10+1 képregény, amibe mindenképpen bele kell nézned a hétvégén!

2018. július 12. 08:10 - -Szűcs Gyula-

Jönnek a jobbnál jobb X-Men sztorik! Újra megjelenik a Gyilkos tréfa és a Watchmen!

Tombol a nyár és a szünidő, mi lehet ilyenkor a legjobb hétvégi szórakozás, mint hogy egy művelődési ház hűvös falai közé meneküljünk a hőség (vagy épp az eső...) elől? Főleg akkor, ha a művház tele lesz képregényhősökkel! Július 15-én, vasárnap immár hagyományosan a kispesti KMO-ban kerül megrendezésre a Kingpin Kiadó szervezésében a Nyári Képregénybörze! Rengeteg izgalmas újdonságot lehet majd kedvezményes áron beszerezni, össze is szedtük azokat, amik egyetlen igazi képregényrajongó gyűjteményéből sem hiányozhatnak!

Kép: Marvel Divas (Greg Horn)

1. Batman: Gyilkos tréfa

Alan Moore kultikus Batman-képregénye a szadista Jokerrel, a lelőtt Barbara Gordonnal és a törpe bohócok által egy elhagyott vidámparkban fogva tartott Gordon felügyelővel már az 1988-as megjelenésekor kultikussá vált. Érdekes módon a hazai Batman-sorozatot is ezzel a gyerekbarátnak egyáltalán nem nevezhető füzettel indította el 1990-ben a Semic, így mára a gyűjtők horror áron gazdát cserélő, ritka kincsévé vált. Na, ennek a kufárkodásnak mostantól vége! A Gyilkos tréfa most két különböző változatban jelenik meg. Az újságosokhoz a füzet verzió kerül, amely mindenhol kapható lesz az országban. Az extra kiadás, a keményfedeles viszont csak a Kingpin kiadótól vásárolható meg a webshopból vagy személyesen a Börzéken. (Kingpin Kiadó, 48 oldal, keményborítós kiadás: 2900 forint, füzetes kiadás: 1500 forint)

gyilkos_trefa2.JPG

2. Mega Marvel #3 - X-Men: Messiáskomplexus

Az egyik legkedveltebb, 2000-es évekbeli X-Men történet végre magyarul is kapható! A történet egy különleges képességekkel megáldott/megvert, újszülött gyermek körül bonyolódik, akiért az X-Men és a mutánsvadász Martalócok is csatába indulnak. A szövevényes és izgalmas sztori igazi Marvel-sztárparádét vonultat fel: szerepel benne többek között Rozsomák, Vihar, Árnyék, Küklopsz, Kolosszus, Bishop, Gambit, Angyal, X-23 és a Deadpool 2 miatt most már nálunk is ismertté vált Kábel is! (Kingpin Kiadó, 320 oldal, 4800 forint - de a Börzén csak 4200!)

3. Marvel+ #39

Szintén igazi Marvel All Star-gálát láthatunk majd a Marvel+ füzetek legfrissebb számában: Rozsomák, Küklopsz, Kolosszus, Emma Frost és Angyal mellett többek között Vasember és a vadföldi dínók is tiszteletüket teszik. A kiadvány két olyan X-Men történetet tartalmaz, amely közvetlenül a Mega Marvelben megjelenő Messiáskomplexus után veszi fel a fonalat, úgyhogy érdemes lesz sorrendben olvasni! (Kingpin Kiadó, 48 oldal, 990 forint - de a Börzén csak 800!)

 

4. Marvel+ Különszám: X-Faktor

Szerintem egyébként van a Marvel-univerzumban egy szupercsapat, amelyik sokkal menőbb a Bosszúállóknál meg az X-Mennél, csak nem olyan jó a PR-juk! Ők az X-Faktor, egy maroknyi különleges képességű figura, akik a Jamie Madrox, azaz a Többszörös Ember vezette paranormális nyomozóirodába tömörülve harcolnak a mutánsokat fenyegető veszélyek ellen. A sorozat  erőssége a karakterábrázolás, vagyis az, hogy mennyire bitang jó képregényt lehet összehozni Pókember, Vasember, Rozsomák, meg a többi közönségkedvenc nélkül, harmadvonalbeli, totál ismeretlen Marvel-figurákkal! Ott van például a verőember Guido, aki Hulkot megszégyenítő bicepszeivel repülőket emelget, de az ilyesmitől bármikor infarktust kaphat, aztán a repülni és hanggal embereket manipulálni képes Szirén, aki alkoholista, vagy a nyomozóirodát vezető Többszörös Ember, akit ha fizikai hatás ér (értsd: bemosnak neki egyet), akkor kiugrik belőle valamelyik tulajdonságát elrabolva egy félős, dühös, segítőkész vagy épp idegbeteg hasonmása, és elkezd kóricál a világban... (Kingpin Kiadó, 140 oldal, 1950 forint - de a Börzén csak 1500!)

 

5. Incal #3 - Ami odalent van

Hogy rohan az idő! A Pesti Könyv ugyanis már a harmadik Incal-kötetet hozza ki az azonos című, 1981 és 1988 között futó francia sci-fi sorozatból! Ez az a kultikus képregény, amit az őrült zseni, Alejandro Jodorowsky azután írt meg, hogy nem lett semmi a Dűne-filmtervéből, úgyhogy inkább maga mellé vette Mœbiust (Jean Giraud), és a Dűne-mentesített alapanyagból összeraktak egy menő lebegő autókkal, robotokkal és űrlényekkel teli világot. A képregénysorozat főhőse John DiFool, a disztópikus jövő egyik túlzsúfolt nagyvárosának részben dörzsölt, részben iszonyú balfácán magánnyomozója, aki mindenféle izgalmas kalandokba keveredik egy lebegő erődökkel, technopapokkal, kivénhedt alakváltoztató dívákkal és beszélő állatokkal teli, bizarr világban. (Pesti Könyv Kiadó, 50 oldal, kedvezményes börzei ár: 3990 forint – de lehetőség lesz a lenti, egyedi borítós, limitált kiadás megvásárlására is, felárért)

incal03-00.jpg

 

6. A teljes Watchmen

A Fumax Kiadó hosszú szünet után ismét visszatért a hazai képregényes életbe – nem is akárhogy! Egyik újdonságuk a korábban három kötetre darabolt, mára beszerezhetetlen (vagy csillagászati áron gazdát cserélő) Watchmen lett! Alan Moore kultikus képregénye igen nagyot szólt eredeti megjelenése idejében, a '80-as években, főleg mivel nem valami idétlen pofozkodás volt néhány passzosgúnyás bohóc között, hanem egy nagyon összetett, társadalmi, politikai és lételméleti kérdéseket boncolgató, szépirodalmi igényű alkotás! Moore-nál Nixon nemhogy nem bukott bele a Watergate-ügybe, de megnyerte a választásokat és a vietnami háborút is, a szuperhősködést pedig betiltotta – ebből több elemző is azt olvasta ki, hogy Moore a Margaret Thatcher vezette brit kormány kritikáját fogalmazta meg a maga képregényes módján. A Nixon-kormány ellenségeivel leszámoló Komédiást, az érzelemmentes szupergéniusz Dr. Manhattant és Rorschach-ot, a szadista hajlamú, konok igazságosztót sokan csak Zack Snyder filmjéből ismerik – itt az ideje, hogy mindenki elolvassa az eredeti változatot is! (Fumax Kiadó, 430 oldal, 9995 forint – kedvezményes börzei ár: 8000 forint)

watchmen-00.jpg

 

7. Neil Gaiman: Death - Halál: Teljes gyűjtemény

Neil Gaiman, a Sandman és az Amerikai istenek többszörösen díjnyertes írója visszatért a Sandman-világba, hogy ezúttal Morpheus nővére, Halál szemszögén keresztül mutassa be fékezhetetlen képzelőereje lakóit. A kezdet és a vég, szerelem és félelem, élet és halál – minden más színt kap a kötet lapjain, amelyben immár klasszikussá vált képregényeket vehet kezébe az olvasó, először magyar nyelven. Jobb, ha elfelejted a csontvázakat, a kaszát és a fekete csuklyát – ez a Halál kézen fog és kacagva rángat magával egyik kalandból a másikba! (Fumax Kiadó, 304 oldal, 8495 Ft – kedvezményes börzei ár: 6800 forint)

3030244_big.jpg

 

8. Sin City #1 - A nehéz búcsú

2005-ben a Fumax első kiadványa volt a Sin City mozifilmhez időzítve Frank Miller A nehéz búcsúja. Az elmúlt években számtalan megkeresést kapott a kiadó azoktól, akik lemaradtak róla anno, és ha a használt piacon nagy ritkán feltűnik ez a kötet, akkor igencsak húzós árakon szokott elkelni. A Sin City: A nehéz búcsú javított új kiadásának így bizonyára sok újdonsült képregényrajongó fog örülni, és talán a Fumax is kiadja végre az összes Sin Cityt – ezúttal a Hell and Backkel együtt. (Fumax Kiadó, 208 oldal, 3495 forint – kedvezményes börzei ár: 2800 forint)

sincity01.jpg

 

9. Dampyr #4

A Frike Comics kitartóan folytatja Harlan Draka, a Ralph Fiennes-arcú szerb vámpírvadász kalandjainak magyar nyelvű kiadását. Félig vámpír hősünk a korábbi részekben bejárta már Velencét, ahol megfejtette az "élő automaták" titkát, aztán Írország partjainál is felgöngyölített egy szövevényes kísértethistóriát, sőt! Egy korábbi kötetben Magyarországra és Erdélybe is ellátogatott! Szóval öröm látni, hogy a Dylan Dog mellett a Dampyr is népszerű a fekete-fehér olasz horrorképregények hazai kedvelőinek körében, mivel annak idején sajnos a Fumax hat vékonyka kötet után leállt a sorozattal... Most viszont újabb kötettel gyarapodhat a gyűjteményünk: ezúttal egy berlini és párizsi kirándulással! (Frike Comics Kiadó, 196 oldal, 3200 forint)

dampyr4.jpg

 

10. Dragonero #2 - A sötét erőd

Az utolsó utáni pillanatban dőlt el, hogy még egy olasz fumetti is kapható lesz a Nyári Börzén: a hazai képregényes élet nagy veteránja, a szerzőből kiadóvá szintet lépő Tálosi András még épp nyomdába tudta adni a Dragonero második kötetét! Aki szereti a fekete-fehér olasz képregényeket és a fantasyt, Kaland-Játék-Kockázat-rajongó és imádta anno a Hepiendben megjelent Conan- és Vörös Szonja-történeteket, mindenképp tegyen próbát a Dragoneróval: ahogy itt a Nerdblogon is olvashattátok nemrég: ez a legjobb orkok Vs. emberek sztori a Gyűrűk Ura és a Warcraft óta! (GooBo kiadó, 200 oldal fesztiválos ár: 3000 forint)

dn02_cover.jpg

 

+1: Mesék az ágy alól

Szerényen a lista legvégére hagytam Lakatos István tavaly karácsonykor megjelent, egyszerre kedves és rémisztő Mesék az ágy alól című albumát, melynek a szerkesztője nem más volt, mint jelen sorok írója. És hogy kicsoda a többszörös Alfabéta-díjas „magyar Tim Burton”, Lakatos István? Olyan, mint Pom Pom: hol ilyen, hol olyan. Egyszer elfoglalt illusztrátor, máskor díjhalmozó regényíró, újabban vitriolos stílusú filmkritikus a Port.hunál. 2017 végén viszont visszatért a képregényekhez, és kötetbe rendezte az ezredforduló óta itt-ott megjelent korábbi munkáit (Lencsilány és a Kisgömböc, Miserere Homine, Fekete csönd és társai). A Mesék az ágy alól történetei mind-mind aprócska ajtók a csupa kalandot és izgalmat kínáló Lakatos-univerzumba – aki kedveli a sci-fit, a dark fantasyt, a horrort, a retrót és a dinoszauruszokat, bátran lépjen be rajtuk, nem fogja megbánni! Vigyázat, nem gyerekmese! (Kaméleon Komix, 96 oldal, a Börzén csak 3200 forint)

Nyári Képregénybörze

  • időpont: 2018. július 15. vasárnap, 10:00–15:00 (árusoknak kapunyitás 9:00-tól)
  • helyszín: a jó öreg KMO-ban (Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház, 1191 Budapest, Teleki u. 50.) 
  • belépti díj: 500 Ft/fő

36823246_2194667800549362_6787684929263108096_n.jpg

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, GHÁNAI MOZIPLAKÁTOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5314100525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2018.07.13. 10:21:06

Új Gaiman? Hm, a francba, lehet, hogy mégis költenem kell?

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.07.13. 14:18:48

@Is: Hát igen, költséges hobbi ez!
:D
Ráadásul szerintem ha elegen veszik a Death-köteteket, akkor a DC talán könnyebben belemegy, hogy a Fumax folytassa az Alexandra félbemaradt Sandman-sorát is!
;)

Is 2018.07.16. 16:03:18

@-Szűcs Gyula-: De jó is lenne, ha folytatnák.
süti beállítások módosítása
Helló