Heti Bond-lány: Akiko Wakabayashi [18+]

2014. április 17. 07:07 - -Szűcs Gyula-

A Csak kétszer élsz nindzsaorgyilkos lányának, Akiko Wakabayashinak a története szorosan összefonódik Mie Hamáéval. És nem csak amiatt, mert ő is a legelső ázsiai lányok között volt, aki mellbimbót villantott 1967-ben a Playboy magazinban.

dDuRI8Oo0kMbi8cjaEtsfbq4u0w.jpg

Mie Hamához hasonlóan Akiko is szerepelt például az ázsiai csajokra rákattant Woody Allen egyik Bond-paródiájában, a Mi újság, Tiger Lily?-ben.

akiko_wakabayashi_woody_allen_01.jpg

 

És az 1962-es King Kong Vs. Godzillában is.

akiko.jpg

A Csak kétszer élszben eredetileg ő lett volna Bond ázsiai kamuesküvőjén a menyasszony, a kis gyöngyhalász lány, Mie Hama pedig a nindzsaügynök. De Hama olyan rosszul beszélte az angolt, hogy a Bond-producerek kirúgták. Mie Hama ekkor úgy érezte, azzal, hogy beígértek neki egy Bond-szerepet, amit végül meg sem kapott, megszégyenítették a családja előtt, ezért nem is élhet tovább, harakirit kell elkövetnie.

347496.1.jpg

A hír gyorsan eljutott a producerekhez, Albert Broccolihoz és Harry Saltzmanhoz, ezért hogy ne legyen botrány, inkább visszavették Mie Hamát a filmbe, Akiko Wakabayashival pedig megegyeztek, hogy cseréljenek szerepet: Mie legyen Bond felesége, Akiko pedig a nindzsalány.

yolt_88_500.jpg

De Akiko így legalább vezethette a korszak emblematikus csodajárgányát, a kütyükkel felszerelt Toyota 2000GT sportkocsit is.

akiko_wakabayashi_bond_girl_01.jpg

A Csak kétszer élsz 1967-es premierjének elképesztő méretű reklámkampányában természetesen Akiko is bevállalt egy szolid cicivillantást a Playboy júniusi számában, ám mivel Mie Hama pár oldallal hamarabb ledobta a textilt, ő már csak a második ázsiai sztár lehetett a világon, aki levetkőzött Hugh Hefnernek.

akiko wakaizé2.jpg

Más Bond-lányokkal ellentétben azonban nem tudta pénzre váltani a hirtelen jött sikert, és nem is nagyon forgatott többet az 1967-es Csak kétszer élsz után.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr216038490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2014.04.17. 16:30:00

Ebben mi a 18+? Anyátok!

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.04.17. 17:13:43

@kovi1970: Az utolsó Playboy-képen látszik a mellbimbója, én meg nem szeretnék sajtópert amiatt, hogy nem volt kinn a figyelmeztetés a felnőtt tartalomra... :)
süti beállítások módosítása
Helló