A 3. hullámhoz időzítve itt a fergeteges magyar Doom-videó 3. része!

2021. március 11. 17:57 - -Szűcs Gyula-

Impek és démonok helyett vírustagadókkal és Müller Cecíliával találkozhatsz benne! Maradj otthon, nézd végig, nevess te is!

doom3.jpg

Óriási sikert aratott szinte napra pontosan tavaly ilyenkor két ötletes Doom-videó, amelyben egy magyar játékrajongó, bizonyos Thorir the ReD (alias Lovasi Dániel) bemutatta, hogyan lehet egy kis kreativitással és pár aktualitással feldobni egy GZDoomban készített pályát úgy, hogy azt azonnal felkapja a fél internet! Az első videóban a marcona főhős nem az impeket és az arachnotronokat lődözte halomra, hanem szigorúan betartva az operatív törzs, és Győrfi Pál tanácsait, otthon maradt. A második részben viszont mégiscsak kitört a szabadba, de csak hogy mindent egy lapra (helyesebben: bevásárlólistára) feltéve beszerezze a karantén idején „létfontosságú” lisztet, élesztőt és vécépapírt...

Most pedig itt a magyar Doom-trilógia záróakkordja, a harmadik hullámhoz időzített, fergeteges harmadik rész, amelyben a mentőszolgála szóvivője, Győrfi Pál helyett a „nyunyókás” országos tisztifőorvos vendégszerepel, őt kell kiszabadítani a maszk nélkül krahácsoló terroristák fogságából. A történet végén pedig egy fantáziavilágba is ellátogatunk – de reméljük, az efféle szórakozási forma már nem sokáig lesz sci-fi!

„Három a magyar igazság, eljött a COVID19 járvány harmadik hulláma és ezáltal trilógiává bűvül a COVID Doom is! Ebben a részben egy év után végre elérkezik a katartikus végkifejlet - Dr. Müller Cecília vendégszereplésével - így ez az utolsó felvonása ennek a rövid videósorozatnak. Bízzunk benne, hogy hasonló módon ér véget rövidesen a járványhelyzet is! Természetesen a videó célja kizárólag a szórakoztatás - e nehéz időkben - nem pedig a (járvány)politikai állásfoglalás, illetve a hisztéria fokozása; mindez nyilván teljes mértékben fikció...”

A videó készítője természetesen ezúttal is elárult nekünk egy-két kulisszatitkot:

„Az igazság az, hogy végül messze több időt és energiát igényelt, mint az elején feltételeztem. Az elmúlt egy évben sok új trükköt tanultam. A motorbicikli „technikailag” csak egy fegyver, ami a visszarúgást „túltolva”" lök éppen előre (negatív szorzó) ha „lősz”. Azért korlátozottak a képességeim, a Brutal Doomban ennél sokkal ügyesebb megoldások vannak.

Az alkotó a YouTube-on is igyekszik leszögezni, hogy bár nagy Duke Nukem-rajongó, a videó nem Duke Nukem-mod (a kutyák és a rendőrök például egy korábbi id-klasszikusból, a Wolfensteinből lettek átvéve). A videóban látható városi és strandos pálya természetesen játszható, ezen a linken lehet letölteniGZDoommal elindítva a Doom 2 első pályája helyett tölt be.

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ DOOMOS, RETRÓ VIDEÓJÁTÉKOS ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

A mai napig imádod a '90-es évek videójátékait? Mindened a retró? Faltad anno a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket? Akkor az Allansia bérgyilkosai, A veszedelem kikötője és Az országút harcosa is neked szól! Rendeld házhoz mindhármat még ma, amíg a készlet tart!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5016457978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2021.03.12. 14:48:28

Igen jó cucc lett. Első kettőt sem ismertem még. :)

]{udarauszkasz 2021.03.12. 17:25:22

Remelem, az utolso resz valami profecia lesz.
süti beállítások módosítása
Helló