Eszelősen jónak ígérkezik Nicolas Cage új Lovecraft-horrorja!

2019. november 10. 11:21 - -Szűcs Gyula-

Befutott az első előzetes a Color Out of Space-hez!

color-out-of-space_2.jpg

Befutott végre az első előzetes Nicolas Cage új horrorfilmjéhez, amely a Color Out of Space címet viseli. A Szín az űrből eredetileg a borzongás avatott nagymesterének, Howard Phillips Lovecraftnek volt egy 1927-ben megjelent novellája, amit a szerző egészen a haláláig a legjobb írásának tartott. A története és a helyszíne egy tipikus lovecrafti toposz, ami később a Stephen King-regényekben is visszatérő kellék lett (hiszen King maga is Lovecraftet tartotta a mesterének, noha évtized választják el őket). A főhős elutazik a New England-i Arkham városa mellett egy kis faluba, ahol a helyeiktől megtudja, hogy baljós, haldokló vidék ez, mióta lezuhant itt egy meteorit a Gardner família családi birtokára, és olyan anomáliák jöttek létre a környezetben és az élővilágban (a növények és az állatok ijesztő átváltozásokon mentek keresztül, végül porrá omlottak), hogy arra az Arkhami Egyetem professzorai sem tudtak értelmes magyarázatot adni.

A filmváltozatban történet átkerült az 1920-as évekből napjainkba, és a főszereplő az egyes szám első személyben monologizáló narrátor helyett maga a Gardner-család lett, az udvarukon lezuhant meteorból előmászó, a környezetét teljesen átalakító idegen életforma viszont ugyanúgy megmaradt a film középpontjában, ahogy a Lovecraft-novellában (Nicolas Cage alakítja a családfőt, ). Az előzetes alapján Richard Stanley egy egyedi képi világú, ütős filmet forgatott a kiváló alapanyagból (ő egyébként korábban olyan filmeket jegyzett forgatókönyvíróként és rendezőként, mint az Elhagyatva és a Dr. Moreau szigete, amit végül ő is rendezett a direktor kirúgása után).

color-out-of-space.jpg

Lovecraft-rajongóknak jó hír, hogy Richard Stanley és csapata (köztük Elijah Wood, az egyik producer) egy teljes Lovecraft-filmtrilógiát szeretne forgatni. A tervek szerint a következő adaptáció a The Dunwich Horror lesz (itthon Rémület Dunwich-ben címmel jelent meg a különböző antológiákban), ami szintén egy mestermű a horrorirodalomban, és a Színaz űrbőlhöz hasonlóan szintén egy Isten háta mögötti New England-i kisváros mélyén tanyát vert, nem evilági entitás áll a középpontjában. A magam részéről alig várom mindkettőt! (via Geektyrant)

TETSZETT A POSZT? AKKOR CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÉS SOSEM MARADSZ HORRORFILMES, KÉPREGÉNYES ÉS VIDEOJÁTÉKOS KONTENT NÉLKÜL!

Lovecraft a kedvenc íród? Bejön minden, ami horror és misztikus krimi? Akkor a Képtelen történetek, másvilági mesék novelláskötet pont neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, vedd meg akciósan a Szellemlovasban!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2615299798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Exploiter 2019.11.10. 17:18:35

Ezt jó lenne nem elcseszni, olyan ritka a jó lovecraft film...

exterminador 2019.11.10. 17:36:31

Én ezt várom nagyon Cage-el: www.imdb.com/title/tt6372694/?ref_=nm_flmg_act_3
A totálisan kattant Sino Sono első amerikai filmje.

Pipas 2019.11.10. 21:47:13

Eszelősed jó? Hát azért ez körülbelül 99%-ban túlzásnak tűnik.

moonshadow 2019.11.11. 10:46:49

Divat manapság Cage-t fikázni, de igazság szerint minden filmje élvezhető korrekt iparosmunka, ha nem is feltétlen magvaváló alkotás.

user friendly 2019.11.11. 12:00:04

A Lovecraft adaptáció jó hír, de óvatosabban bánnék az ilyen bombasztikus jelzőkkel. A filmek 99 %-a jónak ígérkezik a trailer alapján, aztán... Mintha nem tudnánk, hogy egy ütős trailert a legszarabb filmből is össze lehet rakni.
Cage-ben viszont egyáltalán nem bízom, túlságosan leértékelte magát az utóbbi évek zs-kategóriás vagy azt súroló filmjeivel. Régen bírtam, ma már inkább idegesít, de ez nyilván a filmek minőségén (is) múlik.
süti beállítások módosítása
Helló