Hajópaklival úsztam be a TOP10-be a KöKi Hatalom Kártyái-versenyén

2023. szeptember 12. 14:10 - SzűcsGyula

A Budán megnyílt új Phantom Gamesben karácsonyt idéző díjeső várt minden zsugásra

tikos_peter_moa_hajo_16_9.jpg

Nem mindennapi verseny került megrendezésre szeptember 10-én, vasárnap a Phantom Games Budán megnyitott, Bercsényi utcai új boltjában: csak a KöKi Terminálban hétvégente zsugázó HKK-klubtagok indulhattak el rajta, de ők is csak gyakori és nem gyakori lapokkal, egy 51 (pontosabban 3x17) kártyát tartalmazó paklival, kiegészítő dekk nélkül. Az 1995-ös Alappaklitól kezdve a legújabb Császárváros kiegészítőig mindent lehetett használni – kivéve pár olyan ellenfelet korlátozó követőt és szabálylapot, mint az Ősi rúna, az Átkozott követő vagy az Alanori lápvidék és az olyan kártyákat, amelyek valamilyen ritka lapot termelnek. Erre – valahol nyilván jogosan – azért volt szükség, hogy az anyagilag jobban eleresztett, már dolgozó veteránok ne legyenek erőforráselőnyben azokkal a gyerekekkel, vagy a HKK-hoz nemrég visszatérő örök gyerekekkel szemben, akik még csak mostanában vették meg az első kártyacsomagjaikat (vagy kapták meg Papától, a KöKi Klub legendás vezetőjétől ingyen a legutóbbi néhány kiegészítő gyakori lapjait). Nem volt külön kezdő, amatőr és profi kategória, mind a 28 játékos ugyanabban a ligában indult – különdíjakat kapott viszont az összesített helyezésétől függetlenül a legjobb kezdő, a legjobb lány és a legjobb 18 év alatti játékos is.

Tovább
Szólj hozzá!

Kalózhajókkal a csúf szörnyek ellen – HKK Liga versenybeszámoló

2023. április 30. 23:38 - SzűcsGyula

Kedvező szél- és lapjárással is csak a 7. hely jött össze a hajós paklival a Dungeonban

boros_szikszai_hajo.jpg

 

Márciusban már írtam itt a Nerdblogon arról, hogy az 1995 óta létező, hazai fejlesztésű gyűjtögetős kártyajáték, a Hatalom Kártyái kis túlzással népszerűbb mint valaha: folyamatosan jönnek ki hozzá az új kiegészítők, a lelkes rajongók pedig szinte minden héten találhatnak olyan időpontot a versenynaptárban, ahol komoly tétre menő meccseken mérethetik meg magukat (de a KöKi éttermi szintjén is minden hétvégén ott „zsugázik” egy HKK-zó társaság, akik szívesen látnak minden kezdőt és újrakezdőt).

Jómagam a játék 1995-ös megjelenése óta pörgetem a különféle paklikat – igaz, lényegében közel három évtizeden át mindig csak ugyanazzal a pár emberrel játszottam, akiket még anno az általános iskolában beszéltem rá a HKK-ra, és vagy hétvégente vertük a blattot valakinél otthon, vagy lejártunk a kártyázni szolnoki HEMO művház szerepjáték klubjába. A Zén legendái: Hordázás kiegészítő megjelenésekor viszont úgy elkapott a retróláz, hogy kedvem támadt összerakni egy Leah követőjére épülő hordát, amivel be is neveztem a március 24-i HKK Liga versenyre (a budapesti Dungeon RPG boltban minden pénteken „pörgős” meccsek zajlanak, 50 lapos dekkel, kiegészítő pakli nélkül, és minden forduló 1 játszmából áll a szokásos 3 helyett), ahol a Kezdő kategóriában bármiféle komoly versenytapasztalat nélkül 2. lettem! Ezt a Leah követője-paklit ebben a korábbi Nerdblog-posztban mutattam be részletesen.

Innentől pedig már nem is volt megállás: „rákaptam a HKK Ligás versenyek ízére”, és egy másik, ezúttal hajókra épülő paklival a március 31-i  HKK Liga-versenyen a 9., április 28-án pedig a 7. helyre úsztam be a 22 fős Kezdő mezőnyben!

Tovább
Szólj hozzá!

A 80-as évek VHS-filmjei előtt tiszteleg ez a két őrült slasher horror

2023. április 22. 20:49 - SzűcsGyula

A The Third Saturday in October és a folytatása olyan rossz, hogy az már jó!

saturday-in-october-slasher-film.jpg

Két nagyon mókás slashert készített a Dark Sky Films a 80-as évek VHS-horrorjainak stílusában The Third Saturday in October illetve The Third Saturday in October Part V címmel.

A legviccesebb viszont az egészben az, hogy a 2-3-4. részek sosem készültek el!!!

Íme az első film karcos-kopott kamukópiás előzetese:

Tovább
Szólj hozzá!

Itt az Ahsoka első, piszok látványos trailere – benne van Thrawn is!

2023. április 07. 16:09 - SzűcsGyula

Sok fénykardozást és számos régi szereplőt ígér Dave Filoni új Star Wars-sorozata

ashoka-tano-mandalorian-.jpg

Kicsit korábban jött idén a húsvéti nyuszi: pár órája debütált a neten az Ahsoka tévésorozat vadonatúj előzetese! Javában zajlik már ugyanis Londonban a Star Wars Celebration 2023 elnevezésű geek dzsembori, azon belül is a Lucasfilm's Studio Showcase, ahol sok-sok ínyencség derült ki. Egyebek között az is, hogy Thrawn admirális is benne lesz Rosario Dawson saját Star Wars sorozatában – 1:55-nél látszik is a hófehér uniformisa és a kék tarkója!

 

Tovább
Szólj hozzá!

Sean Bean és Mark Dacascos eszelősen cool ZS-filmmel támad!

2023. március 28. 18:16 - -Szűcs Gyula-

A Knights of the Zodiacban Famke Janssen és Nick Stahl is visszatér

knights_of_the_zodiac.jpg

Kijött nemrég egy új előzetes a Knights of the Zodiac című fantasy akciófilmhez, amely nem más, mint az azonos című 1986-os manga élőszereplős adaptációja. A filmet a Witcher tévésorozat lengyel producere, Tomasz Bagiński rendezte, és olyan (egykor jobb napokat látott...) hollywoodi sztárok benne a főszereplők, mint Famke Janssen, Nick Stahl és Sean Bean.

No meg a B-filmes legenda Mark Dacascos!!!

 

Tovább
1 komment

Leah hordával a sárkányok ellen – HKK Liga versenybeszámoló

2023. március 26. 21:46 - SzűcsGyula

Avagy hogy csípték el a 2. helyet a szőrös kis patkányok és a rajzflimfigura motyogók

Egészen hihetetlen, de a Beholder kiadó saját fejlesztésű gyűjtögetős kártyajátéka, a Hatalom Kártyái (avagy az elterjedtebb rövidítéssel: HKK) lassan 30 éves lesz, mégis töretlen népszerűségnek örvend az 1995-ös megjelenése óta. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a mai napig folyamatosan jönnek ki hozzá újabb és újabb kiegészítők, a lelkes rajongói közösség pedig szinte minden héten találhat olyan időpontot a versenynaptárban, ahol komoly tétre menő meccseken méretheti meg magát (de barátságos kártyapartiknak helyt adó, „klub-jellegű” kezdeményezések is szép számmal akadnak – ilyen például a KöKi éttermi szintjén minden hétvégén HKK-zó társaság).

Jelen sorok írója a Hatalom Kártyái 1995-ös első megjelenése óta kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de mindig aktívan játszott baráti körben, amikor pedig már nem jutott idő fél délutánokon át zsugázni, még akkor is folyamatosan figyelemmel kísérte az új kiegészítőket és az abban megjelent lapokat. Jóllehet, itt a Nerdblogon utoljára 2015-ben írtam HKK témában az épp akkor megjelent új Alfa-paklikról, a Chameleon Comix kiadó webshopjának elindulásakor viszont egyértelmű volt, hogy az örök kedvencnek számító Hatalom Kártyáit is felveszem a termékpalettába – és ha már úgyis megbontok „minőségellenőrzés” okán egy-két boostert vagy új Alfát, akkor miért ne építhetnék akár dekket is a lapokból, nem igaz?

A Zén legendái: Hordázás címet viselő kiegészítő megjelenésekor pedig annyira megörültem, hogy feltámadta a valaha jobb napokat látott horda pakli tematika, és úgy elkapott a retróláz, hogy kedvem támadt összerakni egy Leah követőjére épülő hordát, amivel hirtelen felindulásból beneveztem a március 24-i HKK Liga versenyre (a Dungeon RPG boltban minden pénteken „pörgős” meccsek zajlanak, 50 lapos dekkel, kiegészítő pakli nélkül, és minden forduló 1 játszmából áll a szokásos 3 helyett), és ott a Kezdő kategóriában bármiféle komoly versenytapasztalat nélkül rögtön a 2. lettem a Leah követős hordával! Mivel korábban már megígértem a Beholdernek, hogy lesznek ismét HKK-t népszerűsítő posztok a Nerdblogon, az alábbiakban szeretném bemutatni a paklimat, és elmesélni, miért különösen kedves a szívemnek, hogy (a pörgős Liga-környezetben legalábbis) ennyire ütős tud lenni egy horda.

Tovább
Szólj hozzá!

Ninja Vs Shark: eldobod az agyad, olyan beteg ez a japán B-film [18+]

2023. március 18. 18:18 - SzűcsGyula

ninja_vs_shark.jpg 

A Nerdblog ezennel feltámad, mint a sírjából kikelő zombi – és rögtön mutatunk is egy ütős előzetest egy agyament japán ZS-horrorhoz, ami pont olyan, mintha Robert Rodriguez valamelyik ázsiai haverja dobta volna össze kamutrailernek a 2007-es Grindhouse-ba. Nem hiszed? Tessék!

Tovább
Szólj hozzá!

10 év után újra megjelenhet „a magyar Tim Burton” kultregénye

2022. augusztus 14. 11:10 - -Szűcs Gyula-

Közösségi finanszírozással kap 2. kiadást Lakatos István Dobozvárosa - szállj be Te is!

dobozvaros.JPG

2011-ben jelent meg a Nerdblog egykori társszerzőjének, Lakatos Istvánnak első regénye, a Dobozváros, ami a következő évben Év Gyermekkönyve-díjat kapott. Egy évtized távlatából sem csökkent az érdeklődés a regény iránt: kultkönyvvé nemesedett, és több helyen általános iskolai tananyag lett. Csakhogy hamar elfogyott a boltok polcairól – ha nagy ritkán fel is bukkan antikváriumokban egy-egy példány, igencsak megkérik az árát. Eljött hát az idő, hogy a Dobozváros ismét megjelenjen, de ehhez szükség van Rád!

Tovább
Szólj hozzá!

Az év gémer híre: videójáték lesz az Egyszer volt... az élet rajzfilmből

2022. március 27. 18:11 - -Szűcs Gyula-

A szakállas Mesterrel meg a segédjével kell majd platformokon ugrálni – várós!

voltegyszer_gamma.jpg

Emlékeztek még az Egyszer volt, hol nem volt… az élet című francia animációs sorozatra, amit 1991. január 10-től vetített először csütörtökönként a Magyar Televízió? Később pedig számos másik csatorna is megismételte, a világűrös, történelmes, felfedezős, stb. előzményeivel és folytatásaival együtt. Ha ti is ezeken a rajzfilmeken nőttetek fel anno, jó hírrel szolgálhatok: a Gambit Games Studio és a CreativeForge Games egy kooperatív platformjátékot készít a Volt egyszer... az élet-ből Once Upon a Time... Life: Origins címmel, amelyben a Mesternek nevezett szakállas fickóval, meg a kis röpködő segédjével kell bebarangolnunk a sorozatból ismert, különös sci-fi világra emlékeztető emberi testet. Íme néhány sreenshot:

Habár a képek alapján abszolút adná magát egy jó kis oldszkúl point&click kalandjáték, a Once Upon a Time... Life: Origins igazából egy puzzle-elemekkel teli, kétjátékos platformer lesz PC-re. A szülők és a gyerekek együtt oldhatják meg benne a Mesterrel és a repkedő kis fickóval a különböző logikai és ügyességi feladatokat, miközben a szórakozva tanulás során megismerhetik az emberi test működését.

Az biztos, hogy a szívmelengető emlékeket felidéző, csodaszép 2D-háterekkel a készítők kimaxolták a látványvilágot! Reméljük a sztori is érdekes lesz, a feladatok megoldása sikerélményt fog nyújtani szülőnek és gyereknek egyaránt, és az egyes helyszínek sem lesznek ennyire kihaltak és panoptikum-szerűek, mint a promóképeken. A Once Upon a Time... Life: Origins elkészülésének aktuális állapotát itt tudjátok figyelemmel követni a Steamen.

(via Gamer365.hu)

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-OLDALÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEÓJÁTÉKOS, TÉVÉSOROZATOS ÉS RETRÓ KONTENT NÉLKÜL!

Bejön minden, ami a '90-es évekhez kapcsolódik? Régen minden jobb volt, főleg a lapozgatós könyvek? Azok most is nagyon jók, rendeld meg még ma a Visszatérés a Tűzhegyhezt, a Halállabirintust és A Krampusz éjszakáját!

 

Szólj hozzá!

Ütős trailer jött ki A sárga tapéta című horrornovella adaptációjához

2022. március 26. 16:00 - -Szűcs Gyula-

„Egy dermesztő és merészen eredeti látomás az őrületről!”

haunting-trailer-for-the-gothic-horror-film-the-yellow-wallpaper.jpg

A Mutiny Pictures nemrégiben kirakott a YouTube-ra egy trailert az új, The Yellow Wallpaper című gótikus horrorjához, ami nem más, mint Charlotte Perkins Gilman amerikai írónő híres feminista novellájának, az 1892-es A sárga tapétának a mozgóképes feldolgozása (a történet magyarul 1989-ben jelent meg Kozmosz Fantasztikus Könyvek-sorozat Lopakodó árnyak című novelláskötetében, olyan kiváló horrorszerzők munkái mellett, mint Stephen King és H.P. Lovecraft).

Tovább
Szólj hozzá!

Iszonyat vicces vonatos akciófilmben verik bucira Brad Pitt fejét

2022. március 06. 13:20 - -Szűcs Gyula-

A gyilkos járat rendezője nem más, mint a Jon Wick atyja. Itt az eszelős előzetes!

 bullet-train-brad-pitt.jpg

Kijött végre az első teljes előzetes a Bullet Train című akciófilmhez, amiről tudni kell, hogy Brad Pitt nem kisebb zsenivel forgatta le, mint David Leitch, aki az első John Wick, a Deadpool 2 és a Hobbs & Shaw kaszkadőrből lett rendezője! Ennek fényében a trailer természetesen tele van őrülten szórakoztató jelenetekkel, menő zenékkel és észbontóan jó verekedésekkel.

Tovább
Szólj hozzá!

Fergeteges lenne a Boba Fett-sorozat '90-es évekbeli sitcomként

2022. február 26. 23:00 - -Szűcs Gyula-

A „morcos apuka” és a „komisz kisgyerek” élete a Bír-Lakban sem volt ilyen vicces!

book-of-boba-fett-90s-sitcom.jpg

Ugye minden késő harmincas és kora negyvenes Nerdblog-olvasó emlékszik még a békebeli '90-es évekre, amikor nagykanállal faltuk a frissen ránk ömlesztett nyugati popkultúrát, és hétről hétre alig vártuk, mi fog történni az Egyről a kettőre, a Bír-Lak, az Alf, a Jóbarátok és a többi konzervnevetéses sitcom szereplőivel?

A Nerdist gegcsapata most ezt a 25-30 évvel ezelőtti hangulatot hozta vissza nekünk az új videójával, amiben új városba költözik egy kissé hibbant, de nagyon is szeretni való család a morcos, kopasz „apukával”, a tűzrőlpattant „anyukával”, a kicsi, zöld, minden lében két kanál gyerekkel, a bömbölő szőrmók nagybácsival, a „bukósisakos” unokabáttyal és a többi különc rokonnal és ismerőssel. Fergeteges videó!

Tovább
Szólj hozzá!

Brutálisan bizarr, de veszettül vicces horrort csinált a Foo Fighters [18+]

2022. február 20. 23:55 - -Szűcs Gyula-

Tényleg csak az erős idegzetűek nézzék meg a Studio 666 trailerét - ha merik!

studio_666.png

Iszonyúan véres, ugyanakkor eszelősen mókás horrorkomédiának tűnik a vadonatúj előzetese alapján a méltán népszerű Foo Fighters zenekar legújabb agymenése, a Studio 666 című B-film, ami február 25-én debütál az amerikai mozikban. Íme a rekeszizmot és a gyomrot egyaránt keményen megdolgoztató, erősen korhatáros trailer:

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása
Helló