Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Playstation júniusi ingyenjátékai: Battlefront 2 + Call of Duty WWII

2020. június 01. 21:11 - -Szűcs Gyula-

Persze csak az húzhatja be 0 forintért ezeket, akinek éves PS Plus-előfizetése van!

battlefront.jpg

Nem is olyan rossz double feature-rel vág neki a Playstation a nyárnak: az éves előfizetőknek júniusban egy egész jó Star Wars-játékot, a 2017-ben debütáló (és az azóta megjelent patch-ekkel már játszható szintre kikalapált) Battlefront 2-t adja oda a cég ingyenesen a játékosoknak, mellé pedig a patinás háborús franchise, a Call of Duty szintén 2017-es felvonását, a második világháborús WWII-t is.

Tovább
Szólj hozzá!

Hihetetlenül izgalmas, exkluzív videóinterjú készült Novák Csanáddal

2020. május 30. 20:47 - -Szűcs Gyula-

A Valhalla Páholy egykori kiadóvezetője, a M.A.G.U.S. szerepjáték atyja Új-Zélandról válaszolt a Bíborhold videóblog kérdéseire!

novak_csanad_ynev.jpg

Igencsak izgalmas, másfél órás online videóinterjú került fel a Bíborhold csatornára Novák Csanáddal, a magyar sci-fi és fantasy könyvkiadás élő legendájával és feketeöves pionírjával, a hazai szerepjátékos élet Nagy Öregjével – aki jelenleg Új-Zélandon él és visz sikeres vállalkozást egy digitális ügynökség műszaki igazgatójaként. Az interjú szándékosan a Valhalla Páholy '90-es évekbeli aranykorára koncentrál... Pedig itt aztán lehetett volna belemenős kérdéseket feltenni a licenc nélküli Star Wars-, AVP- és Doom-regényektől kezdve a szappanoperába illő összeveszésekig és árulásokig (az például különösen mulatságos hogy Bíborhold néven fut a csatorna – ezt a nevet ugyanis pont Novák Csanád csaklizta el a Beholdertől, akik ezután Holdtölte címen kellett, hogy továbbvigyék a magazinjukat), hiszen Novák Csanáddal egy kezemen meg tudom számolni, hány interjú készült korábban: volt egy a Bíborhold 1993/2-es számaiban, majd egy 1994-es Keeper fanzinban, és nagyjából ennyi...

Tovább
3 komment

Itt a Cyberpunk 2077 zseniális hangalámondásos VHS-kazis verziója!

2020. május 28. 08:00 - -Szűcs Gyula-

Egy magyar rajongó zizegő képpel és hanggal dobta fel az év legjobban várt játékát!

cyberpunk_2077_vhs.JPG

Alighanem minden negyvenes geek fejében elevenen él a kép, amikor a '80-as években (de még a '90-es évek elején is!) úgy néztünk a nagyszobában csapatostul összecsődülve a képmagnón másolt VHS-kazettás filmeket, hogy az adott produkció összes szereplőjének ugyanaz a fahangú, érzelemmentes fickó kölcsönözte a hangját. Teljesen függetlenül attól, hogy az épp képernyőn látható karakter egy évődő nőszemély vagy egy mérges öregúr volt-e. Én máig nem feledem, hogy így láttam a Szörnyecskéket az osztálytársamnál, és talán az első Terminátort meg valamelyik James Bond-filmet is (sajnos anno nem láttam így gyerekként a hírhedt narrátoros, Jedi „új fénykardot konstruáltál” visszatért, pedig az lett volna az igaz!). Nos, egy DesterCalibra nevű retrórajongó pont ezeket a régi, szép emlékeket hozta vissza, amikor elkészítette a napokban az idei év legjobban várt videojátékához, a Cyberpunk 2077-hez kijött E3-as trailer hangalámondásos verzióját! Íme:

Tovább
Szólj hozzá!

Ingyenes a világ legjobb stratégiai játékának 6. része!

2020. május 24. 18:05 - -Szűcs Gyula-

Epic, hogy az Epic Store-ból 0 forintért leránthatod a Sid Meier’s Civilization VI-ot!

sid_meiers_civilization_vi.jpg

Máig emlékszem, hogy az 1991-es Civilization mennyire más játékélményt nyújtott anno gyerekként, mint a '90-es évek elején igencsak sokszor nyúzott Prince of Persia, az Another World, a Prehistorik vagy épp az Atomix. A húgommal persze eleinte csak azon nevettünk, hogy Shaka Zulunak mennyire mókás volt a neve és a fizimiskája, Napóleon és az angol királynő milyen durcásak lettek, ha hadat üzentünk nekik (az egyik pixeles miniszterük még be is mutatott!), na és persze hogy a városokat saját magamról nevezhettem el Gyuszipolisznak meg Szentgyulafalvának! Aztán a még nálam is nagyobb CIV-rajongó édesapám egyik CHIP magazinjában olvastam egy részletes leírást arról, milyen fontosak az egymásra épülő tudományos felfedezések, mennyire elengedhetetlen a gépi ellenfelek egymásnak ugrasztása ügyes diplomáciázással, vagy hogy a játékot nemcsak úgy lehet megnyerni, ha elkalapáljuk az összes konkurens civilizációt, hanem úgy is, ha elsőként viszünk embert az űrbe, és kolonizáljuk az Alfa Centaurit!

Tovább
Szólj hozzá!

Rahan az idő: három éve hasít a feltámasztott Kockás, itt a 80. szám!

2020. május 14. 10:07 - -Szűcs Gyula-

Pif és Herkules már állandó szereplő, de a Fekete-Fehér Kockásban Fantom is van!

rahan_az_ido.jpg

Túlzás nélkül állíthatom, hogy mintha csak tegnap lett volna, pedig valójában 2017(!!!) novemberében írtam meg itt a Nerdblog hasábjain, hogy 25 év szünet után, az 51. számmal (amolyan előrehozott karácsonyi ajándékként) feltámad gyerekkorunk kedvenc ifjúsági lapja, a Kockás! A '80-s években egy egész generációnak meghatározó élmény volt Pif, Herkules, Szépalmási professzor, Dr. Justice, Cogan, Placid, Múzó, Smith, Wesson, Leonard, Artúr, Vakarcs és Taraó izgalmas kalandjait olvasni, no meg persze Rahanét, aki mindig látványosan fejest ugrott minden elé kerülő nagyobb vízfelületbe, és folyton arra ment rendet tenni az őskor káoszában, amerre a megpörgetett késének hegye mutatott.

Egyértelműen Rahant hiányolták leginkább a nosztalgiázó Kockás-olvasók az újraindult magazin lapjairól - velem az élen!. Szerencsére a Vitanum kiadó vezetői, Szekeres Márti és Gyöngy Balázs egy hosszú tárgyalássorozat után végül sikeresen megegyeztek a jogtulajdonossal, és a 2018 telén már a Tűzhajúval a borítóján indult el a Kockás havilap mellett a negyedévente megjelenő Kockás Különszám.

Tovább
10 komment

Ötlemezes díszkiadást kap minden idők legmenőbb space fantasyje!

2020. május 11. 19:28 - -Szűcs Gyula-

Idén 40 éves Sam J. Jones, Ornella Muti és Max von Sydow kultikus Flash Gordonja!

flash_gordon_4k_restoration_trailer.jpg

„Flash, I love you, but we only have 14 hours to save the Earth!”

Sosem felejtem el, ahogy Melody Anderson ezt sikítja az atlétatrikós, szőke izompacsirta Sam J. Jonesnak a furcsa robotkatonák gyűrűjében, a fahangú narrátor pedig percekkel lemaradva aládünnyög valamit, amire én már nem is figyelek, annyira magával ragad a sok lézercsoda és varázslat! A tűzpiros lakkszerkóban domborító Ornella Mutit csak azért nem említem, mert mindössze 8 éves voltam, amikor először láttam a Flash Gordont, és nem az olasz szexszimbólumra koncentráltam, hanem a dagi sólyomemberekre, meg Timothy Dalton viccesen kackiás bajszára.

Tovább
3 komment

A koronavírus miatti rendezvénystop alatt is kiosztották a magyar képregényipar Oscarját

2020. május 10. 17:47 - -Szűcs Gyula-

A Vízitündér lett a legjobb 2019-es képregény, a Minden belefér különdíjat kapott!

Bár a világméretű koronavírus-járvány miatti óvintézkedések sajnos elsodorták a május 10-re tervezett Képregényfesztivált, a minden évben itt kiosztott Alfabéta-díjat idén is odaítélte a zsűri. Kép-regény kategóriában a 2019-es mezőnyből a Vízitündér 1. része győzedelmeskedett, amit Maria Surducan írt, Benczédi Anna Júlia rajzolt és a kolozsvári Illustrart adott ki (a kategória jelöltjei között volt a Csontváry Kálmán Árontól, Lakatos Botond Gilisztalázadása, a Királyok és keresztek 2 - Canes et lupi, valamint a Seuso mozaik).

vizitunder.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Félelmetesen jó előzetes jött ki az HBO új Lovecraft-sorozatához!

2020. május 03. 12:03 - -Szűcs Gyula-

J.J. Abrams és a Tűnj el! rendezője adaptálta tévére a Lovecraft Country című regényt

lovecraft.jpg

Végre befutott a hivatalos trailer az HBO Max új zászlóshajójának szánt tévésorozathoz, a Lovecraft Country-hoz. A széria elkészítésének híre szinte napra pontosan 3 éve, 2017 májusában röppent fel először, csak akkor még valószínűleg lefoglalták a vezető producer J.J. Abramst a Westworld, no meg persze az új Star Wars-trilógia munkálatai. De most végre kész a sorozat, amibe társproducerként beszállt Jordan Peele, a Tűnj el! című kulthorror rendezője is. Íme egy kis kedvcsináló hozzá:

Tovább
6 komment

Nézd, mit csinált ez a lány a karanténban, több ezer ember szeme láttára!

2020. május 02. 14:06 - -Szűcs Gyula-

mario_rubik.jpg

Mit csinált, úristen?!? Hát kihasználta a koronavírus miatti karanténnal nyakába szakadt temérdek szabadidőt, és egy szekérderéknyi Rubik-kockából egy zseniálisan vicces stop motion Super Mario-animációt rittyentett! Besegített neki egyébként egy srác is, de az már spoileres lenne, hogyan. Íme:

Tovább
1 komment

Eszelősen jó előzetest kapott a legújabb Assassin’s Creed videójáték

2020. május 01. 17:57 - -Szűcs Gyula-

A Valhalla alcímet viselő részben a vikingek korában kaszabolhatjuk a gaz ellent!

raven_cover_00000645_digic_ubisoft.jpg

A keresztes háborúk, a reneszánsz Itália, az amerikai függetlenségi háború, a karibi kalózvilág, a francia forradalom, a viktoriánus Anglia, a hellenisztikus Egyiptom és az ókori görög városállamok után újabb történelmi korszakba viszi el a rajongóit az Assassin's Creed széria! A Ubisoft ezúttal (ahogy azt a korábbi pletykák már jóelőre sejteni engedték) hivatalosan is a Britanniára rátörő vikingek portyázásainak idejére tették át az Orgyolkosok és a Templomosok évszázadokon átívelő árnyékháborúját a franchise legújabb felvonásában, amit Valhalla címmel vásárolhatnak meg a rajongók. A játékhoz a napokban jött ki egy igen ütős előzetes is, íme! 

Tovább
Szólj hozzá!

Újabb vicces karanténos pályát kreált a magyar Doom-rajongó!

2020. április 22. 17:54 - -Szűcs Gyula-

Cyberdémonok helyett maszkos vásárlókkal és Győrfi Pállal találkozhatsz benne! Maradj otthon, nézd végig, nevess te is!

doom2_2.jpg

Hatalmas sikert ért el a napokban egy házibarkács Doom-videó, amelyben Lovasi Dániel, alias Thorir the ReD bemutatta, hogyan lehet egy kis kreativitással és pár aktualitással feldobni egy GZDoomban készített pályát úgy, hogy azt azonnal felkapja a fél internet! Az ő pályája ugyanis a koronavírus miatt itthon is bevezetett kijárási korlátozást mutatta be a nagyérdeműnek, ahol a marcona főhős, szigorúan betartva az operatív törzs, valamint Győrfi Pál tanácsát, otthon maradt és sűrűn kezet mosott. Korábbi villáminterjúnk alkalmával Thorir the ReD ezt ígérte: „ha mocskosul ráérek, akkor lesz folytatás is”.

A nagy sikerre való tekintettel tényleg készült egy folytatás! Ebben a főhős végül mindent kockára téve mégiscsak elindul, hogy beszerezze a korábbi videóban már felvillantott bevásárlólistán szereplő tételeket, vagyis a karantén idején „létfontosságú” lisztet, élesztőt és vécépapírt! Íme:

Tovább
6 komment

Fergeteges karanténos pályát kreált a Doomhoz egy magyar rajongó!

2020. április 19. 11:01 - -Szűcs Gyula-

Impek és arachnotronok helyett az operatív törzs és Győrfi Pál üvölt benne! Maradj szépen otthon, nézd végig, nevess te is!

doom_karanten.jpg

Egy bitangul vicces, ugyanakkor nagyon-nagyon nyomasztó házibarkács Doom-videó bukkant fel a napokban a retró videójátékokkal foglalkozó IDDQD blog Facebook-csoportjában. Lovasi Dániel, alias Thorir the ReD mutatta meg benne a nagyérdeműnek a saját készítésű Doom-pályáját, ahol a marcona főhős, szigorúan betartva az operatív törzs, valamint Győrfi Pál tanácsát, otthon marad! Azaz nem lődözi halomra az impeket, cyberdemonokat és arachnotronokat mindenféle savas medencékkel teli, pokolbéli, futurisztikus erődökben, hanem inkább csak benn a házban csatangol. Íme a zseniális videó:

Tovább
10 komment

Máig nem tudtad feldolgozni, hogy vége a Jóbarátoknak, és már nem nevethetsz Ross bénázásain?

2020. április 18. 10:43 - -Szűcs Gyula-

Jó hírünk van: David Schwimmer új vígjátéksorozatot forgatott, Intelligence címmel!

jobaratok.JPG

Sokan máig nem tudják feldolgozni, hogy az 1994-ben elindult Jóbarátok 2004-ben véget ért, és már csak akkor lehet egy jót nevetni Ross, Rachel, Monica, Joey, Chandler, Phoebe meg a többiek bénázásain a nagybetűs életben, ha mondjuk a Netflixen újranézzük a régi részeket. Most viszont jó hírem van minden Jóbarátok-rajongónak: David Schwimmer újra sitcomot forgatott, ezúttal Intelligence címmel az NBC Peacock nevű fiókcsatornájának. Már trailer is van hozzá! Íme:

Tovább
2 komment
Helló