Spielberg a Stranger Things íróival forgat Stephen King-sorozatot

2021. március 09. 17:20 - -Szűcs Gyula-

Ráadásul a Netflixre! Az alapanyag King 1984-es bestseller regénye, A Talizmán lesz

stephen_king_the_talisman_netflix.jpg

Minden jel arra mutat, hogy Steven Spielberg a Stranger Things showrunnereivel, a Duffer testvérekkel, azaz Matt Dufferrel és Ross Dufferrel fog tévésorozatot forgatni a Netflixre Stephen King és Peter Straub halhatatlan remekművéből, A Talizmánból. King és Straub 1984-es regénye (ami a 2001-es Fekete Ház előzménye) régóta izgatja Spielberg fantáziáját: már 1982-ben megvásárolta a filmes jogait az Amblin stúdió számára, holott Kingék akkor még le se adták a kéziratot a kiadójuknak. Sokáig úgy volt, hogy a Universal stúdió finanszírozni is fogja a projektet, de végül a '90-es években és 2018-ban is lemondtak a filmtervről. Talán jobb is így, moziba úgyse nagyon jár mostanában senki a koronavírus miatt (és valószínűleg még jó ideig ódzkodni is fognak tőle az emberek), ezerrel pörög viszont a streaming, és a Duffer testvérek már pompásan bebizonyították a Netflixen, hogy rájuk lehet bízni egy többévados horrorsorozatot – hiszen a Stranger Things pont olyan, mintha Spielberg forgatta volna a fénykorában egy bestseller Stephen King-regényből!  

A Talizmán főhőse egy Jack Sawyer nevű kisfiú, akinek meg kell mentenie a rákos édesanyja életét, ám az egyetlen dolog, ami segíthet rajta, az a címbéli, titokzatos Talizmán. Jack egy Speedy Parker nevű embertől hall egy másik világról, amely a mienkkel párhuzamosan létezik, és hol sokkal gyorsabban tud utazni, ami kapóra is jön, mivel az édesanyjának már nem sok ideje maradt. Csakhogy ebben a világban a dolgok sokkalta veszedelmesebbek, és a mi világunkban élő embereknek is megvan az itteni megfelelője – Jack példul nem más, mint Jason, a Territóriumok királynőjének a fia.

talizman_stephen_king.jpg

Spielberg és a Duffer testvérek mellett a hírek szerint Curtis Gwinn lesz a készülő A Talizmán-sorozat vezető írója és showrunnere, aki korábban olyan szériákon dolgozott íróként és producerként, mint a Walking Dead, A hátrahagyottak, a Narcos és a Stranger Things. (via Geektyrant)

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ HORRORFILMES, STEPHEN KINGES ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Imádtad a félelmetes fantáziajátékokat a '90-es években? Mindened a retró? Akkor az Allansia bérgyilkosai, A veszedelem kikötője és Az országút harcosa is neked szól! Rendeld házhoz mindhármat még ma, amíg a készlet tart!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7816455608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2021.03.10. 11:44:06

Klassz könyv. Remélem nem olyan lesz a végeredmény, mint A setét torony.

Bunkóné Barom Ildikó 2021.03.10. 14:24:51

Mondja már meg valaki, hogy ki a faszom az a Mihalik Enikő? Elvből nem klikkelek bele bulvárhírbe..
süti beállítások módosítása
Helló