Ingyen tiéd lehet a világ legjobb platformjátéka, az Another World!

2018. augusztus 30. 23:04 - -Szűcs Gyula-

Igaz, csak PS3-on. Ha PS4-ed van, szeptemberben behúzhatod a God of War 3-at is!

image.jpg

A Sony a napokban végre bejelentette, milyen játékok lesznek elérhetőek ingyen szeptemberben a Playstation Plus előfizetőknek. A lista szokás szerint igencsak impozáns: PS4-en a Destiny 2-t és a God of War III Remastered-et lehet nyúzni, a PS3-tulajok pedig megcsíphetik QUBE Director’s Cut mellett a világ legjobb platformjátékát, az Another Worldöt is!

Korábban is írtam már itt a Nerdblogon, hogy nekem az 1991-es Another volt gyerekkorom legemlékezetesebb játékélménye. Igaz, 10 évesen elég nehezen boldogultam vele, az 576 Kbyte magazin 1992/2-es számát is azért kértem kölcsön az egyik osztálytársamtól, mert ebben hozták le a teljes végigjátszást Éric Chahi kultjátékához Nagy izgalmamban még a családi ebédnél is a leírást olvastam, le is ettem lekváros palacsintával az újságot, amiből később balhé is kerekedett a tulajdonosával...

576-1992-02.jpg

Az Another World furcsa, idegen bolygója a veszedelmes szörnyeivel, a bizarr tornyaival meg az albínó humanoidjaival pont olyan erővel szippantott magába, mint a főhőst a játék eleji intróban a meghibásodott részecskegyorsító! Elsőre a Prince of Persia sci-fi verziójának tűnt az egész, de míg ott a tök egyforma labirintusfolyosókon mindig eltévedtem, és ha elrontottam egy ugrást, felszúródtam a karócsapdákra, az Another nehézsége cseppet sem idegesített, épp ellenkezőleg! Nagyon izgalmas volt élő, lüktető világot felfedezni, ahol minden cseppkő és konzolpanel mögött vámpírférgek meg lézerstukkeres martalócok lapultak! A filmszerű, akciódús sztoriban akkor és ott minden benne volt, amit szerettem a VICO-kazettás sci-fikben: csápos szörny a tó mélyén, szökés a börtönből, pisztolypárbaj, repülő őshüllő! Még ledér űrlányok is voltak benne, bár odáig sosem jutottam el, mert a levakarhatatlan lekvárfolt miatt nem tudtam elolvasni az 576-ban, hogyan kell megnyerni az arénaharcot.

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEOJÁTÉKOS, STAR WARSOS ÉS VICO FILMES KONTENT NÉLKÜL!

    Imádod a jól kidolgozott, komor hangulatú, történeteket? Mindened a retró? Akkor a Mesék az ágy alól című képregény pont neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

    2 komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8714213447

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    krycek07 2018.09.01. 07:20:43

    Azóta is Dosbox-on játszom az Another World-del. Bennem is szép emlékeket ébreszt. Anno még Monochrome monitoron nem jött át minden... Pl. az Aréna harcban a "Tank" gombjainak színe...
    Szerencsére nem kell semmilyen egyéb konzol :) Viszont a II. rész elérhetetlen számomra. Csak Youtube-on néztem végig.

    Savior 2018.09.01. 10:30:16

    Volt olyan, hogy egymás után 3-4x is végigjátszottam. Zseniális játék, nagyon jó hangulattal. Megvan Androidon is, de rájöttem, hogy telefonon egyszerűen nem tudok játszani... szóval marad a DosBox.
    süti beállítások módosítása
    Helló