Az év gémer híre: jön az Earthworm Jim 4, vicces trailer is van hozzá!

2020. augusztus 16. 18:08 - -Szűcs Gyula-

2008 óta ígérgetik, 2021-ben megjelenik – igaz, csak Intellivision Amico konzolra...

earthworm_jim.jpg

Ugye minden Nerdblog-olvasó emlékszik még a kultikus Earthworm Jim című platformjátékra? 1994-ben jött ki Sega Megadrive-ra, később pedig PC-n, GameBoyon és Super Nintendón is meghódította a gémereket a mókás pixelgrafikájával, a vicces karaktereivel, no meg persze a '80-as és a '90-es évek évek akciófilmjeit idéző szintipop dallamaival, és az efféle filmek jellegzetes dramaturgiai kliséinek eszméletlen túltolásával! Nem csoda, hogy már 1995-ben folytatást gründoltak hozzá, ami a Sega-verziót debütálása után szintén óriási sikert aratott PC-n, SNES-en és az akkor debütáló PlayStationön is. A készítők tényleg mindent kihoztak, ami egy hiperszuper űrhajós kezeslábasban menőző, csoffadt földikukac sci-fi kalandjaiból ki lehetett hozni: egyrészt Jim a ványadt kis gilisztatestét képes volt propellerként és Indiana Jones-ostorként használni, a szuper kezeslábasában pedig ugyanúgy tudott lézerstukkerrel lődözni és ide-oda ugrálni, ahogy azt egy run & gun platformjáték hősétől el is várja az ember (én amúgy az Another World és a Flashback óta imádom az ilyesmit)!

Bár a '90-es évek közepétől számtalan folytatást megélt már ez a vicces franchise, pár napja óriási hírrel lepte meg a játékostársadalmat az Earthworm Jim 1-2-t készítő egykori fejlesztőcsapat (Doug TenNapel kreátor, Tommy Tallarico komponista, David Perry programozó, Nick Bruty grafikai vezető, Nicholas Jones programozó, Tom Tanaka pályatervező, Steve Crow háttérrajzoló, Edward Schofield animátor és Mike Dietz animátor): a 2008 óta ígérgetett 4. részt ők maguk csinálják meg – exkluzív címként a hamarosan debütáló új konzolra, az Intellivision Amicóra. Íme az első kedvcsináló videó:

A fenti fél perc alapján egyébként még akár jól is elsülhet a projekt: a rajzfilmes dizájn és a platformjáték, mint műfaj is második virágkorát éli most, hogy tombol a retróláz. A helyszín, ahol Jim rohangál, szintén tetszetős: egy olyan bolygó, ami a karibi szigeteket idézi. Főhősünk ugyanazzal a sugárhajtóművel érkezik meg ide is, amikre a régi játékokban pattant fel, amikor elhagyott egy-egy pályát, de a rajongók kiszúrhattak egy másik régi ismerőst is: Evil the Catet, a korábbi részek gonosz macskáját, aki itt gyaníthatóan a karibi hangulatú sziget tejhatalmú (haha, érted!) ura, hiszen a háttérben ott pompázik a hatalmas szobra a hegyormon! Érdekesség, hogy Earthworm Jim nagy visszatérése valójában már tavaly megtörtént: akkor a régi játékok atyja, Doug TenNapel sikeresen összekalapozott egy szuperszkafandernyi pénzt egy pofás Eartworm Jim képregényhez!

earthworm_jim_comic_book.jpg

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEÓJÁTÉKOS, VICO-FILMES ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Mindened a kaland és a játék? Imádtad a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket a '90-es években? Akkor az Allansia bérgyilkosai is neked készült! Rendeld meg még ma a magyar kiadást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6016165758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló