Láttátok már a Hellboy alkotójának bitang jó rajzfilmjét?

2017. augusztus 26. 16:25 - vackor úr

Mike Mignola a Hellboy-jal, majd a több mint 20 év alatt a pokolfajzat köré épített, monumentális univerzummal lett híres. Vizuálisan is jócskán felrázta a képregényvilágot, és az egyik jelenleg legtrendibb rajzstílus visszavezethető a munkáira. 

screw_on.jpg

2002-ben jelent meg a The Amazing Screw-On Head című on-shotja, amivel Eisnert is nyert a vicces képregény kategóriában. Mert Abraham Lincoln lecsavarazható fejű titkosügynökének kalandja egy jó ízű ökörködés, nulla komolysággal - de Mignola azért nem hazudtolta meg magát, és ugyanonnan merített, ahonnan a Hellboyhoz is: az ősi mítoszokból, okkultizmusból és a 30-40-es évek ponyváiból. 

A képregényből 2006-ban rajzfilm is készült, ami egyben egy sorozat pilotja lett volna, de sajnos nem lett belőle semmi. Pedig Bryan Fuller, a Hannibal, a Halottnak a csók és az Amerikai istenek showrunnere állt mögötte, a címszereplő hangját Paul Giamatti kölcsönözte, gonosz ellenlábását, Emperor Zombie (igen, ő egy világuralomra törő gonosz zombi) pedig David Hyde Pierce szólaltatta meg. A rajzfilm igazi különlegessége azonban az, hogy - ellentétben a Hellboy-rajzfilmekkel - Mignola stílusában készült.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4012780636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló