Ian Livingstone, a Kaland-Játék-Kockázat atyja Budapestre jön!

2018. július 26. 23:37 - -Szűcs Gyula-

November 3-án, az Arcadián lehet vele dedikáltatni a Tűzhegyet meg a Gyíkkirályt!

Óriásit robbant a napokban a Flippermúzeum és az InsertCoin híre: november 3-án, szombaton Magyarországra jön, és az Arcadia nevezetű geek dzsemborin előadást is tart Ian Livingstone, a lapozgatós könyvek legendás szerzője!

arcadia_ian_livingstone.jpg

Idehaza aligha van olyan 30-as, 40-es fantasy rajongó, aki ne az ő játékkönyvein nőtt volna fel, hiszen a Kacsamesék-generáció minden tagjának ott volt a '90-es évek elején a polcán a Fighting Fantasy (nálunk: Kaland-Játék-Kockázat) sorozat egy-egy darabja. Ha más nem is, a Halállabirintus, A gyíkkirály szigete vagy A Tűzhegy varázslója biztosan.

A Mester magyarországi látogatását az Insert Coin Egyesület a Videojátékos Kultúráért szervezte le a Flippermúzeum szokásos éves rendezvényére, az Arcadiára, ami idén az Insert Coin éves közönségtalálkozójának, a PixelConnak is otthont ad. Az már biztos, hogy lesz olyan Arcadia-belépőjegy, amivel dedikáltatni is lehet majd Ian Livingstone-nal, a pontos részletek viszont majd csak később kerülnek nyilvánosságra. Érdemes lesz tehát bekövetni az esemény és a szervezők Facebook-oldalait!

Steve Jackson és Ian Livingstone a Tűzheggyel pózol a Games Workshopban

No de mit keres a jó öreg Livingstone egy alapvetően videojátékos beállítottságú rendezvényen? A hardcore rajongók bizonyára tudják: a '90-es évek elején, a lapozgatós könyvek alkonyán és az ezzel párhuzamosan egyre népszerűbbé váló videojátékok első aranykora idején Livingstone műfajt váltott, otthagyta patinás cégét és fejest ugrott inkább a videojjáték-fejlesztésbe. Ő lett a brit Eidos stúdió egyik igazgatója, az ő főnöksége idején született meg többek között a Tomb Raider-sorozat, de a jóval kevésbé népszerű Deathtrap Dungeon játék is, az azonos című lapozgatós könyv alapján.

Livingstone persze már a '80-as években is sejtette, hogy a számítógépezés, mint forradalmian új szórakozási forma előbb-utóbb meg fogja ásni az egyszemélyes, lineáris játékkönyvek sírját, ezért a Tűzhegyből, A káosz fellegvárából, a Végzet erdejéből, A rémület útvesztőjéből és a Vértengerekből ő maga rendelte be a C64-es és ZX Spectrumos változatot. De ő volt az egyik írója az 1984-es Eureka! című, kultikus C64-es játéknak is. Amit nem mellesleg a korai videojátékfejlesztés egyik igazi úttörője, a patinás magyar cég, a Novotrade gyártott le Vasfüggöny mögött a nyugati piacra! No, innen van tehát a kapcsolat Ian Livingstone és a magyar videojátékos szubkultúra között – remélem, a Mesternek lesz alkalma novemberben találkozni a Kaland-Játék-Kockázat-rajongók mellett a régi harcostársaival, az egykori Novotrade-os programozókkal is!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KALAND-JÁTÉK-KOCKÁZATOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a fantasyt és a horrort? Megvan az összes Kaland-Játék-Kockázat? Mindened a retró? Akkor pont neked szól a Mesék az ágy alól című képregény is! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

kjk.JPG

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7814144593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FF 2018.07.28. 08:30:02

Ha kiviszem a teljes sorozatot, aláírja mindet? :)

Lazy Bones 2018.11.04. 19:15:04

Majdnem elmentem a rendezvényre.

@FF: Mint hírlik, egy egész perc jutott mindenkire.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.11.05. 12:40:58

@FF: @Andy Capp: Volt pár suttyó, aki hatosával tolta az orra alá a könyveket, hiába mondták be a szervezők még a hangosbemondón is, hogy max. 2 legyen fejenként. Ian Livingstone persze igazi brit gentleman, homlokráncolás nélkül aláírta ha jól láttam mind a hatot a trógereknek is. A legnagyobb barom (rajongónak ugyanis nem nevezném) viszont az a srác volt, aki a Zagor-féle hamisítványkötetet dugta a Mester orra alá - nézegette is Livingstone, hogy ez mi a tök, mert tudta jól, hogy pl. a Blood of the Zombies magyar kiadásáról sosem volt szó...
:(

killmaster 2018.11.12. 17:38:47

Hát itt mindenki tróger, aki a Zagorról jön, és mindenféle kalózkiadványokat írat alá. Mivé lesz így a világ? Igen van aki nem elégszik meg 2 könyvvel, meg hát miután a magyar könyvkiadás megrekedt ott, ahol most van, kedvencét elvitte, hogy legyen dedikált példánya. Nem szakadt le az ég, nem tüntettek ez ügyben a Kossuth téren, mindenki megkapta amiért ment. Hozzáteszem nem ingyenes volt ám a részvétel, legalább akkor kihasználta a lehetőséget. Ha én lettem volna ott, tuti nehezen választottam volna a kedvenceim közül.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.11.12. 18:27:05

@killmaster: Nagyon-nagyon égő volt a Zagor-féle, gányolt borítós Blood of the Zombies felbukkanása, az meg pláne gáz volt, amikor a prezentációjában bemutatta, hogy A halállabirintus bajnoka című kötetről életében nem hallott, pedig övé a Fighting Fantasy-sorozat.
Én a helyedben most inkább csöndben maradnék...
:(
süti beállítások módosítása
Helló