Ian Livingstone újra lapozgatós könyvet ír!

2012. május 25. 07:00 - -Szűcs Gyula-

Kaland-Játék-Kockázat sorozat, 7. rész

Az Eidos játékkiadó élethossziglani elnöke, Ian Livingstone (aki a Steve Jacksonnal közösen jegyzett Fighting Fantasy-szérián keresztül milliókkal szerettette meg a fantasy műfajt a 80-as és a 90-es években), már januárban bejelentette: új játékkönyvvel ünnepli meg a '82-es Tűzhegy varázslója megjelenésének 30 éves évfordulóját. Az augusztusra elkészülő kötet az olvasók szavazatai alapján a Wolfenstein-játékokat idéző Escape from Zombie Castle helyett a Blood of the Zombies címet kapta, és Steve Jackson kultikus Elátkozott házához hasonlóan ez is egy jelenkorban játszódó horrorsztori lesz - a World War Z-vel és a Walking Deaddel elszabadult zombiőrülethez igazodva sok-sok csoszogó hullával.

sm-ian-livingstone-good-to-be-life-president.jpg

Livingstone a Retro Gamernek adott interjújában is megerősítette: a Blood of the Zombies középpontjában egy romániai kísértetkastély áll majd, ahol a foglyul ejtett főhősnek kell a zombis műfaj szokásos fegyvereivel (balta, láncfűrész, shotgun, stb.) lemészárolnia az élőholtakat, majd a végén megölni a vár urát, a zombihadsereget gyártó, ördögi terveket dédelgető, őrült dokit. A szerző saját bevallása szerint ezzel a kötettel szeretne tisztelegni a kedvenc zombifilmjei és horrorképregényei előtt, amiket az elmúlt négy évtizedben fogyasztott el.

zombie 01_ink560.jpg

Az új játékkönyvnek már a hivatalos fülszövege is ismert: In this adventure YOU are kidnapped and sold to a deranged megalomaniac who wants to build an army of undead to exact terrible revenge on those once mocked him. He hates everybody except for his scientists and servants. The scientists were instructed to develop a mutated gene in human blood which would be injected into innocent victims, turning them into Zombies. The madman's henchmen kidnapped hundreds of people who were locked up to await their fate. YOU are about to be injected with Zombie blood. The Zombie army is almost complete, ready to be unleashed upon the world in a frenzy of killing and wanton destruction. YOU have to avoid being transformed into a Zombie. YOU have to kill all the Zombies, dispose of the madman and escape from the castle. To do this you will need a lot of firepower to take down the hordes of Zombies. But don't kill everybody as there is one person who needs to be rescued...

026 attack dogs_560.jpg

A kötet karikatúrába hajló, képregényszerű illusztrációit Kev Crossley követte el, ami azért kicsit szomorú, mert ha már 30 éves évfordulót ünnepelnek, Livingstone igazán szólhatott volna a Tűzhegy varázslója groteszk rajzait jegyző Russ Nicholsonnak (pláne, hogy zombi témában ő sem volt rossz). Ezen a KAPOW! Comic Conventionön készült fotón Crossley épp az író oldalán vigyorog:

kevcrossley560.jpg

Livingstone a friss Retro Gamer-interjúban a fanatikus Fighting Fantasy-rajongóknak is üzent: természetesen nem felejtette el Allansiát, Khult és Óvilágot, de a régi harcostárs Steve Jackson nélkül nem akart belefogni egy újabb Titánon játszódó könyv megírásába. A dupla visszatérés elmaradásának oka sajnos nem derült ki, Livingstone inkább olyasmivel próbálta elviccelni a dolgot, hogy "majd a 40. évfordulóra jelentkezünk közös könyvvel". Ilyet egyébként egyet sem írtak a Tűzhegy varázslója után (ami itthon mindkettejük nevével megjelenő Kaland-Játék-Kockázat-kötet volt, azt valójában bérírók követték el), de annak ellenére, hogy Jackson és Livingstone a Games Workshop '91-es eladása után más-más játékfejlesztő céghez szerződött le, még ma is közösen dedikálnak az író-olvasó találkozókon.

Legutóbb például a birminghami össznépi geek dzsemborin, az áprilisi Gadget Show Live-on hakniztak együtt az iPhone-játékokat fejlesztő Make Something Unreal Contest zsűrijében: a pályázók itt a két Nagy Öreg olyan legendás játékait konvertálták át az új kütyükre, mint a Tűzhegy varázslója vagy a Halál seregei. 

Végül íme egy készülő dokumentumfilm a 30 éve elindított Fighting Fantasy-sorozatról, Ian Livingstone és Steve Jackson kedélyes múltidézésével:

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr834544281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.28. 21:55:06

Remélem lefordítják magyarra ha kijön:)

Egyébként Livingstone bá' milyen nagy örömmel karolja át Ms. Croftot.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2012.05.29. 12:53:39

@koimbra: Szerintem nincs esély a magyar fordításra, nem lenne rá elég vevő. (a Szukits is leállt a lapozgatósokkal két kötet után)

kozi001 2012.06.01. 18:26:43

Szánalmas, hogy ez a patinás lapozgatós játékstílust is csak gagyi zombikkal lehet újra éleszteni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.20. 14:18:50

Minimum olyan kemény legyen, mint a klasszikusok :D
süti beállítások módosítása
Helló