Így dedikáltathatod Ian Livingstone-nal a Tűzhegyet és a Gyíkkirályt

2018. szeptember 17. 23:38 - -Szűcs Gyula-

November 3-án a budapesti Arcadia díszvendége lesz a Kaland-Játék-Kockázat atyja

arcadia_ian_livingstone.jpg

November 3-án, szombaton Magyarországra jön, és az Arcadia nevezetű geek dzsemborin dedikálással egybekötött előadást is tart Ian Livingstone, a lapozgatós könyvek legendás szerzője! Livingstone magyarországi látogatását az Insert Coin Egyesület a Videojátékos Kultúráért szervezte le a Flippermúzeum szokásos éves rendezvényére, ami idén az Insert Coin éves közönségtalálkozójának, a PixelConnak is otthont ad.

Aki tehát dedikáltatni szeretné a Halállabirintust, a Titánt vagy A Tűzhegy varázslóját a mesterrel, annak dedikálós kiegészítő jegyet kell előre vásárolnia a rendes szombati belépőjegye mellé ezen a linken! Íme a részletek:

  • Összesen 150 dedikálójegy került forgalomba.
  • A dedikálójegyet megvásárlók számára az előadás idejére a színpad előtt ülőhelyeket biztosítanak a szervezők.
  • Fejhallgatón keresztül exkluzív magyar nyelvű szinkron tolmácsolásban hallgathatják a Kaland, játék, kockázat szerzőjének prezentációját.
  • Az előadás után garantált dedikálási lehetőséget, valamint közös fotózást biztosítanak a szervezők Ian Livingstone-nal.
  • Egy dedikáció kérő körülbelül fél percet tölthet a mesterrel és 1-1 plakátot is kap majd ajándékba.
  • A dedikálójegyek kizárólag online, elővételben vásárolhatók meg és csak az Arcadia belépőjeggyel EGYÜTT érvényesek!

Aligha van olyan 30-as, 40-es magyar fantasy rajongó, aki ne Ian Livingstone (és állandó tettestársa, Steve Jackson) játékkönyvein nőtt volna fel, hiszen a Kacsamesék-generáció minden tagjának ott volt a '90-es évek elején a polcán aKaland-Játék-Kockázat könyvsorozat egy-egy darabja. No de mit is keres Ian Livingstone egy videojátékos rendezvényen? A hardcore rajongók bizonyára kívülről fújják a választ: a '90-es évek elején, a lapozgatós könyvek alkonyán és az ezzel párhuzamosan egyre népszerűbbé váló videojátékok első aranykora idején Livingstone műfajt váltott, otthagyta patinás cégét és fejest ugrott inkább a videojjáték-fejlesztésbe. Ő lett a brit Eidos stúdió egyik igazgatója, az ő főnöksége idején született meg többek között a Tomb Raider-sorozat, de a jóval kevésbé népszerű Deathtrap Dungeon játék is, az azonos című lapozgatós könyv alapján.

Livingstone persze már a '80-as években is sejtette, hogy a számítógépezés, mint forradalmian új szórakozási forma előbb-utóbb meg fogja ásni az egyszemélyes, lineáris játékkönyvek sírját, ezért a Tűzhegyből, A káosz fellegvárából, a Végzet erdejéből, A rémület útvesztőjéből és a Vértengerekből ő maga rendelte be a C64-es és ZX Spectrumos változatot. De ő volt az egyik írója az 1984-es Eureka! című, kultikus C64-es játéknak is. Amit nem mellesleg a korai videojátékfejlesztés egyik igazi úttörője, a patinás magyar cég, a Novotrade gyártott le Vasfüggöny mögött a nyugati piacra! No, innen van tehát a kapcsolat Ian Livingstone és a magyar videojátékos szubkultúra között – remélem, a Mesternek lesz alkalma novemberben találkozni a Kaland-Játék-Kockázat-rajongók mellett a régi harcostársaival, az egykori Novotrade-os programozókkal is!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KALAND-JÁTÉK-KOCKÁZATOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a fantasyt és a horrort? Megvan az összes Kaland-Játék-Kockázat? Mindened a retró? Akkor pont neked szól a Mesék az ágy alól című képregény is! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

kjk.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr814246713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2018.09.18. 18:22:52

Az nem világos, hogy az Arcadia belépőjegy (aminek a kiegészítőjéről szól ez a bejegyzés) hol és mennyiért vásárolható meg.
Egyébként meg király, köszönjük, ott leszek.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2018.09.18. 18:23:58

Ja és remélem a Port of Peril könyvet is lehet dedikáltatni! :)

agarik 2018.09.18. 19:01:37

5-8K egy vacak dedikálásért? (3K az alapjegy szeptemberben, 5K utána ha jól dereng, újabb 2K a dedikálás)

És vajon 30 mp alatt hány könyvet dedikáltathatok? Na pontosan.

Tudjátok mit? Nem kell. Sőt.
Hatalmas lesz látni ahogy 0 db jegy fogy el.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2018.09.18. 19:26:49

@agarik:
Az lehet, hogy drágának tartod, de miért lenne vacak?
Az idő pont elég lesz 1-2 dedikálásra, több nem is kell gondolom. Eleve csodálkoznék, ha stopperolnák. Nem tudom, miért kell ilyen negatívnak lenni.

agarik 2018.09.18. 20:18:09

@p.a: EGY aláírásra lesz elég (könyv átvesz, kinyit, beleír, visszaad).
Miközben idén KÉT könyve jelent meg.
És hozzá még soha nem volt errefelé, így ha elviszem a Tűzhegyet ÉS a Halállabirintust, ÉS helyben csak a legfrissebbet megveszem, már nem tudom mindhármat aláiratni.

Nem szólva a másik 50 könyvről a polcon.

Hozzá a 25. évfordulón külön jegy nélkül, időkorlát nélkül, simán dedikáltathattál 10 könyvet is, SŐT, volt aki két böszöm szatyorra állított oda. Mondanom se kell, az alapjegy is olcsóbb volt mint ennek az alapjegye.

Esetleg ha a szervezők nem próbálnák kirabolni az érdeklődőket, az lett volna szép. De mit tehetünk egy országban, ahol a valódi átlagbér nem éri el a létminimumot...

Nem negatív vagyok, hanem kimondom a tényeket. Ez persze "sérti" az olyanokat, mint a SW 7-8 gyártói, akik szintén összekiabáltak mindent a rajongókra. Aztán jól bebukták az egész franchise-t.
#ÉbredjFelVagyMenjCsődbe

Warper80 2018.09.18. 23:35:12

@agarik: Az a baj, hogy szomorú, negativ, magyar létminimum alatt kereső állampolgár vagy, eléggé megkeseredve ha jól látom. A jegy, és minden hozzá tartozó kiegészitőjével együtt, abszolute megéri az árát. Mindenestül. Azért, mert a mestert idehívni (kis piacra), kifizetni, pénzt adni neki az idejéért a szervezőknek is pénzbe kerül, és mivel kicsit a piac, így drágább a szerző ideje. Nem baj, nem kell kifizetned, nyugodtan kommentelgethetsz ide, attól nem lesz jobb. Nem feltétlenül az minimálbérhez kalkuláltálk a dolgot, de egy átlagosnak mondható, havi 350E-es fizetésből is jutná egy 5-9E forintos jegyre, szorri. Ha nem, akkor a nem hiszem, hogy a szervezőknél van a hiba. Hadd jegyezzem meg halkan, hogy amúgy 15-30EUR-ról beszélünk, összevissza.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.09.19. 14:44:01

@agarik:
Ian Livingstone szombaton lesz ott az Arcadián. Ha most megveszed aznapra a napijegyet, és nem szervezel semmiféle programot nov. 3-ra, akkor az mindössze 3230 HUF. Emellé jön 2200-ért a dedikálós jegy, tehát 5500-ból, vagyis egy mozijegy meg a popcorn menü árából nem egy gagyi blockbusterre ülsz be, hanem találkozhatsz és szelfizhetsz a gyerekkorod kedvenc játékkönyveit író Legendával! Aki 1-2 könyvedet is dedikálja majd, hiszen ezért hívták.
(amúgy a Port of Perilt eleve lehetett dedikálva rendelni, úgyhogy nem hiszen, hogy egy hardcore magyar rajongó azt dugná Livingstone orra alá, és nem a megsárgult lapos, Rakéta kiadású Tűzhegyet)

Emellett ugye délelőtt 10-től egészen estig nézegetheted és nyúzhatod a Flippermúzeum kiállított relikviáit. Azért ez szerintem nem hangzik olyan rosszul!

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2018.09.19. 19:27:19

Bár meglennének.. Volt egy nagyon mélypontom 15 éve, eladtam akkoriban az addig gyűjtött sci-fi fantasy és egyebeket...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2018.11.01. 20:18:40

@agarik: egyébként tökre igazad van

1. normálisan nem lett hirdetve se az egész, egy csomó nerd szarságra fel vagyok iratkozva, erre 3 nappal a rendezvény előtt értesülök róla az IDDQD-ről, ahonnan napi mennyiségben ömik a Tóvmá, de ez bezzeg, pff

2. aztán totál egyetértek azzal is, hogy 4000 forint belépő nem kevés (3000 se elővételben), de oké, az ember adakozzon a szanvedélyének, Livingstonért tökre megérte volna, erre kiderül, hogy a dedikálásért külön pénzt kell fizetni, hát a pofám leszakad

kb 2000 óta járok mindenféle dedeikálásra, de még ilyennel nem találkoztam, és hozzá teszem ha egy Ian Watson nem kér pénzt, egy Ian Livingstone se kérjen már pláne, ha tíz évente jó ha eljön az országunkba, ha egy Böszörményi Gyula hat órás sort dedikál és végig kedves, akkor egy Livingstone maximum 2 óra, és már csak 120 jegy, nem, és max fél perc

Mondjuk azzal kezdtem volna, hogy dedikáltatom tőle az összes fontosabb rakétásat, 5-6 könyv, ne legyünk mohók, meg az első két Tomb Raidert.

De persze már nem kell vele vesződjek, mert egy darabot se lehet venni, ami nem baj, mert akkor a rendezvényre SE kell menjek.

Aztán amikor az ember felveti, hogy jó persze mohóság, de akkor vesz több dedikálós jegyet, utólag (mert persze arra nem volt eszük, hogy előre erre gondoljanak) kijelentik, hogy így SEm tölthetsz több időt az asztalnál... ha megfizeted akkor sem.

Hát miféle szervezés ez?

Jobban járok, ha elmegyek Londonba, és elkapom valamikor az öreget, akkor tuti tud válaszolni egy két kérdésre is.

@Warper80: nem, nem éri meg (egy létminimum fölött álló állampolgár) lásd a fönti problémáimat, és ez csakis a szervezésen múlik, hiszen, nem vehetsz több időt, még ha akarsz se (20.000 huf = 5 perc), nem tudták elintézni, hogy egész nap dedikálhasson, (bár ha arra nem gondoltak, hogy a jegyek összeadódhatnak, lehet arra sem, hogy mondjuk pofátlanul el kéne kapni az öreget a büfében, és dedikálásra kényszeríteni :D) - vagy pedig Livingstone nem kap annyi royalityt hogy normálisan megéljen mióta felvásárolták az Eidost és dedikálásból kell megélnie

no és persze Livingstone azért nem olyan nagy név ma már, hogy ne engedje meg az idejéből egy normális napot itt töltenie, lehet pont ezért jön Magyarországra, mennyibe fájt őt leszervezni? két órával többet dedikált volna, az kétszer ennyi pénz...

@-Szűcs Gyula-: én a Rémület útvesztőjét nyomnám az orra allá, meg a Hóboszorkányt, esetleg a Halállabirintust mint kvintesszenciát, egyébként meg ez az egyetlen esemény, ami érdekelt volna az egészből, szóval de, nagyon rosszul hangzik

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.11.02. 08:34:57

@scal: Elég sok helyen be volt már hetekkel-hónapokkal ezelőtt reklámozva, hogy jön Livingstone az Árkádiára - csak én itt a Nerdblogon megírtam vagy háromszor.
;)
A legtöbb külföldi híresség, legyen az író, képregényes vagy színész, bizony pénzért dedikál. Stan Lee mellé sem ugorhatsz oda csak úgy egy Comic Conon szelfizni, de még a rossz Grált kiválasztó Donovan, Julian Glover is pénzért dedikált, amikor itt volt Budapesten (ráadásul ő csak olyan plakátokat írt alá, amit ott vettél meg helyben tőle)!
süti beállítások módosítása
Helló