam, de annak idején sokszor néztem az 1991-től 1999-ig futó Familia Kft. című, kicsi savanyú sitcomot is, ami lényegében 25 percnyi otromba termékelhelyezés volt, sok konzervröhögéssel és blőd sztorikkal.

familia_kft.jpg

A lehetetlen színű, susogós melegítőktől kezdve Kárász Zénó látványosan nyomkodott Gameboyán át a családi vállalkozásban vezetett, csak a pénzt nyelő kisboltig ebben a sorozatban mindenről sütött, hogy a '90-es években járunk. Azt viszont csak a minap szúrtam ki, hogy még egy ízig-vérig '90-es évekbeli dolog is bekerült termékelhelyezésként a sorozatba: a 24. rész elején Ricsi és Misi (Spáh Károly és Spáh Dávid) az idehaza 1992-ben megjelent (de az impresszuma szerint már 1991-ben lefordított) A Pusztítás Maszkjai című Kaland, Játék, Kockázat-kötetet pörgetik nassolás közben (ezt a játékkönyvet egyébként már nem a Steve Jackson-Ian Livingstone-páros írta, hanem Robin Waterfield). Ezután egy furcsa autóskártyás szópárbaj jön, majd az ikrek egyike leoson a családi ábécébe, egy kis édességet csórni. Íme a jelenet:

Az epizód 1992. április 26-án, vasárnap 19:05-kor került adásba az MTV2-n. A fenti, sárga hátlapos, szép emlékű, Rakéta kiadású lapozgatós könyvnek sajnos a világon semmi szerepe nem volt a történetben. Annál inkább egy számítógépnek, avagy kompjúternek, amin annyit játszott minden családtag (sőt, a folyton Szépéknál héderező Kövér Lajosék is!), hogy az teljesen felborította a családi békét, és kis híján a tönk szélére sodorta a közösen vitt vállalkozást is...

amitogep_familia_kft.JPG

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ LAPOZGATÓS KÖNYVES, VIDEÓJÁTÉKOS ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Faltad anno a Kaland, Játék, Kockázat sorozat kötetit? Imádod a fantasyt? Mindened a retró? Akkor Ian Livingstone legújabb lapozgatós könyve, az Allansia bérgyilkosai is pont neked készült! Rendeld meg még ma a Szellemlovasból a friss, ropogós magyar kiadást!

allansia_cover_hun.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7915545232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló