Fergeteges karanténos pályát kreált a Doomhoz egy magyar rajongó!

2020. április 19. 11:01 - -Szűcs Gyula-

Impek és arachnotronok helyett az operatív törzs és Győrfi Pál üvölt benne! Maradj szépen otthon, nézd végig, nevess te is!

doom_karanten.jpg

Egy bitangul vicces, ugyanakkor nagyon-nagyon nyomasztó házibarkács Doom-videó bukkant fel a napokban a retró videójátékokkal foglalkozó IDDQD blog Facebook-csoportjában. Lovasi Dániel, alias Thorir the ReD mutatta meg benne a nagyérdeműnek a saját készítésű Doom-pályáját, ahol a marcona főhős, szigorúan betartva az operatív törzs, valamint Győrfi Pál tanácsát, otthon marad! Azaz nem lődözi halomra az impeket, cyberdemonokat és arachnotronokat mindenféle savas medencékkel teli, pokolbéli, futurisztikus erődökben, hanem inkább csak benn a házban csatangol. Íme a zseniális videó:

A pálya a GZDoom segítségével született meg, ami egy kifejezetten új Doom-pályák kreálására használható fejlesztői környezet, amit Doom-rajongók csináltak a többi Doom-rajongónak. Thorir the ReD az IDDQD Facebook-csoportban azt mondta, viszonylag könnyen elkészült a kultjáték karanténos kiadásával:

Ezt egy nap alatt csináltam meg. De van némi rutinom, sok kisebb projekt mellett csináltam egy 3 pályás Aranyélet modot is. Bár sosem osztottam meg. Holnapra letisztázom a dolgot is majd rakok ki linket a videó leírásába. Sokrétű, de jól tanulható és szórakoztató dolog egyébként.

A karanténos mókapálya ezen a linken érhető el, GZDoommal elindítva a Doom 2 első pályája helyett tölt be. A készítő hozzátette:

„Ha mocskosul ráérek, akkor lesz folytatás is.”

Naná, hogy mi itt a Nerdblogon már alig várjuk!

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEÓJÁTÉKOS, INDIANA JONESOS ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

A mai napig imádod a '90-es évek videójátékait? Mindened a retró? Faltad anno a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket? Akkor az Allansia bérgyilkosai is pont neked készült! Rendeld házhoz még ma a magyar kiadást!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1515623752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motoroskonyhaja 2020.04.20. 14:20:22

A sok LIKE nyomkodása alatt senkinek sem tűnt fel, hogy ennek semmi köze a Doom-hoz, hanem a Wolfenstein első része lett átszabva? Amúgy eléggé erőltetett, a kevesebb (idő, vagy időhúzás) több lett volna...

taffer 2020.04.20. 15:44:16

@motoroskonyhaja: Nem, senkinek. A Wolfenstein első része butább volt a Doom-nál, ez viszont olyan dolgokat használ, amit a Doom nem tudott. Így nyíló ajtókat pl. nem lehet a Doom-ban csinálni, kizárt, hogy ez a pálya működjön az eredeti játékkal.

qwertzu 2020.04.20. 17:06:54

@motoroskonyhaja: A wolfeinsteinben nem volt szintkülönbség, az a doomban jelent meg.

motoroskonyhaja 2020.04.20. 17:38:01

@taffer: @qwertzu: Okés, akkor ma is tanultam valamit, köszi az infókat :) Én csak játszani szerettem anno ezekkel a játékokkal (mikor is? vagy 500 éve :D ), de ennyire nem figyeltem meg őket, mea culpa! :) Az alapsáv egyértelmű Doom, de a pálya kinézete, hangulta nekem egyértelműen Wolf-os, ezért is írtam, amit :)

_SpaceMan_ 2020.04.20. 18:17:12

Szerintem meg full Duke Nukem a pálya, az ajtók, a bútorok, TV, még a tűzoltópalack is. Még az utca is, amire kinéz. Az alsó sáv valóban Doom :)

]{udarauszkasz 2020.04.21. 07:52:58

Mondjuk egy jo kis zombihenteloset lehetne alapozni erre. Nerd gyerekek tennenek ala jo kis mesterseges intelligenciat, es meg izgalmas is lenne. Koronavirus kesoi tunete evekkel kesobb a veszettseghez hasonlo dolgokat muvel aztan mindenki harapos kedveben lesz... :D

gyéef 2020.04.23. 13:52:53

@_SpaceMan_: így van, végre egy szakértő! Ez a Duke Nukem, csak a sáv az alján doom.

gyéef 2020.04.23. 13:52:58

@_SpaceMan_: így van, végre egy szakértő! Ez a Duke Nukem, csak a sáv az alján doom.
süti beállítások módosítása
Helló