Miért ennyire pusztítóan rosszak a videojátékokból készült filmek?

2018. november 02. 11:42 - -Szűcs Gyula-

És miért bitang jók az olyan filmszerű játékok, mint a Last of Us meg az Uncharted?

sfmk.jpg

Ma nyitja meg kapuit az év egyik legjobban várt geek dzsemborija, az Arcadia Nosztalgia Játékkiállítás – amire szombaton Ian Livingstonte is ellátogat, gyertek meghallgatni az előadását! –, így a neves esemény apropóján most videojátékos tartalom következik a Nerblogon a sok képregény és ghánai plakát után! Pár hónappal ezelőtt ugyanis ismét a Klubrádió vendége voltam egy olyan adásban, ahol a videojátékból készült film volt a fő téma, de kitértünk a filmszerű videojátékokra is, amelyek szerintem jelenleg nyerésre állnak a geekek szívéért és pénztárcájáért folyó harcban. A lenti Klubrádió adást egyébként nem sokkal azután vettük fel, hogy felrobbantotta a fél internetet az Uncharted rajongói videó, a Firefly sztárjával, Nathan Fillionnal a főszerepben (és igen, a kisfilm telitalálat volt, Nathan kiköpött Nathan!!!), így arra a műsorban is külön kitértem, mennyire pikáns, amikor egy filmes eszközökkel operáló, világsiker videojátékból akarnak kasszarobbantó mozifilmet forgatni.

16 perc viszont nagyon kevés volt a rádióban arra, hogy a Bob Hoskins-féle Super Mariótól kezdve a Street Fighteren és a Mortal Kombaton át a Resident Eviig és a Tomb Raiderig mindent átbeszéljünk, de legalább megpróbáltuk. Íme az adás:

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEOJÁTÉKOS, STAR WARSOS ÉS VICO FILMES KONTENT NÉLKÜL!

    Szereted a jól kidolgozott sci-fi és horror játékokat? Imádod a kalandokat meg a '90-es évek hangulatát? Akkor a Mesék az ágy alól című képregény pont neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

    komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr414339639

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    szekőcei 2018.11.02. 11:58:34

    elgépelted Bob Hoskins nevét

    szekőcei 2018.11.02. 11:59:03

    @szekőcei: mire elküldtem a kommentet már javítottad, úgyhogy nevermind. :)

    -Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.11.02. 12:02:18

    @szekőcei: igen, sorry, véletlenül hamarabb kiélesítettem, még a Nanthan Fillion-vidi se volt benne...

    szekőcei 2018.11.02. 12:17:30

    @-Szűcs Gyula-: á, a videónál azt hittem, hogy csak nálam nem töltötte be. :D Az igazából fel sem tűnt. :P

    ui.: NF 4 prezi.

    rgqjx 2018.11.03. 21:55:48

    A Nagy zűr Kis Kínában (1986) és a Mortal Combat játék között csak nekem tűnt fel kapcsolat? Mai szemmel nézve nagyon gagyi a film, de feltételezem, hogy a játék készítőinek adott ötletet az egyik karakterhez.

    Ragi 2019.01.21. 16:31:15

    @rgqjx: Kombat. Nekem eszembe se jutott kapcsolatot keresni a nagy zűr kis kínában és az MK között, már csak azért sem, mert az MK tulajdonképpen a Sárkány közbelép. Mint ahogy Liu Kang tulajdonképpen Bruce Lee, Johnny Cage pedig Van Damme. Persze nem ezekben az újakban, hanem az elsőben, az eredetiben. Csak nézd meg a Véres játék c. filmet, és egyből kapsz egy Cage-et. Egyébként a legenda szerint Van Damme lett volna az MK1-ben Cage, csak ilyen-olyan jogi dolgok miatt nem vállalhatta el. Aztán vagy így van, vagy nem.
    süti beállítások módosítása
    Helló