Még őrültebb képregényes crossoverek

2017. május 30. 08:31 - vackor úr

Az előző válogatásban összegyűjtöttem néhányat a legelvetemültebb képregényes crossoverek közül, de maradt még jócskán. 

 

Tarzan és A majmok bolygója

 

Ebben az alternatív történetben Tarzan és Caesar testvérekként nőttek fel, de később elszakadtak egymástól. Miután kitör a forradalom és elkezdődik a háborúskodás majmok és emberek között, a két testvér újra találkozik. Vicces, hogy míg a dzsungel ura a szokásos ágyékkötőjében mászkál, addig majom testvére tisztességesen felöltözve. A sztorit megbolondították némi időutazással, szorosan hozzákötötték az eredeti sorozat harmadik epizódjához, és fontos szerepet játszik játszik Tarzan megalkotójának, Edgar Rice Burroughsnak egy másik ismert regényfolyamának helyszíne, a földmélyi Pellucidar is. Gyanítom, hogy a dinoszauruszok miatt szerethetik annyira Pellucidart, hiszen Tarzan a Predator-crossoverben is ott köt ki.

 

tarzan.jpg

tarzan2.JPG

 

Sonic és Spawn, The Maxx, Savage Dragon, Shadowhawk

 

Csak egy őrült elme fejéből pattanhatott elő, hogy a Sega Super Marióját és haverjait összeeressze az Image cseppet sem gyerekbarát (anti)hőseivel. A Sonic Super Special 7. számában történt meg ez a nagy találkozás, persze viccesre vették a zord figurákat is, ahogy az a borítón is jól látszik.Sonic és kis csapata egy őrült tudóst hajkurásznak, aki össze akarja olvasztani a párhuzamos világokat, és küldetésük közben belefutnak Spawnba, aki kedvenc sikátorában búsul épp. A pokolivadék szerepe pontosan ennyi:

 

spawn.jpg

 

 

Archie-crossoverek

 

Az Archie fura egy jószág. Az eredeti képregénysorozat 1941-ben indult, és egy tipikus amerikai kisváros, Riverdale kényelmes és idilli hétköznapjait mutatja be (kábé, mint a Kék bársony mínusz Frank és bandája, vagy Twin Peaks BOB nélkül), élen a címszereplő kamasz sráccal és a barátaival. Könnyed, vicces, képregény-szappanopera. A spinoffokkal és a milliónyi füzettel óriásira dagadt Archie-univerzum jó néhány crossovert is kitermelt, sőt, egyéb vadhajtásokat is, mint a kőkemény horror Afterlife with Archie-t.

 

archie.jpg

 

 

Tini Nindzsa Teknőcök

A klasszikus Archie szellemiségéhez igazodva, ebben az 1991-es történetben nem az eredeti, komor teknőcöket, hanem a vicces, rajzfilmsorozatbéli változataikat pottyantották Riverdale-be.

Méghozzá egy óriási, interdimenzionális tehén segítségével.

 

tehen.jpg
archie_tmnt.jpg

 

 Predator

 Ahogy az egy rendes Predator-sztoriban illő, a Ragadozó leszáll, majd hamarosan fröcsög a vér, hullanak a végtagok és szakadnak kifelé a gerincek. A helyszín ezúttal természetesen Riverdale városkája, az áldozatok a víg tinédzserek. SPOILER - ha netán valaki elolvasná: a Predator megöli Archie-t, de a sztori végén a csajok elkapják a dögöt, és az egyik gépezete segítségével, nos... Archie-vá változtatják.

 

archmpr-4-pg-02-ec221.jpg

archie_predator.jpg

 

 

Megtorló

Kedvenc gátlástalan gyilkológépünk lepaktál a kormánnyal, és azzal bízzák meg, hogy fogja el a Red nevezetű drogkereskedőt, aki Riverdale-ben bújkál. Csakhogy ez a hímpellér a megtévesztésig hasonlít Archie-ra, így hamarosan a városka összes gengsztere utána lohol - a Megtorlóval együtt., A srác némi bonyodalom után szövetkezik a halálfejes pszichopatával, és együtt erednek Red után, mert a gonosztevő közben elfogta Archie (egyik) barátnőjét.

 

credit-archie-comics.jpg

 

 

 Sharknado

 

A one-shotot a kultikussá vált trash-sorozat rendezője, Anthony C. Ferrante írta. Archie és cimborái épp nyaralni indulnak, amikor kiderül, hogy egy sharknado hamarosan átvonul Riverdale-en. Nosza, vissza is fordulnak rögvest, hogy mentsék a családjaikat és a barátokat, és kezdetét veszi a kaszabolás.

 

sharknado.jpg

 

Az előző posztban ígértem az IDW óriási crossover eventjét, az Infestationt (Transformers, Star Trek, Szellemirtók, G.I. Joe), de közben ráleltem a második részére, így a két megalomán crossover inkább egy külön bejegyzést kap majd. És még hátravannak azok a crossoverek, amelyekben a Godzilla vs. Barkley-hoz hasonlóan valós hírességekkel találkoznak a képregényhősök! Őrület!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4412549537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2017.05.30. 11:09:46

még nagyon jó (és rövid) a Dredd VS Bimba - aki nem ismeri annak ajánlom! :D

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.05.30. 15:44:03

a Tarzan és A majmok bolygója
nagyon menőnek tűnik!!!
:)

szanaImas 2017.06.01. 11:35:45

@-Szűcs Gyula-:

Vagy két hete vettem észre a párom testvérének Tarzan könyv gyűjteményét, annyira összezavart némelyik cím (Tarzan és a párducnő, Tarzan és a törpék, Tarzan és az idegenlégió), hogy a sírós röhögés után vagy tíz percig kerestem a témákat rá. Pl.: Tarzan és az Internet, Tarzan és a maffia, Tarzan és a villanyszerelés, Tarzan és a tőzsde, stb. Aztán ki kellett mennem a friss levegőre, hogy feledjek. :D

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.06.02. 13:30:48

@szanaImas: Azért voltak ott jók is! pl. a Tarzan a Föld mélyén!
Abban elment ő is Pellucidar világába, az üreges Föld belsejébe, és ott mindenféle dinoszauruszokkal meg vademberekkel csatázott!
:)
süti beállítások módosítása
Helló