Nyomasztóan szép thrillert ad most ingyen a Sony a PS4-eseknek

2019. május 03. 18:45 - -Szűcs Gyula-

Nem a Last of Ust, hanem a legalább olyan sokkoló What Remains of Edith Finch-et!

what-remains-of-edith-finch.jpg

Tavaly májusban a Playstation Plus-előfizetők két igen jó játékot húzhattak le ingyen a store-ból: a kultikus ugrabugra Rayman áramvonalasított, új verzióját és az interaktív filmnek is beillő Beyond: Two Souls-t, ami egy olyan misztikus-akciódús interaktív thriller, amihez Ellen Page-et és Willem Dafoe-t nyerték meg a készítők (digitális) főszereplőnek! A Sony idén májusban sem a Last of Us-t vagy egy korábbi Uncharted-et vágta hozzánk, hanem megmaradt az egyszer már jól bevált „egy ugrabugra, rajzfilmes akciózás – egy interaktív film"-receptnél. Íme az Overcooked és a What Remains of Edith Finch!

Előbbire nem is vesztegetnék sok szót: egy jópofa, rajzfilmes grafikájú, akár egyszerre többen is nyúzható, ügyességi-logikai party játék, ahol szakácssapkás, mókás kis szerzetekkel kell zöldséget aprítani, sütni-főzni, mosogatni és egyéb konyhai feladatokat elvégezni – mindezt időre, folyamatosan pörgő-forgó-villódzó kalózhajókon, teherautó platókon, űrállomásokon vagy épp lávatavak kellős közepén!

overcooked.jpg

A What Remains of Edith Finch stílusa a lehető legtávolabb esik az Overcooked-tól. Keserű családmese ez, ami pont úgy kezdődik, mint egy jó kis Stephen King-, Joe Hill-, H.P. Lovecraft- vagy Neil Gaiman-történet: famíliánk utolsó életben maradt sarjaként meglátogatjuk a kevéske, vidám gyerekkori emlékkel, de annál több súlyos tragédiával és sötét titkokkal teli családi kúriánkat. A címbéli Edith Finch bőrábe bújva minden szobát és ház körüli erdei ösvényt be lehet járni, sok-sok tárgyat meg lehet piszkálni, nekünk, a játékosnak pedig eközben csak hátra kell dőlnünk, hogy egy filmként megelevenedő, interaktív regényben izgulhassuk végig a Finch-ek szomorú sorstragédiáit, mert ők valami miatt (ősi családi átok? kilátástalan körülmények? szuicid hajlam? földöntúli misztikum?) mindig furcsa körülmények között haltak meg... Közönség- és kritikuskedvenc, művészi igényességgel elkészített darab, minden különlegességre vágyó videojátékosnak kötelező egyszer kipróbálni!

Playstation-játékkritikáim a Nerdblogon:

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEOJÁTÉKOS, STAR WARSOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Falod a hangulatos, dark történeteket? Imádod a vicces rajzfilmfigurákat? Akkor a Mesék az ágy alól című képregény pont neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

ici_pici_alien_by_l_f_s_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2014804922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló