A legőrültebb képregény crossoverek

2017. május 27. 13:35 - vackor úr

Mindig izgalmas, ha egymásnak eresztenek különböző képregényhősöket, valamelyik magától értetődik, valamelyik kevésbé. Persze a népes képregényuniverzumokon belül ez teljesen megszokott, hiszen az Igazság Ligája és a Bosszúállók/Bosszú Angyalai is gyakorlatilag crossovernek tekinthetők (illetve azzal kezdődött a csapattá válásuk), de szép számmal vannak olyan találkozások is, amikre legfeljebb legmerészebb álmaidban gondoltál volna. 

 

superman_nyul.JPG

 

Magyarul is megjelent néhány, gondoljunk csak a Superman-Pókemberre, a zseniálisan elborult Lobo-Maszkra (ami a magyar képregénykiadás valami furcsa anomáliájaként jelenhetett meg, és azóta sem győzzük megköszönni), a Transformers-Pókemberre, és talán a Batman-Hulk is kijött, bár ebben nem vagyok biztos. Csak Batman a DC-n kívül találkozott már Spawn-nal, Hellboy-jal, a Megtorlóval, Pókemberrel, Dredd bíróval, a Tini Nindzsa Teknősökkel, Fenegyerekkel, Amerika Kapitánnyal, az alienekkel és a predatorokkal, Tarzannal és még Scooby Dooval(!!!) meg a Power Rangers-szel(!!!) is. Az egyik Tarzan crossoverben a dzsungel ura a Predatorokkal harcol Edgar Rice Burroughs másik regényfolyamának világában, a Föld belsejében lévő, dinoszauruszoktól hemzsegő Pellucidarban (ahová egyébként Tarzan már egy eredeti regényben is ellátogatott, ez volt a Tarzan a Föld mélyén).

 

 

 

Superman vs. Nesquik nyuszi

 

Csomó reklám-crossover létezik, ezek közül talán ez az egyik legfurább (legnagyobb baromság). A DC gonosztevő Weather Wizard egy óriási jégtömbbe fagyasztja az Acélembert, amiből szegény nem tud kiszabadulni. De szerencsére a Nesquik nyuszi amúgy popeyesen megiszik egy csomó kakaót (amit csak gyorsan lehet behörpölni, mert NesQUIK, érted), így szuperokos lesz, és természetesen kiszabadítja szegény Supermant. A sztori végén mindenki kakaót iszik, és örülnek egymásnak. 

 

quik10.jpg

 

 

Charles Barkley vs. Godzilla

 

Ez a Nike reklámja volt, méghozzá először tévéreklám, de elkészítették a képregényes adaptációját is. Godzilla épp a szokásos rombolását végzi Tokióban, ám arra poroszkál az óriási Charlas Barkley, és kihívja kedvenc óriásszörnyünket egy kosárlabdameccsre. Persze Barkley győz, de Godzilla is jól állja a sarat, ezért meg is hívják a Lakersbe.

A reklámfilmet látni kell, mert elmesélve nem adja vissza azt az agymenést.

 

 
barkley-godzilla-main-1024x742.jpg

 

Batman vs. Aliens (de még milyenek!)

 

Több Batman/Aliens crossover is létezik, viszont a második akkora baromság, hogy az már inkább egy fos. De tényleg. Nagyon leegyszerűsítve annyi a sztori, hogy egy gonosz tudós keresztezi az arkhami elmebetegek DNS-ét az alienekével, és létrehoz néhány nevetséges hibridet. Többek között Joker alient, Méregcsók alient és Gyilkos Krok alient. A Méregcsók aliennek nagyjából ember kinézete van, de van neki - második szája.

 

alien_hibrid.PNG

alien_hibrid2.PNG
joker_hibrid.PNG

 

 

Star Trek vs. X-men

 

Az űrben összefut Kirk Enterprise-a az X-men űrhajójával, és mielőtt a X-ek hajója megsemmisülne, gyorsan áttranszportálják őket az Enterprise-ra. A crossoverekben már-már megszokott kezdeti konfliktusok után együtt szállnak szembe egy nagy erejű, gonosz mutánssal. És vajon ki a keményebb, Spock vagy Rozsomák? Naná, hogy Spock!

wolverine_versus_spock_star_trek_x-men.jpg

 

 

Popeye vs. Támad a Mars

 

Igen, ez az egy füzetes kis történet annyi, mint amit a cím sugall. A genyó marslakók megtámadják Popeye városkáját, Sweethavent, és persze, hogy csak a félszemű, spenótzabáló matróz zavarhatja el őket. A képregény különlegessége, hogy a Popeye stílusában rajzolták meg.

 

popeye.jpg

popeyeandpappy.jpg

 

De ezzel még nincs vége. ezeket emészteni kell egy darabig, így külön bejegyzésben lesz majd szó az Archie legszürreálisabb crossovereiről, az IDW megahülyeségéről, és még egyebekről is.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr712544221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chief Brody · https://chiefbrody.blog.hu/ 2017.05.28. 17:41:06

Jó kis összeállítás, tényleg elég nagy őrültségeknek tűnnek, még nem hallottam róluk (bár mintha valamelyik Batman/Alien-t láttam volna akciófiguraként). Emlékszem viszont egy Aliens/Predator/Terminator hármas crossover képregényre.
Ha már Borroughs Pellucidar-regénysorozatát említetted, jó lenne, ha egy hazai kiadó megjelentetné a többi részét is, mert tudtommal nálunk csak a Tarzanos jött ki. Imádom az elveszett világos sztorikat, éppen most olvasom újra ifjúkorom egyik kedvencét, az Utazás Plutóniába-t.

vackor úr 2017.05.29. 10:30:52

@doggfather: az módjával marhaság :D de lehet, beleveszem a következőbe

vackor úr 2017.05.29. 10:33:01

@Chief Brody: Nem hiszem, hogy megjelenne, a Szukits kis példányszámú Barsoom-kötetei sem nagyon mehetnek, szerintem nem is folytatják, pedig már csak talán két rész van hátra, hogy teljes legyen a sorozat. ERB-nek van egy trilógiája, aminek nem tudom a címét, de valami olyasmi van benne, hogy egy olyan világot találnak, ahol minél beljebb haladnak, úgy halad visszafelé az evolúció. És a Hold-, meg a Vénusz-regényeire is kíváncsi lennék.
süti beállítások módosítása
Helló