Karácsonyra megkapjuk a magyar Trónok harcát?

2017. szeptember 22. 20:10 - -Szűcs Gyula-

Bitang jó történelmi képregény van készülőben, Királyok és keresztek címmel!

Pár hete tűnt fel szinte a semmiből a Királyok és Keresztek ambiciózus csapata, akik – ahogy mondani szokás – felrobbantották az internetet grandiózus tervükkel: egy francia mintát követő, izgalmasnak és látványosnak ígérkező, ízig-vérig hazai történelmi képregénnyel!

kiralyok_es_keresztek_gaspar_borito.JPG

A 100 oldalasra tervezett képregény rajzolójától, Németh Leventétől egy nagy pakkban mintaoldalakat és egy kedvcsináló beharangozó szöveget is kaptam a napokban, íme:

Királyok és Keresztek – Képes Krónikák

Hamarosan újra történelmi képregény kerül a magyar könyvesboltok polcaira.

A jól ismert és korábban nagy népszerűségnek örvendő történelmi témájú képregények hagyományát eleveníti fel Németh Levente és Mészáros János készülő kiadványa, a Királyok és Keresztek- Képes Krónikák. Egy kalandregény-szerű történet gyönyörűen kidolgozott képi világgal és modern virtuális tartalmakkal megjelenítve,  ami nemcsak a historikus témákat kedvelők számára lesz élvezetes olvasmány, de talán a fiatalabb generációt is meg tudja szólítani.

kiralyok_es_keresztek_2.jpg

A  történet a kora középkorba, a 1030-as évekbe viszi vissza az olvasót: a Német Római Császárság vasöklű uralkodója támadást indít, hogy végleg kiszorítsa az egyre jobban megerősödő, de még mindig fél-nomád és nem kis részben pogány Magyar Királyságot a Kárpát medencéből. Az öregedő István király utolsó élő fiúgyermekét, a fiatal Imre herceget küldi háborúba, hogy megbízhatatlan, ám annál fennhéjázóbb olasz lovagjaival és a régi lovas harcmodort levetni nem tudó, de hűséges magyarjaival felvegye a harcot a talpig páncélos teuton lovagokkal. További részletek a történetről, a szereplőkről a www.kiralyokeskeresztek.hu weboldalon találhatóak.

k_es_k2.jpg

Németh Levente képei, Mészáros János forgatókönyve bizonyítják, hogy egy régi történetet is el lehet mesélni érdekesen. A megjelenő kiadvány érdekessége, hogy néhány szereplő valós személyekről lett megformázva: az ifjú herceg francia vívómestere kísértetiesen hasonlít Szilágyi Áron vívó olimpiai bajnokunkra, míg Tonuzoba, a megátalkodott, makacs pogány besenyő-fejedelem arcát nézve jogosan várhatjuk, hogy Schuster Lóri, a P.MOBIL együttes frontemberének érces hangján szólal meg.

k_es_k.jpg

 A Királyok és Keresztek első kötete, Voluntas Tua, azaz Legyen meg a Te akaratod 2017 novemberében két nyelven, magyarul és angolul is megjelenik egy 100 oldalas, A4 formátumú, full color, exkluzív kiadvány formájában. A képregény érdekessége, hogy a hagyományos, képi történetmesélés mellett egy okostelefonokra letölthető applikáció révén további érdekességek is elérhetőek: láthatunk majd harcoló német rittert, magyar lovas-íjászt és a kora középkori Bécs egyik jellegzetessége is megjeleníttethető az Augmented Reality kiterjesztés révén. Emellett a képregény szövegét kiegészítő párbeszédek, történelmi információk is elérhetőek lesznek a mobiltelefon és tablet-tulajdonosoknak. A képregény alapjául szolgáló, teljes regény 2018 áprilisában jelenik meg. Az első kötet már előrendelhető a weboldalon vagy a Facebook oldalon keresztül.

A Királyok és Keresztek csapata a Facebookon egyébként jelenleg épp arról tart szavazást, melyik borítóval jelenjen meg az album. Nekem személy szerint az első verzió jobban bejön – a kissé giccsbe hajló, túlzsúfolt második verzióval ellentétben itt a központi alak azonnal magára vonzza a figyelmet:

Elkészültünk két borítóval, de egyelőre még nem tudunk választani. Ti melyiket látnátok szívesebben a Királyok és...

Közzétette: Királyok és Keresztek – 2017. szeptember 22.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3512886908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galaric 2017.09.23. 15:43:43

Ez jó! Köszi a hírt nem is tudtam róla. Meg is rendelem!
süti beállítások módosítása
Helló