Trónok harca! Star Wars! Marvel! Podcast indult a Nerdblog szerzőivel

2019. június 23. 23:54 - -Szűcs Gyula-

Ami valójában a Port.hu kéthetente jelentkező geek podcastje, a PORTcast!

512.jpg

A héten ünnepelte 30 születésnapját Tim Burton legendás Batmanje, amit itthon már viszonylag hamar, 1989. karácsonyán levetítettek Devenérember címmel. A Nerdblog szerzői (Lakatos István és jómagam) viszont egy saját jubileumnak is örülhettek: 5. adásához érkezett a podcast sorozatunk, amiben ezúttal Burton kultfilmjéről, a '90-es években ronggyá olvasott Kandi Lapokról és a Warner szuperhősös univerzumáról diskuráltunk.

batman-a-deneverember-1989.jpg

Ízekre szedtük az elmúlt 30 év Batman-filmjeit, miközben megnéztük, honnan jött ez a 80 éves képregénykarakter, és mit hozhat még számára a jövő. Az adásban ezúttal Muchicka László, a Roboraptor szerzője és képregényszakértője volt Lakatos István és Szűcs Gyula vendége.

A podcastünk egyébként a Port.hun fut kétheti rendszerességgel, PORTcast címmel, mivel történetesen mindketten a Portnál dolgozunk. Az adások az Audiomack-en létrehozott PORTcast csatornára kerülnek fel (rss feed itt, Spotify és iTunes link hamarosan!), nagyjából 1 óra hosszúságúak. A sorozatindító Trónok harca-adásunkat április 20-án tettük ki, akkor Baski Sándorral, a Filmvilág Blog főszerkesztőjével elemezgettük, miért ilyen bitang népszerű a Trónok harca tévésorozat:

A május eleji Marvel-blocbusteres PORTcastben a mostani Batman-epizódhoz hasonlóan Muchicka Lészlóval szedtük ízekre a Bosszúállók: Végjátékot, de szóba került szinte az összes többi Marvel-film is az elmúlt 11 évből:

Volt egy Star Wars-podcastünk is, ami a Baljós árnyak 20. évfordulója és George Lucas 75. születésnapja alkalmából készült. A meghívott vendégek: Földi Bence, a Ziro.hu főszerkesztője és Csabai Kristóf, a Dívány.hu újságírója voltak.

Május 25-én, A nyolcadik utas: a Halál 40. születésnapja alkalmából raktuk ki azt az adást, amiben Laska Pál Laska Pál forgatókönyvíróval, a két lábon járó IMDb-vel vettük sorra a jó és kevésbé jó Alien-produkciókat.

És hogy milyen témák következnek ezután? Igyekszünk mindig a legaktuálisabb, legnépszerűbb és legérdekesebb mozifilmekről és tévésorozatokról beszélni: már a vágóasztalon van a Baski Sándorral felvett új adás, amiben a megváltozott tartalomfogyasztási szokásokról, vagyis a kedvenc Netflix-, Hulu- és HBO GO-sorozatainkról diskurálunk majd. De lesz külön Stephen King- és Stranger Things-adás is, valamint (hogy ne legyen olyan kínai tornacipős fiúöltöző szagú a projektünk) csupa női vendéggel elemezzük majd ki A szolgálólány meséje 3. évadát a finálé után. Tartsatok velünk, nem fogjátok megbánni, ráadásul csak úgy repül majd az idő a podcasttel az unalmas vonatutak (vagy épp mosogatás) közben!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ SZUPERHŐSÖS, ALIENES ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

Szereted a képregényeket? Imádtál régen mindent, amin Kandi Lapok logó volt? Mindened a retró? Akkor a Mesék az ágy alól is pont neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3514907918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2019.06.25. 14:55:12

"Az Új remény is ha feszesebbre lenne vágva..." - szól a felvetés a beszélgetésben, és én itt befejezném a gondolatot: ... akkor sokkal unalmasabb volna. Jelentéktelenebb. Súlytalanabb.

Igen, ha a Tatárpusztában is (1976) sokkal több csatajelenet lenne (egy sincs), akkor valakinek a tinédzser gyerekeinek sokkal jobban tetszene. És egyike lehetne a mozitörténet százezer jelentéktelen filmjének. Nem pedig valami olyasmi, amire egész életünkben emlékezhetünk.

(egy magát "feketeövesnek" tartó)
süti beállítások módosítása
Helló