Szombaton vár az esztergomi vár!

2019. szeptember 05. 18:39 - -Szűcs Gyula-

Nincs még programod a hétvégére? Most már van: a Történelmi Képregényfesztivál!

kiralyok0.JPG

Szeptember 7-én, szombaton a festői szépségű Esztergomi Vármúzeumban kerül megrendezésre a II. Történelmi Képregényfesztivál. A 11 órától egészen estig tartó programsorozat alatt lengyel, cseh és szlovák képregényrajzolók mutatkoznak be, dedikálnak a legnépszerűbb hazai történelmi regényírók, Bán Mór (Hunyadi-sorozat) és Bíró Szabolcs (Anjouk-sorozat), itt debütál majd a nagy sikerű magyar történelmi képregény, a Királyok és keresztek 2. kötete is, és a kiadó bepillantást enged majd Farkas Lajos francia nyelven megjelent Rédemption című történelmi képregényének készülő magyar nyelvű verziójába is!

poster1.JPG

A rendezvény ingyenes, egyedül a 11:15-kor kezdődő tárlatvezetésre kell kedvezményes jegyet váltani. Íme a részletes program:

11:00 – 11:15 ÜNNEPÉLYES KIÁLLÍTÁS- ÉS FESZTIVÁLMEGNYITÓ

11:15 – 12:00 MŰVÉSZET ÉS TÖRTÉNELEM KÉZ A KÉZBEN – RENDHAGYÓ SÉTA A VÁRBAN Csoportos tárlatvezetés az esztergomi Vármúzeum termeiben, Setét Melinda múzeumpedagógus és Németh Levente grafikus vezetésével.

12:00 – 12:45 KÉPREGÉNY A KÖNYVTÁRBAN – AZ ESZTERGOMI VÁROSI KÖNYVTÁR KIHELYEZETT BESZÉLGETÉSE Előadó: Kocsis-Szombathelyi Adrienn, Balassi Bálint Művelődési Ház és Könyvtár, Jánossomorja.

13:00 – 13:45 KÖZÖS TÖRTÉNELMÜNK A KÉPREGÉNYEN KERESZTÜL, 1. RÉSZ Beszélgetés Branko Jelinek (Szlovákia) képregényrajzolóval. A beszélgetést vezeti: Bayer Antal műfordító, képregénykiadó.

14:00 – 14:20 AZ ESZTERGOMI BALASSA TÁRSASÁG TÖRTÉNELMI KÉPREGÉNYPÁLYÁZATÁNAK EREDMÉNYHIRDETÉSE A díjakat átadja: dr. Prokopp Mária, Esztergomi Balassa Társaság, Balogh András, Pazirik Informatikai Társaság ügyvezető, Mészáros János, LIBUB Group Kft.

14:30 – 15:30 KÖZÖS TÖRTÉNELMÜNK A KÉPREGÉNYEN KERESZTÜL, 2. RÉSZ Bemutatkozik Jonáš Ledecký, (Csehország) a Karol IV képregény rajzolója. A beszélgetést vezeti: Bayer Antal műfordító, képregénykiadó.

15.30 – 16:00 ASSISI SZENTJE – ÚJ KÉPREGÉNY Keresztes Kristóf gimnazistával, a Szent Ferencről szóló képregény fiatal alkotójával beszélget Vereckei András múzeumpedagógus.

16:00 – 17:00 KÖZÖS TÖRTÉNELMÜNK A KÉPREGÉNYEN KERESZTÜL, 3. RÉSZ Beszélgetés a lengyel képregényről: Witold Tkaczyk (rajzoló, író) és Tomek Biernacki kiadó (Lengyelország). A beszélgetést vezeti: Bayer Antal műfordító, képregénykiadó.

17:30 – 18:00 KÉPREGÉNY-ÚJDONSÁGOK BEMUTATÓJA A Királyok és keresztek 2. rész valamint a készülő Rédemption – Megváltás bemutatója. Résztvevők: Németh Levente rajzoló (Levi) és Mészáros János szerző (Sinonimo).

18:00 – 18: 15 A KÉPREGÉNYFESZTIVÁL KVÍZJÁTÉKÁNAK EREDMÉNYHIRDETÉSE

17:30 – 18:30 DEDIKÁLÁSOK, Bán Mór, Bíró Szabolcs és Urbánszki László dedikálja történelmi regényeit.

18:30 – 19:30 MULATSÁGOS TÖRTÉNELEM, avagy amit eddig nem is sejtettél a múltunkról Beszélgetés a legismertebb történelmi regényírókkal, Bán Mórral, Bíró Szabolccsal és Urbánszki Lászóval. Aki kérdez: Aranyosi Péter humorista, standupos, a Dumaszínház tagja.

68848760_689832918110532_667984740149624832_n.jpg

A rendezvényen jelen lesz jelen sorok írójának kiadója is, a Chameleon Comix. Az árusok a Lovagteremben lesznek, ahol délelőtt 10 órától egészen 18:00-ig, az Aranyosi-beszélgetésig lesz lehetőség megvásárolni a kiadó termékeit. A kalandos-kardozós történelmi képregények iránt fogékony vendégseregnek meglepetéssel is készülünk: itt lesz először beszerezhető gőzerővel készülő, új fantasy képregényünk, a City of Thieves Londonban már nagy sikert aratott, 16 oldalas promóciós füzete!

A hős lovagokkal, aljas haramiákkal és ronda boszorkányokkal teli történet egy hivatalos előzménysztori lesz Ian Livingstone egyik legnépszerűbb lapozgatós könyvéhez, a magyarul is megjelent Tolvajok városához. Az idén ősszel elstartoló, remélhetőleg sikerrel záruló közösségi finanszírozási kampányunkat követően a kötet angol és magyar nyelven is kapható lesz a Chameleon Comix kiadó gondozásában, terveink szerint 2020 karácsonyán már lapozgathatjuk a fa alatt!

chameleon_comix_ian_livingstone_city_of_thieves_the_graphic_novel.jpg

 

Találkozzunk szombaton Esztergomban, Életerő pontjaitok sose fogyjanak el!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4715047080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló