Heti Bond-lány: Teri Hatcher [18+]

2017. szeptember 09. 17:42 - -Szűcs Gyula-

A Született feleségek és a Tango és Cash bombázója állítólag évekig MacGyverrel járt!

A Goldeneye-jal nemrég elkezdtük a Timothy Dalton utáni Pierce Brosnan-éra áttekintését is a Nerdblog Bond-sorozatában. Jelenleg az 1997-es A holnap markában-nál járunk, amiben a '90-es évek szexszimbóluma, Teri Hatcher domborított a 007-es mellett (a film másik Bond-lányáról, a korszak női Jackie Chanjéről, azaz Michelle Yeoh-ról ebben a posztban olvashatsz többet). Hatcher a Superman-tévésorozat miatt az egyik legnépszerűbb fiatal színésznőnek számított 25 évvel ezelőtt Hollywoodban, de az igazi szakmai siker (például a tévés világ Oscarja, a Golden Globe) csak jóval később, a 2004-ben elinduló Született feleségek című tévésorozattal jött neki össze.

tangocash.jpg

Teri Hatcher 1964. december 8-án született a kaliforniai Palo Altóban. Az apja atomfizikus, az anyja pedig a Lockheed Martin repülőgyár kompjúterprogramozója volt - ő egyébként cseh, ír, és szíriai felmenőkkel rendelkezett, az utóbbinak köszönhette a színésznő az egzotikus szépségét. Már fiatalon balettozni kezdett, majd némi matematikai és mérnök képzés után inkább a San Francisco-i színiiskolát, az American Conservatory Theatert választotta. 1984-től a San Francisco 49ers amerikai focicsapat pompomlánya volt. Érdekesség, hogy 1985-ben eredetileg csak egy barátját akarta elkísérni a Szerelemhajó című tévésorozat castingjára, de végül belőle lett flitteres ruhás, büngyürhajú táncoslány, aki 19 epizódban is felbukkant.

terihatcher0.JPG

1986 és 1989 között a népszerű MacGyver tévésorozatban is feltűnt Penny Parker szerepében – egyes források szerint ekkoriban a kávézaccból és rágógumipapírból is bombát fabrikáló szuperügynököt alakító Richard Dean Andersonnal járt (az mindenesetre beszédes, hogy nagyon sok olyan fotó van róluk ebből a korszakból, amiken kézen fogva jelentek meg nyilvános eseményen, mint egy turbékoló pár)!

richard_dean_anderson_teri_hatcher_1.JPG

1988-ban a Star Trek: Az új nemzedék című sorozat egyik epizódjában volt transzporterkezelő:

teri-hatcher-as-b-g-robinson-tng-the-outrageous-okona-6.jpg

1989-ben A nagy film című vígjátékban Kevin Baconnel játszott együtt, és a mellbimbói szinte átszórták a pólóját!

teri_hatcher_the_big_picture_1.jpg

De 1989-ben a Tango és Cash című, a Sylvester Stallone-rajongók körében máig népszerű buddy cop filmben is feltűnt, mint a címbéli, kicsit karót nyelt Tango hadnagy sztriptíztáncos húga, aki összejön a vagány zsaruval, Cash-sel.

'93-ban a textilt is látványosan ledobta a The Cool Surface című thriller szexjelenetében:

Az igazi áttörést meghozó sztárságig viszont egészen a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című, népszerű Superman-sorozatig kellett várnia, amiben a Clark Kent nagy szerelmét, a temperamentumos újságírónőt, Lois Lane-t alakította, 5 évadon keresztül, 1993-tól 1997-ig.

A sorozat sikere rengeteg szerepajánlatot hozott Hatchernek (MegkötözveAgydaráló, stb.), a Zsaruvér illetve A pillangó tánca címen is ismert Heaven's Prisoner című Alec Baldvin-krimiben ismét vetkőznie kellett:

terihatcher_heavensprisoners_1.jpg

1997-ben A Holnap markában című Bond-klasszikusban láthattuk, mint a Jonathan Pryce által megformált főgonosz, a harmadik világháborút kirobbantani igyekvő médiamogul, Elliot Carver szuperdögös, unatkozó felesége. Érdekesség, hogy a szerepre eredetileg Monica Beluccit szemelték ki a producerek.

Teri Hatcher ugyan több más Bond-lányhoz hasonlóan nem mutatta meg a bájait a Playboyban az aktuális Bond-film reklámkampánya jegyében, az FHM-nek viszont szívesen pózolt fehérneműben 1997-ben:

A holnap markában után azonban elkerülték a sikerek, a 2003-as Született feleségek sorozatig nem is igen forgatott semmi említésre méltót. Mondjuk azóta sem: egy-két híresebb rajzfilmben vállalt szinkronmunkát, és ő lett Rhea a Supergirl sorozatban.

2005-ben ismét elvállalt egy FHM-szereplést:

2006-ban viszont egy igen rázós dolgot jelentett be: szexuális zaklatásért 14 év börtönre ítélt bácsikája, Richard Hayes Stone őt is molesztálta kislánykorában, ami miatt tiniként öngyilkos akart lenni (Stone végül csak 6 évet ült a rács mögött, 2008-ban meghalt vastagbélrákban).

Még több Bond-lány a Nerdblogon!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ JAMES BONDOS, STAR WARSOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Másolt James Bond VHS-kazettákon nőttél fel? Az országút harcosa volt a kedvenc lapozgatós könyved? Akkor a Világvégi mesék pont neked készült! Barkasszal a posztapokaliptikus pusztulatban - rendeld meg a képregényt akciósan innen!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6512817704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jager_ 2017.09.09. 22:54:21

Teri Harcher benne van az első ötben!

Katerina Murino az első (Casino Royal) Izabella Scorupco a második, aztán jön a bronzérmes Denise Richards (A világ nem elég), negyedik Teri Hatcher (A holnap markában) ötödik: Carey Lowell (A magányos ügynök), hatodik Rosemund Pike (Halj meg máskor) hetedik: Halle Berry (szintén: Hajl meg máskor) nyolcadik: Tanya Roberts (Halálvágta), kilencedik: Bérénice Marlohe (Skyfall) tizedik: Claudine Auger (Tűzgolyó).

Ogre_ 2017.09.09. 23:48:52

@Mountain Dew: ez jó lista, tetszik. Mondjuk Halle Berryt előrébb tenném, az első háromba, Teri Hatcher és Katerina Murino mellé. :-) De ízlések és pofonok!

2017.09.10. 00:22:41

Teri Hatcher a kilencvenes években tényleg jól nézett ki, de 10-15 éve nekem inkább tűnik saját elfuserált viaszmásának Madame Tussaud tárlatában, mint hús-vér embernek. Nyilván jól keresett, és a pénz egy (jelentős) részét plasztikai beavatkozásokra költötte.

2017.09.10. 07:28:26

Néhány képen jobban lóg a cickója, mint a 60 éves kedvesemnek.

Kelly és a szexi dög 2017.09.10. 12:51:15

fiatalon jól nézett ki, de most már jobb ha nem dobálja le magáról a textilt...

eßemfaßom meg áll 2017.09.10. 19:40:10

Nem hiszem el, hogy a 2. képen nem fotosoppal vannak a fejek rátéve a képre

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.10. 19:51:56

@eßemfaßom meg áll:

Van benne valami. A balszélsőnél gyanúsan rövid a nyak és aránytalanul nagy a fej, a mellete lévőnél csak a fej túl nagy.
süti beállítások módosítása
Helló