Úristen! Már 21 éve, hogy párductestű Halle Berry párducbőrben szexiskedett?

2015. július 31. 16:09 - -Szűcs Gyula-

És milyen jól tette! Így legalább az apukák sem unatkoztak a Filntstone családon

Iszonyúan sokkolt a hír a napokban: Halle Berry augusztusban már 49 éves lesz! Pedig nem is volt olyan régen, hogy a Flintstones-ban a családos apukák legnagyobb örömére párducbikiniben vonaglott az igazgatói kőasztalra tett kőtábla-szerződéseken, elcsábítva a jó öreg Frédit!

halleberryflintstones.jpg

Majd lényegében ugyanezt csinálta a következő években is a legkülönfélébb filmekben: egy szál bikiniben domborított a Halj meg máskor!-ban, a Kardhalban meg még ennyi ruha sem volt rajta! Aztán a Szörnyek keringőjével egy Oscar is összejött neki.

giphy_1_3.gif

De térjünk vissza a Filntstone családhoz, ahol Halle Berry Miss Stone-t alakította teljes mellbedobással:

halleberry1.jpg

Miss Stone volt a történetben Frédi személyi asszisztense, akitől a jó öreg tulok bármit kérhetett:

Valójában azonban a párducbikinis bombázó végig a tipikus hollywoodi főgonosznak, a másokon mindig átgázoló, önző és pénzéhes vállalatigazgatónak, Vandercave-nek dolgozott!

304779_large.jpg

Mr. Vandercave pedig csak azért vette fel Frédit magas pozícióba a céghez, hogy vele írathassa alá az összes kétes üzleti machinációt és leépítési tervezetet.

Miss Stone pedig azért kellett, hogy Frédi még véletlenül se arra figyeljen, mit ír alá:

És elég jól csinálta, nem?

giphy_3.gif

Azt viszont már kevesen tudják, hogy a szerep eredetileg a 90-es évek másik szexszimbólumáé, Sharon Stone-é lett volna, hogy jobban kijöjjön a kőkorszaki szóvicc.

halleberry2.jpg

És a többi szerepet is másnak szánták eredetileg az alkotók. A producer, Steven Spielberg (aki a filmet Steven Spielrock névvel jegyzi) például eredetileg Danny DeVitót szemelte ki a kis köpcös kőkorszaki szakinak. DeVito viszont azt mondta, az ő humora túl nyers lenne egy ilyen családi kalandfilmbe, ezért inkább a családi kalandfilmek kisnövésű sztárját, Rick Moranist, a Drágám, a kölykök összementek, az Űrgolyhók és a Szellemirtók sztárját javasolta maga helyett.

bfi-00n-ujq.jpg

Frédi szerepére sokan pályáztak 1993-ban. Többek között Dan Aykroyd, Bill Murray és Chevy Chase, holott egyáltalán nem voltak egy súlycsoportban a nagydarab Fred Flintstone-nal, és a forgatáson műhájjal kellett volna kitömni őket. Az alkatilag sokkal inkább Flintstone-os Johny Candy is sokáig esélyes volt a főszerepre.

john_candy_fredi.jpg

A főszerepet azonban végül John Goodman kapta, mert a szerepet korábban állítólag maga a producer, Spielberg ígérte oda neki egy félig viccnek szánt, félig komoly "Pont olyan vagy, mint Frédi!" kijelentéssel. Az egyébként máig rejtély, miért nem Spielberg maga rendezte meg a Flintstone családot, és miért a Beethoven rendezőjére, Brian Levantra bízta.

spielbergflintstones.jpg

Az biztos, hogy Spielbergnek szívügye volt a film, hiszen az  főnökeként mindig csak olyan produkciókat támogatott, amiket ő maga nem akart megrendezni, de mindenképpen látni akart a moziban. A rossz nyelvek szerint ekkor (a Schinder és a Jurassic Park visszhangos sikere után járunk, 1993-ban) már a Jurassic Park 2-re, a Ryan közlegényre és az újabb Oscar-díjakra koncentrált, a Flintstone családot pedig olyannyira a mostohagyermekének tartotta, hogy a végén már az sem érdekelte: az évek során 35(!!!) forgatókönyvíró sem tudott összekalapálni hozzá egy épkézláb sztorit. Meg is lett a nemtörődömsége eredménye: az összes író Arany Málnát kapott!

giphy_2_1.gif

Szerintem nem volt igazuk: a Flintstone család a sok hollywoodi klisé felvonultatása és a '90-es évekhez képest is elég bénácska dinoszauruszok ellenére (a trükkmestereknek 12 hét alatt kellett legyártani őket, rohamtempóban) egy egész jópofa film lett.

halle-berry-in-the-flintstones.jpg

A Flintstone család / The Flintstones (1994) - Ítélet:

3hcsillag560.jpg

 

 

A filmet a magyar Paramount csatornán lehet elcsípni, augusztus 2-án, vasárnap 13:50-kor, 3-án 10:10-kor, 4-én 6:30-kor.

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ STAR WARSOS, BUD SPENCERES ÉS SPIELBERG-FILMES RETRÓKONTENT NÉLKÜL!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr437668494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2015.08.01. 15:14:16

és a The BC-52's által előadott soundtrack...
(amúgy már két évvel korábban, a Bumerángban lehetett látni, hogy ebből a csajból lesz valami!)
süti beállítások módosítása
Helló