Brutális lapozgatós könyvre gyűjtenek Kickstarteren

2017. október 25. 07:48 - vackor úr

A Rider of the Black Sun 1350 fejezetpontból álló, óriási kaland!

November 5-én jár le az a Kickstarter kampány, amelyen hatezer eurót (kb. 1,9 millió forint) gyűjtenek az eddigi legvastagabb lapozgatós könyv angol nyelvű kiadására. E bejegyzés megírásakor már a kétszerese gyűlt össze az összegnek, és még csaknem két hét van hátra, szóval karácsonyra a németül nem tudók is játszhatják majd a leggrandiózusabb terjedelmű játékkönyvet, ami valaha megjelent.

rotbs_featured-777x437.jpg

Persze - ha egy kalandnak tekintjük, és miért ne tekintenénk annak- Steve Jackson jó 2000 fejezetpontos Varázslat-sorozatát nem szárnyalja túl, de a Rider of the Black Sun egy kötetben jelenik meg, és az eredeti német kiadás, a Reiter der schwarzen Sonne: Ein Fantasy-Spielbuch a maga 756 oldalával tényleg brutális terjedelem.

Ilyen vastag kalandnál vajon hogyan működik az egy ujj-két ujj-huszonegy ujj? 

rider.jpg

A kalandban egy Ugarith vagy, az éjszaka mestere, aki egy végzetes tett elkövetése után emlékek nélkül születik újjá. Kitaszítottként harcolnod kell a szabadságodért, és fel kell derítened emberfeletti képességeidet és teljesítened szent kötelességed, ami nem kevesebb, mint megmenteni a világot a feledéstől. Döntéseidtől függ, hogy milyen jellemű lesz a karaktered - így szól a sztori kedvcsinálója.

A kötet újszerű játéksítílust ígér, izgalmas újrajátszási lehetőségeket, rejtvényeket, és ami a legizgalmasabb, rejtett fejezetpontokat - ezt leginkább úgy tudom elképzelni, mint Steve Jackson azt a genyó szokását, amikor fontos pontokra csak úgy lapozhattál, ha tudtál egy bizonyos számot, és azt hozzáadtad/kivontad egy adott fejezetponthoz/-ból, más úton nem juthattál a kulcsfontosságú információkhoz. 

És mindez 1350 fejezetponton át!

 

 A sztorit 12 fejezetre bontották, és az első négy közé afféle tutorialokat tettek, bár azt írják, hogy alapvetően egyszerűek a játékszabályok.

Az eredeti, az eredetileg 2012-ben megjelent Reiter der schwarzen Sonne  eddig hat kiadást ért meg, és a Kickstarter kampányt egy angol nyelvű promóciós kiadás előzte meg, hogy felmérjék, van-e rá igény. Volt: a fordítást pillantok alatt szétkapkodták.  

A támogatás legkisebb összege 5 euró, amiért kábé nem kapsz semmit, de 10 euróval már küldenek egy keményfedelű példányt is a könyvből (plusz 9 euró postaköltség...), a többi kategóriánál pedig szokás szerint fokozatosan elhalmoznak mindenféle jósággal. A postázást karácsonyra tervezik, de nem számolnak pár száz példánynál többre, ám ha mégis több lenne, a küldés csúszhat - jelenleg 260-an támogatták a kampányt (az egyik én vagyok), de bizonyos csomagokhoz több könyv is jár.

És ami örömteli: az új, jubileumi FF játékkönyv, a Port of Peril illusztráció rondák, megúszósak lettek, ami egyáltalán nem jött be a rajongóknak, a Rider of the Black Sun rajzai viszont tökéletesen felidézik a klasszikus játékkönyvek hangulatát!

prologue-a-shadow-awakens-page-32-33-hd_1.png

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5612946137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.10.25. 15:27:18

Bitang jól néz ki!
Ilyen rajzok kellettek volna a Port of Perilbe is...
:(

Sir Edward Grey 2018.12.30. 20:00:17

Végre megérkezett az ünnepekre a gyönyörű könyv, megérte a várakozást!
süti beállítások módosítása
Helló