Pamela Anderson, Halállabirintus, karácsony '89-ben – Best of 2021

2022. január 09. 21:16 - -Szűcs Gyula-

B-filmek, King, retró és KJK: ezek voltak tavaly a legnépszerűbb témák a Nerdblogon

gif-2021.gif

2020-ban január 2-án vontam meg a 2019-es posztok mérlegét itt a Nerdblogon, és természetesen ha kicsit megkésve is, de folytatom ezt a nemes hagyományt. Következzen tehát a Best Of 2021-válogatás!

Köszönöm minden kedves olvasómnak az egész éves figyelmet! Boldog Új Évet, vagy ahogy Hofi mondta anno: Boldog Ulj!

2021 nem mellesleg a Nerdblog 10. éve volt, az első poszt ugyanis egy Gyíkkirály szigete-ismertető volt, 2011-augusztus 1-jén. Ennek örömére tavaly nyáron szerettem volna kötetbe rendezni egy "best of" válogatást a retró témájú Nerdblog-posztokból, kiegészítve jónéhány szívemnek kedves '80-as és '90-es évekbeli tárggyal valamint sok-sok fotóval, de ez a projekt sajnos végül áttolódott idénre.... Na de erről majd máskor, most ugorjunk még egy kicsit vissza 2021-be, és lássuk, mi volt a 10 legjobban hasító Nerdblog-poszt!

 

10. Buja pszichedelkus sci-fit csinált Johnny Depp lánya, Lily-Rose Depp, aminek a címe Voyagers volt, és az előzetesére 4309 Nerdblog-olvasó volt kíváncsi.

voyagers.jpeg

 

9. Kegyetlenül jó, zúzós trailert kapott Mel Gibson legújabb akicófilmje4471-en kattintottatok tavaly januárban a Boss Level előzetesére, ami pont olyan volt, mint valami életre kelt, agyatlan lövöldözős videójáték. A főbb szerepekben Mel Gibson meleltt Frank Grillo és Naomi Watts volt látható.

 

8. Újabb Lovecraft-film a láthatáron, itt a hátborzongató trailer hozzá [18+] címmel raktam ki szintén tavaly januárban a Sacrifice előzetesét, amire 4658-an voltatok kíváncsiak. A horrorfilm főszereplője egyébként nem más, mint Barbara Crompton, aki anno a '80-as években két olyan Stuart Gordon-produkcióban is szerepelt, amelyeknek H.P. Lovecraft volt az ihletője (a kultikus Re-Animator és a horrorrajongók által szintén kedvelt From Beyond voltak ezek). Nekem sajnos végül nem volt időm megnézni a Sacrifice-t, szóval aki látta, nyilatkozzon a kommentekben, milyen volt!

 

7. Miért szidta 30 éve a hazai sajtó a Kaland, Játék, Kockázat-szériát? - tettem fel a kérdést szintén tavaly januárban, amire 4750-en kaptatok remélhetőleg kielégítő választ. Ez a posztom ugyanis egy Hungaricana-adatbázisos gyűjtőcikk volt, amelyben lajstromba szedtem, mit írt a Szolnok Megyei Néplap, a Délmagyarország és a Pest Megyei Hírlap a lapozgatós könyvekről a '90-es években. Az Arcanum adatbázisában fellelhető régi újságok alapján korábban egyébként azt is összebogarásztam, mit írt a Kaland, Játék, Kockázat-sorozatról 1989-ben és '90-ben a gulyáskommunizmus első bulvárlapja, a Reform, illetve hogy mit írt a Halállabirintusról 1989-ben Kisalföld, a Galaktika és a Ludas Matyi, de azt is kiderítettem, tényleg volt-e Kaland, Játék, Kockázat-reklám 1990-ben a Batman-füzetekben? (Spoiler: tényleg volt!) Hasonló KJK-s témájú archívumtúrás egyébként idén is várható tőlem!

 

6. Jöhet egy agyeldobós sci-fi Salma Hayekkel és Owen Wilsonnal? – tettem fel a kérdést tavaly januárban, amire 4930 „válasz”, akarom mondani kattintás érkezett. A Bliss-kritikát a filmről végül nem ide a Nerdblogra, hanem a PORT.hura írtam meg, és meg merem kockáztatni, hogy ez a „a szegény ember Mátrixa” jobban sikerült, mint a Mátrix 4!

 

5. Spielberg a Stranger Things íróival forgat Stephen King-sorozatot – adtuk hírül márciusban itt a Nerdblogon, amire lelkesen kattintott is 5315 Spielberg-, Stranger Things- és Stephen King rajongó. Sajnos azóta nem sok szó esett a hírekben A Talizmán sorozatverziójáról, pedig elvileg a Netflix háza táján készülne ez is...

 

4. A harmadik hullámhoz időzítve itt a fergeteges magyar Doom-videó 3. része! 5827-en kacarászták végig itt a blogon Thorir the ReD (alias Lovasi Dániel) GZDoomban készített pályáit, amit akkortájt eléggé felkapott az internet, főleg mert impek és démonok helyett vírustagadókkal és Müller Cecíliával találkozhattunk benne! Thorir the ReD elkészített azóta egy újabb, ünnepi fejezetet is a kultikussá nemesedett paródiasorozatához, íme:

 

3. Vámpírfog, frölonok, Kaland, Játék, Kockázat, karácsony 1989-ben – ez volt a címe tavaly ilyentájt a Best of 2020-as posztnak, ami 6342 kattintással lett dobogós a Best of 2021-es listán. Remélem, a mostani cikk is benne lesz majd a 2023 elején összeállított ranglistában, és akkor feltaláltam a blogbejegyzések perpetuum mobile-ját!

 

2. Bitang látványos akciófilm készült Morgan Freemannel - itt a trailere címmel írtam meg egy beharangozót március idusán a Vanquish-hez, amire végül 6636 PI-t termelt. Pedig valljuk be, már első látásra sem tűnt többnek ez a produkció egy igen hitvány B-filmnél. No persze a Nerdblog-olvasók kifejezetten kedvelik az ilyesmit, és jómagam is bevallottan a VICO-filmek szerelmese vagyok, így a dobogós hely abszolút megérdemelt!

 

1. Sosem találod ki, ki van ezen a képen! Hát nem Pamela Anderson! – írtam tavaly nyáron a Pam & Tommy című Hulu-minisorozatról, amelyben Lily James valóban megszólalásig hasonlít a '90-es évek szexszimbólumára, Pamela Andersonra, aki ekkoriban épp a Mötley Crüe dobosával, Tommy Lee-vel élte meg szó szerint a zenészek és egyéb celebek szex, drog, rock&roll-jelmondatát. Az idén minden bizonnyal már látható Hulu-széria beharangozójára tavaly nem kevesebb, mint 20766 kattintás érkezett, remélhetőleg jön majd legalább ennyi a kritikára is!

 

A fentiek alapján tehát elmondható, hogy a Nerdblog-olvasók leginkább azokat a posztokat kedvelik, amelyek közelgő horrorok, sci-fik és akciófilmek trailereit tartalmazzák, valamint amelyeknek van valami közük a szép emlékű Kaland, Játék, Kockázat sorozathoz, Stephen King és H.P. Lovecraft munkásságához, vagy a '90-es évek olyan emblematikus dolgaihoz, mint a Doom-videójátékok és a Baywatch tévésorozat „kebelcsodái”. Nos, megígérhetjük, hogy idén is sok-sok ilyen kontentet olvashattok majd! Tartsatok velünk!

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-OLDALÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ SOROZATOS, MOZFILMES ÉS RETRÓ KONTENT NÉLKÜL!

Régen minden jobb volt, főleg a lapozgatós könyvek? Az utóbbiak most is nagyon jók, ráadásul ismét kaphatóak magyarul! Rendeld házhoz a Visszatérés a Tűzhegyhez, a Halállabirintus és A Krampusz éjszakája című köteteket még ma, akciós áron a kiadótól!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6216808072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló